1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ATIŞ ALANINA ODTÜ TEPKİSİ
ATIŞ ALANINA ODTÜ TEPKİSİ

ATIŞ ALANINA ODTÜ TEPKİSİ

Güzelyurt (Omorfo)'ya bağlı Yuvacık'taki atış alanına bir tepki de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü'nden geldi.

A+A-

 

Güzelyurt (Omorfo)'ya bağlı Yuvacık'taki atış alanına bir tepki de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü'nden geldi.

13 yaşındaki Makhir İsmailov'un ölümü sonrasında askeri atış alanına yönelik tepkiler artıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü Personel Sendikası bir bildiri yayınlayarak, "Kampüsümüze çok yakın yapılmakta olan askeri atış tatbikatları binalarımızın yerinden sarsılmasına ve hem kampüsümüzde, hem de tüm yörede korkuya sebebiyet vermektedir." görüşünü ortaya koydu.

Sendikanın açıklaması

KKTC haberlerine yansıdığı üzere, 13 yaşındaki Makhir İsmailov 13 Aralık 2018 günü Mevlevi köyünün atış alanında patlamamış bir mühimmata temas ederek hayatını kaybetmiştir. Bu olay tüm KKTC halkı gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Kampüsümüze çok yakın yapılmakta olan askeri atış tatbikatları binalarımızın yerinden sarsılmasına ve hem kampüsümüzde, hem de tüm yörede korkuya sebebiyet vermektedir. Bu tatbikatların can, mal ve çevre güvenliği için yarattığı riskler endişeye yol açmaktadır. Şimdi bu tatbikatların bir çocuğun hayatına mal olmuş olması güvenlik endişelerimizi iyice arttırmıştır. Bu sebeple yetkililerin bu tatbikatların yeri ve gerekliliği konularını yeniden değerlendirmesini talep eder, hayatını kaybeden Makhir’in ailesine sabırlar dileriz.

Bu haber toplam 3709 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler