1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkeme Başkanı: Sorumlu polistir
Mahkeme Başkanı: Sorumlu polistir

Mahkeme Başkanı: Sorumlu polistir

Şüpheli şekilde ölen Akile Akdoğan davasında sona gelindi. Sanık Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra dün hitap yaptığı esnada evin anahtarını değiştirip kurgu yaptığı gerekçesi ile savcılığı suçladı

A+A-

Devrim DEMİR

Girne’de 2016 yılı Aralık ayında kaldığı evin balkonundan düşerek yaşamını kaybeden Akile Nacisoy Akdoğan davasında sona gelindi.
Nacisoy’un ölümünün ardından 8 ay sonra tutuklanan ve 2017 yılından bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Yaşar Akdoğan dün yine yargı huzurundaydı.
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanık avukatı Boysan Boyra ve Başsavcılık adına Kıdemli Yargıç Erdinç Akyener hazır bulundu.
Hitaplar yapılmak üzere dünkü tarihe ertelenen dava öncesi, Akile Nacisoy Akdoğan’ın ailesi mahkeme önünde toplanarak pankart açtı.
Hitabını yapan avukat Boysan Boyra, savcılığın getirdiği tanıkların gerçek dışı birçok ifade verdiğini özellikle Akdoğan çiftinin ve olayın tek tanığı olan küçük T.A.’nın inanılır bir şahadet vermediğini iddia etti.
Boyra, hitapları sırasında evin anahtarını Başsavcılığın alarak değiştirdiğini ve evde birçok kurgu yaptığını iddia ettiği esnada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, yapılan iddiayı ret etti.
Akyener, Boyra’nın bu tutumu karşısında soruşturma açılmasını talep ederken, mahkeme başkanı Fadıl Aksun duruma müdahale etti.
Aksun,  böylesi ciddi bir olayın ardından evde kalınmasına müsaade edilerek olay mahallinde güvenlik önlemi almayan tek sorumlunun polis olduğuna işaret ederek, tarafların birbirleriyle didişmemesini ifade etti.

Boyra beraat talebinde bulundu: Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra, polisin olay tarihinden itibaren eksik tahkikat yaptığını, delillerinin müdafaaya verilmediğini Akile Nacisoy Akdoğan’ın ailesinin basını kullanarak sanığı katil ilan ettiğini iddia ederek beraat talebinde bulundu.  

 

Boyra: Polis eksik tahkikat yaptı

Sanık Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra, duruşma boyunca 18 tanığın ve 62 adet emarenin mahkemeye sunulduğunu kaydetti.
Sanığın suçsuzluğunu gösteren delillerin müdafaaya verilmediğini tahkikat sırasında eksik incelemeler yapıldığını iddia eden Boyra, polisin olay yerinde, olay mahallinde ve evin balkonunda gerekli parmak izleri almadığını öne sürdü.

Avukat Boysan Boyra,  küçük tanık T.A.’nın verdiği ifadesinin geçerli olmadığını öne sürdü. Boyra, T.A.’nın babasına olan kızgınlığı nedeniyle sosyal medya ve gazetelerde çıkan haberler üzerine yaşadığı kargaşa içinde yanlış ifade verdiğini iddia etti.

 

Boyra ifadeleri inandırıcı bulmadığını söyledi                  

Özellikle iddia makamının dinlettiği tanıkların ifadelerini inandırıcı bulmadığını öne süren Boyra, T.A.’nın ve Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in şahadetlerinin doğru olmadığını savundu. Basın toplantısı yapılarak, sanığın canavar olarak topluma tanıtıldığının altını çizen Boyra, sosyal medya ve gazetelerde yayınlanan kargaşalık sonucu tanık T.A.’nın etkilenerek hatalı imalarda bulunduğunu ifade etti.

“Babasına kızgındı”

Boyra, küçük T.A.’nın babasının kendisine annesinin onu aldattığını söylemesi üzerine T.A.’nın babasına kızgın olduğunu ve içinde yaşadığı kızgınlık nedeniyle inandırıcı bir şahadet sunmadığını söyledi. Boyra, “çocuğun etki altında başkaları tarafından kurgulanan bir suçlama ifadesi hazırlayıp polise anlattığını” öne sürdü.
Küçük T.A.’nın zeki bir çocuk olduğunu mahkeme tanık kürsüsünde verdiği cevaplar sonucu anladığını ifade eden savunma avukatı, küçük kızın babasını cezalandırmak için böyle bir beyanda bulunduğunu savundu.

Sanığın neden 8 ay sonra tutuklandığına dikkati çekti

Boyra, savunmasının devamında polisin tatmin edici bir tahkikat yapmadığını iddia ederek Akdoğan aleyhine soruşturmanın neden 8 ay sonra başladığını sorguladı. Müvekkilinin olaydan sonra yurt dışına gittiğini daha sonra geri geldiğini eğer suçlu olsaydı kaçmak için çok nedeni olabileceğini kaydetti.
Sanığın ‘Katil’ olduğuna inanan kesimin basını kullandığını iddia eden Boyra, müvekkilinin aleyhine getirilen davalardan beraat ettirilmesi gerektiğini öne sürdü.

Anahtar kavgasına Aksun müdahale etti: Boyra, hitabı sırasında evin anahtarının savcılık tarafından alındığını ve evin kendileri tarafından kurgulandığını iddia etmesi üzerine gerilen ortama Fadıl Aksun müdahale ederek, “Böylesi ciddi bir yargılamada polis çok büyük bir ihmalkârlık yaparak evin anahtarını sanığa verip evde 8 ay boyunca kalmasını sağladı” dedi.

 

Boyra: Savcılık anahtarı değiştirip istediği gibi kurgu yaptı

Avukat Boysan Boyra, evin anahtarını dava aşamasında İddia makamının alarak değiştirdiğini ve istediği gibi evi kurgulamakla suçlaması üzerine ortam gerildi. Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, yapılan suçlamaya itiraz ederek, Boyra’nın anahtarı polise vermesi gerekirken kendisinin tuttuğunu ifade ederek, Boyra’nın ithamı ile ilgili soruşturma açılmasını talep etti.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, hitabını yapmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, savcılığın hitabını yapmak üzere davayı 21 Ocak tarihine erteleyerek oturumu kapattı.

 

Aksun devreye girdi

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, ortamın gerilmesi üzerine iddia makamı ve savunma avukatını sessizliğe çağırdı. Aksun, böylesi ciddi bir yargılamada, olay mahallini ve evin güvenliğinin sağlanması yerine polisin anahtarı sanığa bırakarak evde 8 ay boyunca kalmasına olanak sağladığına işaret etti. Mahkeme başkanı Aksun, bu olayda polisin çok ciddi ihmali olduğunu ifade ederek tarafların birbirleri ile daha sakin iletişim kurmaları gerektiğini kaydetti.

Söz İddia Makamının

Savunma avukatının hitabını tamamlaması ile savcılık hitaplarını yapmak üzere tehir talebinde bulundu.
Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, savcılığın hitaplarını yapmak üzere davayı 21 Ocak tarihine erteleyerek oturumu kapattı.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190117100401.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 3756 defa okunmuştur
İlgili Haberler