1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lakadamyalı 1 Temmuz’da göreve başlıyor
Lakadamyalı 1 Temmuz’da göreve başlıyor

Lakadamyalı 1 Temmuz’da göreve başlıyor

KKTC Washington Temsilcisi olarak atanan Mustafa Lakadamyalı, 1 Temmuz itibariyle görevine başlıyor.

A+A-

 

Bakanlar Kurulu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Washington Temsilcisi olarak atanan Mustafa Lakadamyalı, 1 Temmuz itibariyle görevine başlıyor.

ABD’nin başkenti Washington DC’de KKTC Temsilcisi olarak görev yapacak Lakadamyalı, görevine başlamadan önce veda ziyaretleri gerçekleştirdi.  

Lakadamyalı, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Tufan Erhürman tarafından kabul edildi.  

Mustafa Lakadamyalı, Washington görevine başlamadan önce Müsteşar olarak görev yaptığı Dışişleri Bakanlığında da personel ile vedalaştı.

Lakadamyalı onuruna verilen yemeğe Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da katıldı. Özersay, Lakadamyalı’ya yeni görevinde başarılar diledi. 

LAKADAMYALI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

Mustafa Lakadamyalı, 1993 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başladı.

1995-1997 yılları arasında Londra Temsilciliği’nde siyasi işler memuru, 1997-2000 yılları arasında ise Brüksel Temsilciliği'nde Temsilci yardımcısı olarak görev yaptı.

Lakadamyalı, merkeze dönüşünde Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müdürlüğü’nde çalıştı. Bu görevi 2003 yılına kadar sürdürdü. 2003-2007 yılları arasında Cenevre Temsilciliği'nde Temsilci yardımcılığı görevini müteakip, bir yıl süreyle Ankara Büyükelçiliği’nde Büyükelçilik Müsteşarı olarak çalıştı.

2008 yılında Dışişleri Bakanlığı Müdür/Temsilci mevkiine atandı. 2 yıl süreyle Bakanlığa bağlı İslam İşbirliği Teşkilatı ile İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüttü. 1 Kasım 2010 tarihinde güven mektubunu sunarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye nezdindeki 7. Büyükelçisi oldu.

4 yıl süreyle Ankara Büyükelçisi olarak görev yaptıktan sonra Lefkoşa'ya dönüşünü müteakip Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müdürü ve İki Toplumlu Geçiş Kapıları Teknik Komitesi'nin Kıbrıslı Türk Başkanı görevlerini yürüttü.

1 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla ABD’nin başkenti Washington DC’de KKTC Temsilcisi olarak göreve başlayacak olan Lakadamyalı,  2016 yılından bu yana Dışişleri Bakanlığı’da Müsteşar olarak görev yapmaktaydı.

Bu haber toplam 3174 defa okunmuştur