1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Corona Virüsü Kıbrıs'ta - 3 otel karantinada
Corona Virüsü Kıbrıs'ta - 3 otel karantinada

Corona Virüsü Kıbrıs'ta - 3 otel karantinada

Kıbrıs’ın kuzeyinde bir kadın turistte Corona Virüsü (Covid 19) tespit edildi, bir dizi önlem uygulamaya girdi, okullar tatil edildi, charter uçuşlar durduruldu.

A+A-

Mağusa, Salamis Otel’de konaklayan bir turistte virüs saptanmasını ardından, otel karantinaya alındı, bu hastaya temas eden kişilere ilişkin tarama çalışması başlatıldı.

Almanya’dan gelen turist kafilesindeki 65 yaşındaki kadın turistin Korona Virüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine, kaldığı otelin yanı sıra, otel personelinin kaldığı lojmanlar ve bu turistin kafilesinde bulunan diğer turistlerin kaldığı oteller de karantinaya alındı.

Karantinaya alınan 3 otelde tarama çalışmaları sürerken, olağan üstü toplanan Bakanlar Kurulu bir dizi karar aldı.

Bu kararlar çerçevesinde tüm okullar 16 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilirken, ülkeye yapılacak charter uçuşlar 1 Nisan’a kadar durduruldu.

Okullar, Ercan Havaalanı ve kara geçiş noktaları dahil birçok yerde temizlik ve dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Kamuoyunda ise büyük bir panik hakim…

Çok sayıda kişi maske, dezenfektan vb. malzemelerin tedariki için eczane ve marketlere akın etti. Hemen her bölgede trafikte yoğunluk arttı…

YENİDÜZEN DAKİKA DAKİKA GELİŞMELERİ AKTARIYOR

 18.30  Pilli: "Ölüm yok, Corona Virüsü tespit edilen hastanın durumu iyi"  

Sağlık Bakanı Ali Pilli basın toplantısı düzenledi, 141 Alman turistin yarın bir uçakla Almanya'ya geri gönderileceğini açıkladı. Pilli "Ölüm yok, Corona Virüsü tespit edilen hastanın durumu iyi" dedi.

Ayrıntılar

17.30  Sağlık ekipleri Salamis’e gitti, gemi bekledi

Mağusa Limanı’na bu sabah yanaşan Mağusa seferini yapan Bozada feribotu, sağlık ekiplerinin Salamis’e yönlendirilmesi nedeniyle saatlerce denizde bekledi…

Ayrıntılar

 

16.00 Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptıkları açıklamada değişiklik olmadığını, şu ana kadar sadece bir kişide Coronavirüs saptandığını, hastanın uçakta yakın temas ettiği saptanan kişilerin karantina merkezinde 14 gün süreyle takibe alındığını duyurdu. 
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Salamis Bay Otel’e 8 Mart 2020’de saat 19.00’da giriş yapan bir Alman turistte bu sabah Coronavirüs testinin pozitif çıktığı ancak, bu hastanın genel durumunun iyi olup, tedavisinin devam ettiği kaydedildi. 

YAKIN TEMAS ETTİĞİ KİŞİLER VE 3 OTEL KARANTİNADA 

Hastanın uçakta yakın temas ettiği saptanan kişilerin karantina merkezinde 14 gün süreyle takibe alındığı, ayrıca,  Freebird Havayolları’na ait uçakla gelen tüm turistlerin kaldığı üç otelin karantina altına alındığı (Salamis Bay Conti Otel, Port View Otel, The Pine Oscar Otel) belirtilen açıklamada, ayrıca Salamis Bay Otel’in çalışanlarının kaldığı lojmanların da boşatılarak, personelin Salamis Otel’de karantinaya alındığı belirtildi. 
Söz konusu otellere giriş ve çıkışların tamamen yasaklandığı ifade edilen açıklamada, otellerdeki ilaçlama çalışmalarının devam ettiği de vurgulandı. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Corona pozitif hasta Salamis Bay Otel’e 8 Mart 2020 tarihinde saat 19.30’da giriş yapmıştır. Bakanlığımız oteli bu sabah 10 Mart 2020 saat 07.00  itibariyle karantinaya almıştır. Bu  iki tarih arasında otelde bulunup,  şu anda otelden ayrılmış olan  kişilerin 14 gün süre ile evlerinde kalmaları, ve mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları gerekmektedir. Dışarıya çıkmalarının ve ev halkıyla ortak alanları kullanmalarının zorunlu olduğu hallerde maske takmaları önemle rica olunur.  Bu kişilerde ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetler olması durumunda salgın iletişim numaralarından  derhal bize ulaşmaları gerekmektedir. İlgili numaralar ( 0533 8501188 veya 0548 8501188) Sağlık Bakanlığı salgın ekip hatlarıdır.”

HASTANIN GENEL DURUMU İYİ…

Açıklamada, sabah saatlerinde pozitif olan Alman hastanın genel sağlık durumunun iyi olup, tedavisinin devam ettiği ve takip altında olduğu ifade edilerek, Alman hastanın eşine de gerekli testlerin yapılarak, negatif sonuca ulaşıldığı ifade edildi. 
3 kişinin de hastanın yakın temasta olduğu gerekçesi ile gözlem altında tutulduğu belirtilen açıklamada, şu anda diğer takip altında olan kişilerde herhangi bir bulguya rastlanmadığına işaret edildi. 

DENETİMLER EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI 

Tüm sınır kapılarında (kara, deniz, hava),  hijyen önlemleri ve denetimlerin en üst seviyeye çıkarıldığı ifade edilen açıklamada,geçiş noktalarının, hava ve deniz limanları ile kişilerin ulaştığı kalabalık alanlar dahil ilaçlandığı vurgulandı. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Sağlık personeli sayısı arttırılmış, sınır kapıları ve havalimanlarında ateş ölçümleri ve sorgulama yapılmaktadır. Bakanlığımız  düzenli  olarak  gelişmeleri  kamuoyuyla paylaşacaktır.”

15.57  Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, tüm toplu etkinlikleri ertelediklerini ve koronavirüse karşı alınacak her türlü tedbirle ilgili çalışma yapmaya hazır olduklarını duyurdu. Yapılan açıklamada,   İkinci Bahar Yaşam Kulübünün üyelerine yapılan ev ziyaretlerin Sağlık Bakanlığı ile istişare ettikten sonra bir süre ara verileceği bildirildi.  Riskli bölgeler öncelikli olacak şekilde ilaçlama programı başlatıldığı da aktarıldı. 

15.56  Bakanlık: Panik yapmayın

Sağlık Bakanlığı, halka koronavirüs konusunda panik yapmaması için çağrıda bulundu, “Bireysel tedbir alınması önemli” açıklaması yaptı.
Sağlık Bakanlığı, hasta kişilerin temas ettiği kişilerle ilgili önlemlerin alındığını da bildirdi.
Ülkede sadece bir kişide koronavirüs tespit edildiğinin hatırlatıldığı bakanlık açıklamasında, konuyla ilgili gerekli bilgilendirmelerin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı da ifade edildi.

15.55  Bayındırlık ve Ulaştıma Bakanlığı sosyal medyada yayılan, Ercan Havalimanı’nın tüm uçuşlara kapatıldığı ile ilgili haberleri yalanladı. 

Yapılan açıklamada, “Sosyal medyada, Ercan Havalimanı’nın tüm uçuşlara kapatıldığı ile ilgili dönen bilgi, gerçekleri yansıtmamaktadır” denildi.

Açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından bugün alınan karara göre, 1 Nisan 2020 tarihine kadar sadece İtalya, Fransa ve Almanya çıkışlı charter uçuşlara bir sınırlama getirildiği, bunun dışındaki uçuşlarda herhangi bir sınırlama veya kısıtlama olmadığı vurgulandı.

15.46 Çatalköy Belediyesi, tiyatro etkinliklerinin ülkede görülen koronavirüs (Covid –19) sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

15.45  Başbakanlık Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Orman Dairesi Müdürlüğü ekipleri hava, deniz ve tüm kara kapıları Covid-19 (Corona Virüsü'ne) karşı ilaçlıyor.

Ayrıntılar

15.40 Bir turistte Korona Virüsü tespit edilmesi ile başlayan panik nedeniyle yüzlerce vatandaş eczanelere akın etti. Eczane ve depolarda stoklar tükendi, birçok ürün eczacıların eline yarın geçecek.

Ayrıntılar

15.37 Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan Ercan Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. Ercan'daki inceleme sırasında YENİDÜZEN'e konuşan Tolga Atakan, alınan tedbirlere değindi. Önlemlerin arttırıldığını ifade eden Atakan, vatandaşa da çağrıda bulundu.

15.31 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Covid-19 virüsünden dolayı alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu savunarak, toplu çalışılan iş yerlerinin de bir süreliğine tatil edilmesi çağrısında bulundu.

15.29 Tıp Bayramı ertelendi

Sağlık örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle 13 Mart Cuma günü yapılacağı duyurulan tüm etkinliklerin  COVID 19 enfeksiyonu kontrol tedbirleri çerçevesinde ileriki bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

15.20 Ülkede ilk koronavirüs tespitinin ardından yurttaşlar marketlere akın etti 

m5-010.jpg

Mağusa'daki bir marketten çekilen görüntüde maske takmış yurttaşların toplu alışveriş yaptığı görülüyor.

Ayrıntılar

15.00  Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, ülkede de görülen, tüm dünyada ciddi tedbirlerin alındığı Coronavirüsü ile ilgili özellikle piyasada başta “korunmak için kullanılan maskeler” olmak üzere, bazı tıbbi ekipmanlarla ilgili fırsatçılar türediği şikayetlerin bilgisine ulaştığını açıkladı.
Bu konuda,” ALO 171 Tüketici Şikayet Hattının”  devrede olduğunu belirten Taçoy, Bakanlığa bağlı Ticaret Dairesi’ne gelen her şikayeti hassasiyetle değerlendireceklerini vurguladı.

14.30  Ülkede ilk koronavirüs tespitinin ardından, virüsten korunma için ‘maske ve dezenfektanlara’ talep arttı.

Çok sayıda kişi eczanelere koştu, uzun kuyruklar oluşturdu. Marketlerdeki dezenfektan raflarının da boşaldığı gözlemlendi

Ayrıntılar

14.10 Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına 15 Mart Pazar günü yapılması planlanan “Alsancak – Lapta Çocuklar için Yürüyor 2” isimli etkinlik ertelendi.

14.00 İskele Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve meclis üyeleri; bu yıl 11.’si düzenlenen Kültür&Sanat Günleri kapsamında düzenlenecek 9-27 Mart tarihlerini kapsayan tüm etkinlikleri iptal etme kararı aldı.

13. 55 Ortaokul ve Liselerarası “Dr. Fazıl Küçük” konulu Şiir ve Kompozisyon Yazma Yarışması’nın ödül töreni ile 3. Geleneksel “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük”  konulu Resim Yarışması’nın sergi açılışı ve ödül töreni corona virüsü salgınına karşı iptal edildi.

13.50  Gençlik Dairesi Müdürlüğü, daireye bağlı Lapta ve Kantara Gençlik Kampları ile Gençlik Merkezlerinin, alınan Bakanlar Kurulu Kararlarına paralel olarak kapatıldığını ve hizmet vermeyeceğini belirtti. 
Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren, gençlerin yoğun olarak kullandığı Lapta ve Kantara Gençlik Kamplarının yanı sıra Gençlik Merkezlerinin de Bakanlar Kurulu kararlarına paralel olarak kapatıldığını ve alınacak yeni kararlara kadar hizmet vermeyeceğini açıkladı.
Eren, yaptığı yazılı açıklamada, “Hükümetimizin ve Tabipler Birliğimizin oluşturduğu kriz masalarından çıkardıkları uyarıların ciddiye alınarak uyulması gerekmektedir” dedi.  

13. 45 Girne Belediyesi tüm sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin tedbir amaçlı geçici bir süreliğine ertelendiğini açıkladı.

13. 40   Başbakan Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kararlaştırılan tedbirleri açıkladı.
Türkiye’den ilaçlama için ekiplerin de geleceğini belirten Başbakan Tatar, alınacak tedbirleri şöyle açıkladı:

-Eğitim Bakanlığı’nda onaylı tüm okullar 15 Mart Pazar’a kadar tatil edildi, okullar temizlenecek.

-Güneyden kuzeye gezi için düzenlenen 10 kişinin üzerinde gruplar için geçişler durduruldu,

- 3 Oteldeki karantina sürüyor, peyder pey kaldırılacak,

- Mağusa Bölgesi’ndeki tüm müze ve ören yerlerinde dezenfekte çalışmaları başladı.

- 1 Nisan’a kadar ülkeye yapılacak tüm charter uçuşlar durduruldu,

Ayrıntılar

13.16  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür: “Hastanın genel durumu şu an iyi”

Koronavirüs taşıdığı için karantinaya alınan Alman turistin öldüğü yönündeki haberleri yalanlayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür, “Hasta ölmedi, genel durumu şu an iyi” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Çaygür, hastanın durumunun ağır olmadığını, akciğer enfeksiyonu belirtisinin dahi bulunmadığını ifade etti.

Şu an itibariyle Kıbrıs’ın kuzeyinde tek bir koronavirüs hastası olduğunu belirten Çaygür, bu hastanın eşine uygulanan testin sonucunun da negatif çıktığını fakat virüsün kuluçka döneminde olabileceği ihtimaline karşın birkaç gün sonra yeniden test yapılacağını anlattı.

Çaygür, uçaktaki tüm mürettebat ve uçakta yolculuk yapan hastanın yakınındaki 2 ön, 2 arka ve 2 yan sıralarında oturan kişi kriterine göre aranan yolculara ulaşıldığını dile getirdi.

Hastanın 2 metre yakınında kendisi ile temas içinde olan tüm riskli kişilerin karantinaya alındığını belirtti.

Söz konusu kişilere de virüs testi yapıldığını belirten Çaygür, şimdiye dek gelen sonuçların negatif olduğunu, yeni bir vaka görülmediğini anlattı.

12.20  Mağusa'da panik havası

Mağusa'da birçok insan maskeleriyle dolaşıyor. Yürüyen, alışveriş yapan veya çalışan onlarca kişinin maske kullandığı görülüyor. Salamis yolu olarak bilinen İsmet İnönü caddesinde ise trafik oldukça sıkışık durumda. Birçok üniversite öğrencisinin kampüsten uzaklaştığı gözlemleniyor.

hgh.jpg

12.17  Karantinadaki Salamis Otel’in İskele’deki Orkide Otel lojmanında olan bazı personeller YENİDÜZEN’e konuştu:

Çalışanlar karantinayı mesaj ile öğrendi

Karantinaya alınan Salamis Otel’in İskele’deki Orkide Otel lojmanında olan bazı personel, YENİDÜZEN’e konuştu. Henüz nasıl tedbir alınacağına, ne kadar süre ile karantina altında tutulacaklarına ilişkin bir açıklama yapılmadığı belirtilirken, gergin bekleyişin sürdüğü kaydedildi.

Karantina bölgesinde yaşanan izlenimlerini anlatan çalışanlar, içeride de bir tedirginlik ve bilinmezlik olduğunu ifade etti.

Kesin olmamakla birlikte İskele’deki otel lojmanlarında yaklaşık 100 civarında personeli bulunduğu, öğrenildi.

Orkide Otel lojmanında bulunan bazı Salamis Otel çalışanları, bu sabah cep telefonundan “İşe gitmemeleri ve otelin karantinaya alındığına ilişkin” mesajla bilgi aldıklarını anlattı.

Henüz nasıl tedbir alınacağına, ne kadar süre ile karantina altında tutulacaklarına ilişkin bir açıklama yapılmadığı belirtilirken, gergin bekleyişin sürdüğü kaydedildi.

 

12. 13 Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, hafta sonuna kadar, yani 16 Mart Pazartesine kadar tüm okulların tatil edildiğini açıkladı.

11.38 Eğitim Bakanlığı’nda da Korona seferberliği

Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ACİL TEDBİR ALALIM” çağrısında bulundu.

Bakanlığın koronavirüs ile ilgili gerekli tedbir için acil çalışma başlattığını ifade eden Başar, yoğun tempo ile sadece bu konu üzerine çalıştıklarını belirtti.

Okullardaki hijyen konusunda gerekli tedbirlerin ivedi olarak alınması gerektiğini kaydeden Başar, kısa süre içinde bilgilendirme için açıklama yapılacağını belirtti.

YENİDÜZEN’in ulaştığı Başarı, konuyla ilgili Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılacağını ifade ederek, “Okulların geçici bir süre kapatılması gündemde mi?” sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ilerleyen saatlerde konuyla ilgili basın açıklaması yapacağı belirtiliyor.

11.30 KTAMS Barış Salonu’nda her Salı sunulan “Yangın Yerinde Kabare” oyununun tüm temsilleri, koronavirüs önlemleri çerçevesinde durduruldu.

11.23 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, karantina bölümüne 3 kişinin daha ambulansla getirildiği görüldü. Henüz resmi açıklama yapılmasa da aynı ambulansta hastaneye getirilen 3 kişi, hastanenin karantina kapısından giriş yaptı.

hat-003.jpg

11.10  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu: “Bölgede ciddi panik var”

Bölgedeki tansiyonun çok yükseldiğini ifade eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Salamis Otel’e ait personel lojmanı olan Orkide Otel’in karantinaya alındığını belirtti. Sadıkoğlu, bölgede ciddi bir panik oluştuğunu ifade etti.

Bölgede sadece Orkide Otel’in karantinaya alındığını,  karantinada başka bir otel bulunmadığını dile getiren Sadıkoğlu, bölge halkının çok tedirgin olduğunu anlattı.

“Olay bölgemize yaklaştıkça kaos ve panik hali başlıyor, artıyor” diyen Sadıkoğlu, virüsle ilgili korunmanın yolları ve neler yapılabileceğine ilişkin yeniden sıcağı sıcağına bilimsel açıkla yapılmasının bölgedeki tansiyonu düşüreceğini anlattı.

Sadıkoğlu, özetle şunları belirtti:

“Bölgedeki tansiyon bayağı yüksek. İnsanlar tedirgin. Salamis’teki bir turistten yayıldığı duyumunu aldık.

Burada Orkide Otel’de Salamis Otel’in personelinin bulunduğu lojmanları vardı. Burası karantinaya alındı.

Polis ekipleri şu an bölgede tedbir alıyor. Giriş çıkışlar kapatıldı.

Merit Otel’de böyle bir durum yok, şirket ile konuştuk. Otel de bölgede de dezenfekte çalışmaları başlatıyorlar.

Biz de belediye olarak tedbir aldık. Çevre temizliği ve hijyen konusunda çalışmalar başlattık. Biz de bölgede özel bir şirketten yardım alıp dezenfekte yapacağız.

Sağlık ocağından tutun da bankalarda, her noktada ciddi panik var. Birçok vatandaş maske ile dolaşmaya başladı.”

“Olay bölgemize yaklaştıkça kaos ve panik hali başlıyor, artıyor”

“Bilimsel bir açıklama insanları rahatlatacaktır. Bunu bekliyoruz. Meclis toplantımız var, bu gece oturup etkinliklerin iptalini gündeme getireceğiz. Kalabalık topluluk yaratmaktan uzak duracağız.

Korunma Yöntemi, bu virüs nedir, nasıl korunulur, tedbirleri bunlardır, şunları yapın gibi şeyler söylemeli. Bu yapıldıysa bile yeniden yapılmalı. Olay bölgemize yaklaştıkça kaos ve panik hali başlıyor, artıyor.

10.10 Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür: “Yolcular 3 otelde konaklıyordu”

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür, uçakta bulunan yolcuların 3 otelde konakladığını belirterek, karantinaya alınan Salamis Otel’in dışında 2 otelin daha korumaya alındığını ifade etti. Otel ismi açıklamayan Çaygür, Mağusa bölgesinde olduklarını kaydetti. Bu yolcuların hasta olmadığını, ülkedeki turlara katılmamaları, geziye çıkmamaları için oteldeki odalarında kalmaya devam etmeleri yönünde uyarıldıklarını anlatan Çaygür, “Türkiye’den bize söylenen kurallar arasında uçak içindeki 2 ön, 2 arka ve 2 yan sıralarda oturan kişilerin de yani 2 metre yakınında olan kişilerin de kontrol altına alınacak olmasıdır. Biz de şu an bunu yapıyoruz.”

kk-105.jpg

10.05 Salamis Otel’de Polis kapıdaki güvenliği arttırıyor. Otelden dışarıya çıkmaya çalışan müşteriler ise geri çevriliyor. Otelde konaklayan onlarca kişi dışarı çıkmak için kapılara yanaştı. Polis ise geçit vermediği gibi, kapı alanına çok yaklaşmalarına da müsaade etmeyerek gitmelerini söylüyor.

k11-002.jpg

10.03  Bakanlar Kurulu korona virüs gündemiyle olağanüstü toplandı. Başbakan Ersin Tatar başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı saat 09.45’te başladı. Bakanlar Kurulu, dün akşam da aynı gündemle gerçekleştirdiği toplantıda bir dizi kararlar almıştı. 

09.50: Salamis Otel çalışanlarının ikamet ettiği otel olan İskele'de bulunan Orkide Otel de karantinaya alındı.

09.00 Polislere maske ve el temizleyici jel dağıtıldı. Otel girişine polis takviyesi yapıldı.

s1-153.jpg

Otelin karantinaya aldığı öğrenen yurttaşlar ve çalışanların aile yakınları bölgeye geldi.

s2-132.jpg

Otelde konaklayan bir kişinin yakını, içeride aile bireyi bulunduğunu, tansiyon hastası olduğunu ve ilaç ile maskeye ihtiyacı olduğunu söyleyerek polisin bunları içeriye ulaştırmasını rica ediyor. Polis ise içeride ambulans ve acil servis ekininin bulunduğunu belirterek bu talebi geri çevirdi.

s3-067.jpg

08.15 Kıbrıs'ın kuzeyinde ilk korona vakası Mağusa'da saptandı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan gelen turist kafilesindeki 65 yaşındaki kadın turistin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını, turist kafilesinin bulunduğu Mağusa’daki otelin de karantinaya alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Pilli, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Almanya’nın Balingen şehrinden Pazar akşamı 30 kişilik bir turist kafilesinin Ercan Havaalanı'ndan giriş yaptığını belirten Pilli, kafilenin özel bir servisle Mağusa’daki bir otele götürüldüğünü kaydetti.

Yüksek ateş şikayeti olan 65 yaşındaki Alman turistin dün akşam Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki karantina merkezine alındığını belirten Bakan Pilli, kadın turistin test sonucunun bu sabah pozitif çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Pilli, 30 kişilik turist kafilesinin Mağusa’da konakladığı otelin de karantinaya alındığını, temaslı takibin başladığını kaydetti.

Kadının, 8 Mart Pazar günü  30 kişilik turist kafilesiyle Ercan Havaalanı’na Northern Travel hava yolları ile geldiği belirtildi.

Pilli, kadın turistin genel sağlık durumunun iyi olduğunu, tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Pilli gelişmelerle ilgili  açıklamaların ilerleyen saatlerde yapılacağını da belirtti.

Sağlık Bakanlığı son 14 gün içinde Covid 19 hastalığı görülen ülkelerde bulunan ateş, nefes darlığı öksürük gibi şikayetleri bulunanların 0533 85011 88 veya 0548 850 11 88 numaralı KKTC Sağlık Bakanlığı Salgın Ekibi hatlarına 7/24 ulaşabileceklerini duyurmuştu .

 

Canlı yayın Dila Şimşek

 

Bu haber toplam 95727 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler