1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Aygın ve Erdoğan için İHRAÇ KARARI!
Aygın ve Erdoğan için  İHRAÇ KARARI!

Aygın ve Erdoğan için İHRAÇ KARARI!

CTP’de Yüksek Disiplin Kurulu kararını verdi, parti adayı olmasına rağmen yerel seçimde Girne’den bağımsız belediye başkan adayı çıkan Sümer Aygın ile Esentepe’den bağımsız adaylığını açıklayan Cemal Erdoğan partiden ihraç edildi.

A+A-

CTP’de Yüksek Disiplin Kurulu kararını verdi, parti adayı olmasına rağmen yerel seçimde Girne’den bağımsız belediye başkan adayı çıkan Sümer Aygın ile Esentepe’den bağımsız adaylığını açıklayan Cemal Erdoğan partiden ihraç edildi.

 

Ayşe GÜLER

CTP’de Yüksek Disiplin Kurulu kararını verdi, parti adayı olmasına rağmen yerel seçimde Girne’den bağımsız belediye başkan adayı çıkan Sümer Aygın ile Esentepe’den bağımsız adaylığını açıklayan Cemal Erdoğan partiden ihraç edildi.

YENİDÜZEN’e konuşan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, ihraç kararını doğruladı, yine parti adayı olmasına rağmen, Değirmenlik’ten bağımsız adaylığını açıklayan Ömer Meraklı ile Mehmetçik’ten Mehmet Demiralp ile ilgili de sürecin devam ettiğini ancak henüz bir karar verilmediğini belirtti.

Sorakın, “Seçimlerde, parti oluru olmaksızın bağımsız aday olanlar, diğer partilerin veya adayların propagandasını yapanlar ile ilgili parti organları çalıştırılır.” diye konuştu.

Öte yandan yerel seçimle ilgili çalışmaların planlandığı gibi sürdüğünü, komite ve ekiplerin köy gezilerinin devam ettiğini ifade eden Sorakın, bugün Serdarlı, yarın da Gönyeli ve Dikmen’de kitlesel toplantıların yapılacağını söyledi.

 

SORAKIN: “MERAKLI VE DEMİRALP İLE İLGİLİ DE SÜREÇ İŞLİYOR”… YENİDÜZEN’e konuşan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, ihraç kararını doğruladı, yine parti adayı olmasına rağmen, Değirmenlik’ten bağımsız adaylığını açıklayan Ömer Meraklı ile Mehmetçik’ten Mehmet Demiralp ile ilgili de sürecin devam ettiğini ancak henüz bir karar verilmediğini belirtti.

 

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın:

“Tüzük açık, aykırı hareket edenlerle ilgili disiplin mekanizmasını çalıştırdık”

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, yerel seçimlerde adaylıklarla ilgili birkaç bölgede sıkıntı yaşadıklarını ifade etti, Girne, Esentepe, Değirmenlik ve Mehmetçik’te parti onayı olmadan bağımsız aday olanlarla ilgili disiplin mekanizmasının çalıştırıldığını kaydetti.

Sorakın, Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararına göre; parti adayı olmasına rağmen Girne’den Bağımsız belediye aday çıkan Sümer Aygın ile Esentepe’den Bağımsız belediye başkan adayı olan Cemal Erdoğan’ın üyelik vasıflarını kaybettiklerini yani partiden ihraç edildiklerini açıkladı.

Karar öncesinde her iki isme de söz hakkı tanındığını ifade eden Sorakın,“Parti üyelerinin görev ve sorumlulukları vardır. Partiden aday olmayla ilgili de kurallar vardır.” dedi.

“Meraklı ve Demiralp ile ilgili süreç işliyor, henüz karar yok”

Sorakın, yine parti adayı olmasına rağmen, Değirmenlik’ten bağımsız adaylığını açıklayan Ömer Meraklı ile Mehmetçik’ten Mehmet Demiralp ile ilgili de sürecin devam ettiğini ancak henüz bir karar verilmediğini belirtti.

“Seçimlerde, parti oluru olmaksızın bağımsız aday olanlar, diğer partilerin veya adayların propagandasını yapanlar ile ilgili parti organları çalıştırılır.” diyen Sorakın, süreçle ilgili şöyle konuştu: “Aday olmak isteyenler PM’ye götürülür. Bunun dışında ‘CTP’nin adayıyım’ demek mümkün değildir. Aykırı davranışlara girenlerle ilgili tüzüğümüzde açık ve net hükümler vardır.

Bugün Serdarlı, yarın Gönyeli ve Dikmen’de kitlesel toplantı…

Öte yandan Sorakın, yerel seçimle ilgili çalışmaların planlandığı gibi sürdüğünü, komite ve ekiplerin köy gezilerinin devam ettiğini, halktan destek aldıklarını kaydetti.

Bugün Serdarlı, yarın da Gönyeli ve Dikmen’de kitlesel toplantıların yapılacağını ifade eden Sorakın, Çarşamba günü Girne’de, Perşembe günü Lefke’de Cuma günü Alayköy, Cumartesi de Güzelyurt’ta kitlesel toplantıların gerçekleşeceğini dile getirdi.

“Sorumluluk üstlendiğimiz belediyelerde yaptıklarımız ortada…”

“CTP yerel yönetimlere, yerinden yönetime önem veriyor” diyen Sorakın, partinin Lefke’den Dipkarpaz’a kadar batmış belediyeleri devralarak, sürdürebilir duruma getirdiğini vurguladı.

Sorakın, ‘batmış belediyeleri’ personelin maaşlarını ödeyen, yatırımlarını yapan noktaya taşıdıklarına dikkat çekerek,  “Sorumluluk üstlendiğimiz belediyelerde yaptıklarımız ortada.” şeklinde konuştu.

Klasik belediyecilik anlayışını, sosyal belediyecilik anlayışına çevirmek için çabaladıklarına değinen Sorakın, halkın bu hizmetleri alması gerektiğini, temizlik ya da su hizmetleri dışında da kültür sanat etkinliklerini yapabilecekleri olanakların yaratabilmesi gerektiğine işaret etti.

“Yerel kalkınma, genel kalkınma üzerinde etkili”

Sorakın, yerel kalkınmanın genel kalkınma üzerinde etkili olduğunu ifade ederek, “Halka götürülecek hizmetlerin çoğunluğu yerel hizmetlerdir. Bu nedenle halka ciddi anlamda hizmet götürebilmek için, yerel yönetimlerde var gücümüzle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

CTP’nin görevde olduğu dönemlerde yerel yönetimlerle ilgili birçok yasanın hayata geçtiğini hatırlatan Sorakın sözlerini şöyle tamamladı: Süreç içerisinde birçok yasa yapıldı. Belediye Personel Yasası, emlak vergisinin yüzde 15’inin eğitime yatırılması gibi yasalar CTP hükümetleri döneminde hayata geçti. Yerel yönetimleri önemsiyoruz.

 

yeniduzen-satin-aliniz-545.jpg

Bu haber toplam 5008 defa okunmuştur
İlgili Haberler