1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu ‘ben hayal satmam’ dedi: Önce altyapı!
Fellahoğlu ‘ben hayal satmam’ dedi: Önce altyapı!

Fellahoğlu ‘ben hayal satmam’ dedi: Önce altyapı!

Fellahoğlu ve beraberindeki belediye meclis üyesi adaylarının ziyaretlerinin bazılarına Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da katıldı

A+A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve beraberindeki belediye meclis üyesi adaylarının ziyaretlerinin bazılarına Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da katıldı. CTP-BG Heyeti Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ), Emekliler Cemiyeti, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Çevre Mühendisleri Odası daha birçok sivil toplum örgütünü ziyaret edip Lefkoşalılara Avrupalı hizmet verebilmek amacıyla destek istediler.

ÖNCE ALT YAPI

Alt yapı olmadan hizmet vermeye çalışmanın doğru olmadığını, hayal değil gerçeklerle konuşmak gerektiğini söyleyen LTB Başkanı Fellahoğlu, “Su hatlarını yenilemeden, kanalizasyon hattını ve yağmur suyu drenaj sistemini tamamlamadan yollarınıza asfalt dökemezsiniz. Dökerseniz, bu güne kadar yapılanlar gibi tekrar kazmak durumunda kalırsınız. Gerek Türkiye ve gerekse Avrupa Birliği’nin alt yapıya destekleri vardır. Projelerimiz hazır, kaynağı da belli. İlk fırsatta alt yapımızı yapıp, yollarımızın asfaltını yenileyeceğiz” dedi.

PROJELER HAZIR

Bir yıl önce göreve geldiğindeki Lefkoşa işe bugünkü Lefkoşa’yı kıyaslayan Fellahoğlu, “Lefkoşa bir daha asla Nisan 2013 öncesine dönmeyecek. Bir yılda çok şeyler öğrendik, bugün göreve hazırız. Bir yıl içerisinde yaptıklarımız, önümüzdeki dört yıl içerisinde yapacaklarımızın garantisidir. Bizden başkasının göreve gelmesi, Lefkoşa’nın en az bir yıl daha kaybetmesi demektir. Bu nedenle bizler ‘Yeni maceralara hayır’ diyoruz. Yakaladığımız bu istikrar devam etmelidir. Lefkoşalılar kentimizi riske atmamalıdır” şeklinde konuştu ve “Popülizm yapmadım. Popülizm yaparak seçileceksem, hiç seçilmeyim daha iyi” diye ekledi.

TOPLUMSAL VE KURUMSAL

Geride kalan bir yıllık sürede olduğu gibi sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacaklarını belirten LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağız. Çünkü onlar toplumsal menfaatleri gözetliyorlar. Bir ilk olarak yürürlüğe koyduğumuz Yapı Denetimi bunlardan biridir. LTB Meclisi toplantıları internetten yayınlayarak yine bir ilke imza attık. Engelsiz Park da bu ilklerden biridir” dedi ve yeni dönemdeki projelerini açıkladı. Hayvan Barınağı; Tramvay; Bisiklet Yolları; Amfi Tiyatro ve Müzik Merkezi ve Dereboyu Yol Projesi ile ayağa kaldırılan Lefkoşa’yı yürüteceklerini söyleyen Fellahoğlu, 29 Haziran’daki seçimin önemini vurguladı.

40 YIL YAPILAYAN YAPILDI!

Kendileri için gümrük indirimi ve düşük faizli kredi sağlayan Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti için övgü ile söz eden KAR-İŞ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Doğruyol, “40 yılda yapılmayan yapıldı” dedi ve teşekkür etti. Fellahoğlu ise, Lefkoşa terminali ile ilgili sorunları KAR-İŞ ile gerçekleştirilecek projelerle çözmeye gayret edeceklerini söyledi.

HİZMETE OY VERİN

Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun bankalara olan borçlarını Ekim’2016 ayında biteceği ve arşiv bilgilerinin halka açıldığını söylemesi üzerine mutluluğunu ifade etti. Yerel seçimlerde halkın partilerine değil, aldıkları hizmete baktığını söyleyen Tolga, bir yıldır verdiği hizmetler nedeniyle Fellahoğlu’na teşekkür etti ve CTP-BG Heyeti’ne seçimlerde başarılar diledi.

BAŞKANIMIZA BAŞARILAR

Aynı zamanda EMO eski Başkanı olan Kadri Fellahoğlu’nun kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını vurgulayarak sözlerine başlayan EMO Başkanı Mert Girgen, bir yıl önce ateşten gömlek giyen Fellahoğlu’nu kutladı. “Yapı Denetimi bizim için çok önemli idi” diyen Girgen şöyle devam etti:
“Dileğimiz Fellahoğlu’nun LTB başlattığı bu uygulamayı tüm diğer belediyeler de benimser, kabul eder ve uygulamaya kor. Çünkü sonuçta kazanan halkımız olacaktır. Alt yapı bir sorundur ve önceden planlanması halinde çözülmesi mümkündür. Oda üyemiz ve eski başkanımız olan Kadri Fellahoğlu ve ekimine başarılar dileriz.”

ÇEVREYE ÖZEN

Belediyeciliğin çevre ile yakın ilişkili olduğunu belirten Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ise, “Geçtiğimiz bir yılda çok sorunlarınız vardı. Ancak önümüzdeki dört yıllık dönemde sizlerle birlikte çalışmak, Oda olarak Lefkoşa’ya katkı koymak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur