1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS çalışanlarından HÜKÜMETE süre
CAS çalışanlarından HÜKÜMETE süre

CAS çalışanlarından HÜKÜMETE süre

İşten durdurulan 169 CAS çalışanı dün Türk-Sen’de kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında hükümete çözüm üretmesi adına bayram öncesine kadar süre tanındı

A+A-

Ayşe GÜLER

Ercan Havalimanı’nda 8 yıldır yer hizmeti veren Cyprus Airport Services (CAS) Yönetim Kurulu’nun işten durdurduğu 169 çalışan, Türk-Sen’de bir araya gelerek, gelinen son aşamayı değerlendirdi.

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ve Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı’nın bulunduğu ve geniş katılımla gerçekleşen toplantı sonrasında hükümete çözüm üretmesi için bayram öncesine kadar süre verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, yetkililerin en geç 23 Temmuz’a kadar çözüm üretmesi, aksi halde ekmek nöbetinin ekmek kavgasına dönüşeceği, olacaklardan çalışanların sorumlu tutulmayacağı belirtildi.

Bilindiği üzere CAS çalışanları 11 Temmuz’da Ercan Havaalanı’nda ‘ekmek nöbeti’ tutmuş, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun İstanbul’dan adaya gelmesini beklemişti.
Eylemde konuşan Başbakan Yorgancıoğlu, firmalarla görüşmelerin devam ettiğini açıklayarak, çalışanlardan ay sonuna kadar süre istemişti.


Atakan: “Bayram öncesine kadar sabırla bekleyeceğiz”

Kanal Sim’de Haber Ajansı programında Serkan Soyalan’ın konuğu olan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, hükümete CAS çalışanları ile ilgili sorunu çözmesi için bayram öncesine kadar süre tanıdıklarını açıkladı.

Ayrıntılar bugün YENİDÜZEN'de

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur