1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. “Belediyeyi batırma noktasına getirdiler”
“Belediyeyi batırma noktasına getirdiler”

“Belediyeyi batırma noktasına getirdiler”

“Popülist yönetim anlayışıyla seçim öncesi istihdam edilen çalışanlar bugünlerde teker teker durdurulmaya başlanmıştır. Belediye Başkanı bugün yaptığı açıklamada gereksiz istihdam yaptığını itiraf ederek seçim sonrasında bu insanları kapı dışarı etmiştir"

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nde “gündelikçi” çalışanlara yönelik işten durdurma kararı ve Başkan İsmail Arter’in “eleştiriler doğru olabilir ancak batmadık” açıklaması gündemde tartışılıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu bir açıklama yayınlayarak, “yanlış istihdam politikaları”nı anımsattı, bu süreçte Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti destekli belediye başkanını sorumlu gösterdi.

“Bugüne kadar yaptığımız gerek sözlü gerek yazılı tüm uyarılara rağmen devam eden aşırı istihdam ve yanlış mali yönetim sonucunda Mağusa Belediyesi batma noktasına gelmiştir” denilen açıklama, popülist yönetim tavrına dikkat çekildi.
 

Açıklamanın devamında şunlar söylendi:
“Popülist yönetim anlayışıyla seçim öncesi istihdam edilen çalışanlar bugünlerde teker teker durdurulmaya başlanmıştır. Belediye Başkanı bugün yaptığı açıklamada gereksiz istihdam yaptığını itiraf ederek seçim sonrasında bu insanları kapı dışarı etmiştir. Ancak Belediye Başkanı gündelikçileri durdururken öte yandan yandaş istihdamına da devam etmektedir.

Dahası kentimiz, belediyenin hayati hizmetler olan su ve kanalizasyon giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmesi nedeniyle ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıyadır. Bu gidişe dur denilmez ve tasarruf tedbirleri derhal alınmazsa belediye biriken borçlarını ödemek için daha fazla borçlanmak zorunda kalacaktır. Borcu borçla kapatmak da kurumun iflasına neden olacaktır. Bu da daha önce de vurguladığımız gibi yeni bir Lefkoşa Belediyesi örneği yaratacaktır.

Belediyenin mali durumu git gide dibe vurmakta ve özel sektör başta olmak üzere sorunlu borç yapısı daha da kötüleşmektedir. Bunun sonucunda İsmet İnönü Bulvarı yenileme projesi (Salamis Yolu) gibi kritik projeler durmuş haldedir. Bu durum yakında belediyeyi daha fazla hizmet veremez hale getirecektir.

Evet, Mağusa Belediyesi yanlış yönetilmektedir. Belediye Meclisi’nde 18 üye bulunmasına rağmen bu üyeler ile verimli istişareler yapılmamakta, bu kadar beledi sorun varken toplantılar 30 günün üzerinde bir sürede yapılmaktadır. 18 üyenin sadece birkaçının fikirlerine değer verilmekte, diğerlerinin görüşleri dikkate alınmamaktadır.

Bizler bir kere daha belediye yönetimine acilen kendini toparlama, popülist kararlar yerine akılcı kararlar alma ve sağ duyulu davranma çağrısı yapıyoruz. Unutmayın, tek bir Mağusa vardır ancak bu gidişle onu da göz göre göre kaybetme ihtimali çok yakındır.”

 

Bu haber toplam 2516 defa okunmuştur