1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hentbol’da final heyecanı başlıyor
Hentbol’da final heyecanı başlıyor

Hentbol’da final heyecanı başlıyor

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Spor Dairesi Büyük Erkekler Lig Kupası, Büyük Kadınlar Ligi ve Büyük Erkekler Ligi olmak üzere, üç ligde takımlar 2013-2014 sezonu şampiyonu olmak için mücadele edecekler.

A+A-

Hüseyin KIRAL
Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Spor Dairesi Büyük Erkekler Lig Kupası, Büyük Kadınlar Ligi ve Büyük Erkekler Ligi olmak üzere, üç ligde takımlar 2013-2014 sezonu şampiyonu olmak için mücadele edecekler.
Dörderli iki grupta sekiz takımla başlayan Büyük Erkekler Ligi’nde, önce gruplarında ilk iki sırayı alan Yakın Doğu Üniversitesi, Yükseliş, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Büyük Erkekler Ligi’ni oluştururken, gruplarında son iki sırayı paylaşan Dumlupınar, Darbaz, Korkuteli ve Beşparmak takımları da Spor Dairesi Kupası  (SDK) adı altında oynatıldı.

İlk heyecan SDK Kupasında
Hentbol Federasyonu tarafından bu yıl organize edilen Spor Dairesi Kupası (SDK) finali birinci maçı bu akşam oynanıyor. Mağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda Dumlupınar – Darbaz spor arasında oynanacak olan maç saat 19.00’da başlayacak. Takımlar final serisine 0-0 eşitlikle başlayacak ve üç maç üzerinden iki kazanılmış maç esasına göre mücadele edecekler.

SDK Final serisi maç programı
30 Mayıs (LMPSS) Dumlupınar – Darbaz (Final İlk Maç - 19:00)
2 Haziran (M. Arena) Beşparmak - Korkuteli (Üçüncülük – 19.00)
4 Haziran (Atatürk Spor Salonu) Darbaz – Dumlupınar (Final İkinci Maç – 19.00)
9 Haziran (ASS/LMPSS) Darbaz – Dumlupınar(Final Üçüncü Maç gerekirse – 19.00)

Büyük erkeklerde ilk maç yarın akşam
Büyük Erkekler Ligi’nde Play off final mücadelesinde yarın akşam Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi büyük erkek hentbol takımları UKÜ Arena’da saat 19.00’da final ayağının ilk maçında karşı karşıya gelecek. Final ayağının ikinci maçı 5 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Bu iki karşılaşmayı kazanan takım 2013-14 hentbol sezonu büyük erkekler şampiyonu olurken bu iki karşılaşmada takımlar birbirlerine üstünlü sağlamamaları halinde 7 Haziran Cumartesi akşamı üçüncü maç yapılacak.

Büyük Erkekler Finali Maç Programı
31 Mayıs (UKÜ Arena) UKÜ – YDÜ (Final İlk Maç – 1900)
3 Haziran (LMPSS) DAÜ – Yükseliş (Üçüncülük)
5 Haziran (ASS) YDÜ – UKÜ (Final İkinci Maç – 19.00)
7 Haziran (ASS/UKÜ) UKÜ – YDÜ (Final üçüncü maç gerekirse – 19.00)

Büyük Kadınlarda Avantaj YDÜ’de
Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Kadınlar Final maçı öncesi Yakın Doğu Üniversitesi, rakibi Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ligde oynadıkları iki maçtada yenmesinden dolayı final maçına 1-0 önde başlayacak.
2 Haziran Pazartesi Akşamı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan final maçında Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kadın Takımı kazandığı takdirde 2013-14 hentbol sezonu kadınlar şampiyonu olacak. Karşılaşmayı Doğu Akdeniz Üniversitesi kadın Hentbolcularının kazanması durumunda işse şampiyonu 6 Haziran’da Mağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanacak olan maç belirleyecek.

Büyük Kadınlar Final Maç programı
31 Mayıs (UKÜ Arena) UKÜ – Dikmen (Üçüncülük)
2 Haziran (ASS) YDÜ – DAÜ (Final İlk Maç – 19.00)
6 Haziran (LMPSS) DAÜ – YDÜ (Final İkinci Maç gerekirse)

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur