1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bostancı’da derbi sevinci
Bostancı’da derbi sevinci

Bostancı’da derbi sevinci

Kıbrıs Kupası ilk tur eşleşmeleri geçtiğimiz günlerde yapılan kura çekilişiyle belirlendi. İlk turda eşleşen Bostancı Bağcıl ile Yalova 2 yıl aradan sonra ‘Bostancı Derbisi’nde’ yeniden karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, 26 Aralık Cumartesi günü Yakup Öz

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Kupası’nda ilk tur eşleşmeleri geçtiğimiz gün, Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kura çekimiyle belirlendi. İlk tur eşleşmelerinden karşılaşma ise aynı bölgenin iki takımını karşı karşıya getiriyor. Bostancı Bağcıl ile Yalova, 26 Aralık Cumartesi günü Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda karşı karşıya gelecek. İki takım son olarak 2013-2014 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya gelmişti.

Son karşılaşmalar Bağcıl’ın
Bostancı’nın 2 güçlü ekibi Bağcıl ve Yalova son olarak Süper Lig’in 2013-2014 futbol sezonunda karşı karşıya geldi. İlk devredeki karşılaşmada rakibini deplasmanda 3-1 mağlup eden Bağcıl, Yakup Özorun Stadı’nda oynanan ikinci karşılaşmayı da 1-0 kazanmıştı. O sezonu kâbus gibi geçiren Yalova, Süper Lig’den Birinci Lig’e direkt düşen takımlardan biri olmuştu.

Ali Özbahar eski takımına karşı
Lefke’den sezon başında Yalova’ya transfer olan başarılı oyuncu Ali Özbahar, bu karşılaşmada eski takımına karşı forma giyecek. 2008-09 yılında Bostancı Bağcıl’a transfer olan başarılı oyuncu, yeşil beyazlı kulüpte 3 sezon ter döktü. Bostancı Bağcıl’ın o sezon kadrosunda yıldız isimleri barındırması ve o dönemlerde şampiyonluk adaylarının takımlarından biri olması dikkat çekti. Ali Özbahar, daha önce Bostancı Bağcıl’a karşı Lefke formasıyla da mücadele etmişti. 

Aynı köyde 2 kulüp
1974 yılında Kıbrıslı Rumlar’ın Güney’e, Kıbrıslı Türk’lerin ise Kuzey’e göç etmesiyle birlikte ayrı köylerden gelen insanlar Bostancı’da bir araya geldi. Baf İlçesi’nin Aydın köyünden gelenlerle, Limasol’un farklı köylerinden gelen insanlar Bostancı’da buluştu. 1955 yılında kurulan Yalova ismi altında bir süre görev yapan Aydınlılar, 1986 yılında Yalova’dan ayrılarak kendi kulüplerini kurdu. 1986 yılından bu yana futbolumuza hizmet veren Bostancı Bağcıl, o günden bu yana Bostancı’nın 2’nci kulübü olarak anılıyor.   

Birleşme gündeme gelmişti
Futbolumuzda 2014-2015 sezonunun tamamlanmasıyla birlikte, ekonomik yönden sıkıntılar çeken 2 Bostancı ekibi, görüşmeler yaparak birleşmeye gitmek için adımlar attı. Üyelerin de onayıyla görüşmeler yapan 2 ekibin yönetimi, birleşmeyi askıya almak zorunda kaldı. O dönemlerde YENİDÜZEN, bu konuyu yakından takip etmiş, hem takımlardan, hem de köylülerden bu konu hakkında farklı görüşler almıştı. Köylülerin verdikleri mesajın olumlu olması da dikkat çekmişti.

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur