1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Serhatköy’den ‘siyah’ eylem
 Serhatköy’den ‘siyah’ eylem

Serhatköy’den ‘siyah’ eylem

BTM Ligi’nin 3’üncü Grup ekiplerinden Serhatköy, Federasyona tepki gösterdi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

BTM Ligi’nin 3’üncü grup ekiplerinden Serhatköy, ligin son haftasındaki Zümrütköy karşılaşmasına çıkmadı. Kırmızı beyazlı kulüp, siyah çelenk getirerek Futbol Federasyonu’nun aldığı kararları protesto etti.
BTM Ligi’nin 3’üncü grubunda geçtiğimiz gün ilginç bir olay yaşandı. Fikri Karayel Stadı’nda oynanması planlanan Serhatköy – Zümrütköy maçı oynanmadı. Ev sahibi ekip Serhatköy oyuncuları, hakem düdüğü çaldığı anda formaları çıkartarak sahaya siyah çelenk getirdi ve maça çıkmadı.

Futbol Federasyonu protesto edildi
Zümrütköy karşılaşmasında sahaya çıkmayan Serhatköy, federasyonun aldığı kararlara tepki gösterdi. Kırmızı beyazlılar, Gayretköy maçında kendilerinden 3 puan alınıp karşı takıma verilmesinin doğru olmadığını savundu.

Kılıçoğlu: “Tüzük doğru yürütülmüyor”
Serhatköy Spor Kulübü Başkanı Ayhan Kılıçoğlu yaptığı açıklamada, alınan yanlış kararların bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyerek, federasyonun tüzükleri yerine getirmeden kararlar aldığını ifade etti. Kılıçoğlu, devre arasında alınan kararlarla, son günlerde alınan kararların birbirlerinden uzak ve çelişkili olduğunu ve maçı bu yüzden protesto ettiklerini sözlerine ekledi.

Ertop: “Serhatköy’ün yanındayız”
Zümrütköy Kulüp Başkanı Metin Ertop ise yaptığı konuşmada, sportif açıdan bu karşılaşmanın oynanmasının üzücü olduğunu dile getirdi. Ertop, Serhatköy’ün haklı olduğunu ve bu eylemi Zümrütköy Spor Kulübü olarak desteklediklerini söyledi. Metin Ertop, kuralların tüm takımlara eşit şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

Önce Serhatköy, sonra Gayretköy hükmen kazandı
BTM Ligi’nin 7’nci haftasında karşılaşan Gayretköy – Serhatköy maçını sahada 3-0 kazanan Gayretköy olmuş ancak karşılaşmadan 1 gün sonra Federasyon, Gayretköy’ün kadrosunda 21 yaş altı eksik futbolcusunun olması sebebiyle hükmen Serhatköy’ün galip sayıldığını açıklamıştı. Bu karşılaşmada kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle federasyona başvuran Gayretköy, hem Aydınköy karşılaşmasından hem de Serhatköy maçlarındaki 3 puanını geri aldı.

Yaş sınırı kararı kararı iki kez değişti
Futbol Federasyonu, BTM Ligleri’nin ilk devrenin bitmesinin ardından 21 Haziran tarihinde karar aldı. Takımların kadrosunda en az 3 adet 21 yaş altı oyuncu bulundurmasını kararlaştıran BTM Ligi Kurulu, 16 Temmuz 2016 tarihinde bu statüyü değiştirdi. 16 Temmuz’da ise, 1994 ve 1995 yılında doğan oyuncuların da kadroda yer almasına karar verildi.

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur