1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özker Yaşın anıldı
Özker Yaşın anıldı

Özker Yaşın anıldı

Şair Özker Yaşın ölümünün 3’üncü yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

A+A-

Şair Özker Yaşın ölümünün 3’üncü yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma töreninde Yaşın’ın ailesi ve dostları yanında akrabası olan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de hazır bulundu.

Eşi Nimet Yaşın mezar başındaki anma töreninde, “Özker’le evlendiğimizde ikimiz de acılar yaşamış, kolu kanadı kırık insanlardık. Birbirimize çok destek olduk” dedi.

Çok mutlu olduklarını, Özker Yaşın’ın çok programlı bir hayatı olduğunu anlatan Yaşın, anılarından bahsetti.

Özker Yaşın’ın kızı Neşe Yaşın da, babasının şiir serüveninde çocukluğunun İstanbul’da geçmesinin önemli etkisi bulunduğunu, ilk gençlik yıllarında yazdığı şiirlerin Varlık Dergisi’nde yayınlandığını dile getirdi.

Kıbrıs’a döndüğünde yaşanan çatışmadan etkilenerek şiirlerine bunu yansıtan Özker Yaşın’ın bu dönemini “gerileme” olarak niteleyen Neşe Yaşın, daha sonra yazdığı romanların Kıbrıs tarihini hatırlamak açısından önemli olduğunu da ifade etti.

Özker Yaşın’ın akrabası olan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, Yaşın’ın gerçek bir Kıbrıs sevdalısı olduğunu söyledi.

Yaşın’ın şiirlerinde ülke sorunlarını anlatan, haksızlıklara karşı gelen bir şair olduğunu dile getiren Gülle, yaşadığı haksızlıkları kabul edemeyerek İstanbul’a yerleşen Yaşın’ın “Nevzat ve Ben” isimli eserinin Kıbrıs tarihi açısından önemli bir eser olduğunu belirtti.

Araştırmacı yazar- şair Harid Fedai ise, Özker Yaşın ile anılarını anlattı ve “Dünyadan mutlu gitti. Yapacağını yaptı. Geriye güzel eserler bıraktı” diye konuştu.

(tak) 

Bu haber toplam 3783 defa okunmuştur