1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ŞİMDİ DE ‘KARA PARA’
ŞİMDİ DE ‘KARA PARA’

ŞİMDİ DE ‘KARA PARA’

Üniversite öğrencisinin evinde BİNLERCE DOLAR!

A+A-

Paraları ABD’den kardeşinin gönderdiğini iddia eden öğrencinin geçtiğimiz hafta 47 bin 600 dolar değerinde Range Rover araba satın aldığı da belirlendi…

Lefkoşa’da evinde yapılan uyuşturucu aramasında uyuşturucu yerine nakit 64 bin 300 dolar para bulunan Nijerya uyruklu üniversite öğrencisi C.A.E,  kara para soruşturması kapsamında tutuklanarak dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Türker Samancıoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Samancıoğlu huzurda bulunan zanlı C.A.E’nin Lefkoşa Küçük Kaymaklı bölgesinde yaşadığı apartman dairesinde narkotik ekipleri tarafından arama yapıldığını, aramada zanlıya ait 64 bin 300 dolar nakit para bulunduğunu ve zanlını kara para aklama şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

Geçen hafta Range Rover aldı…

Polis yapılan sorguda zanlının 8 Mayıs 2018 tarihinde 47 bin 600 dolar değerinde Range Rover araba satın aldığını ve bu paralar ilgili izahat istendiğinde ise ABD’de yaşayan kardeşi tarafından harcaması için kendisine gönderdiği beyanında bulunduğunu aktardı.

Polis memuru Türker Samancıoğlu zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak serbest kalması durumunda etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek öğrenci olan zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 3028 defa okunmuştur
Etiketler : ,