1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kavga zanlısına 5 gün ek tutukluluk!
Kavga zanlısına 5 gün ek tutukluluk!

Kavga zanlısına 5 gün ek tutukluluk!

Girne Boğaz Piknik alanında Eylül ayında Mehmet Can Çelik’i 3 kişiyle beraber ciddi şekilde döverek yaraladığı iddia edilen ve 9 Ekim’de tutuklanan zanlı Y.T. hakkında 5 gün ek tutukluluk alındı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne Boğaz Piknik alanında Eylül ayında Mehmet Can Çelik’i 3 kişiyle beraber ciddi şekilde döverek yaraladığı iddia edilen ve 9 Ekim’de tutuklanan zanlı Y.T. hakkında 5 gün ek tutukluluk alındı. ‘Ağır yaralama’, ‘soygun’, ‘vahim zarar’ ve ‘ciddi darp’ suçlamasıyla Mahkemeye çıkarılarak aleyhine ek tutukluluk alınan zanlı Y.T. dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlı avukatları mahkemede hazır bulundu.

Polis: “3 kişiyle beraber ciddi şekilde dövdüler”

Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Ali Aslan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Aslan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Aslan, zanlı Y.T.’nin daha önceden aralarında husumet olduğu gerekçesiyle Mehmet Can Çelik’i Girne Piknik alanında 3 kişiyle beraber ciddi şekilde döverek darp ettiğini, Çelik’in sol el ve çenesini kırarak vahim zarara uğrattığını ve Çelik’in tasarrufundaki cep telefonunu aldığını söyledi. Zanlı Y.T.’nin 9 Ekim’de tutuklandığını ve mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındığını aktardı.

“25 kişi sorgulandı”

Bu sürede 25 kişinin sorgulandığını, 7 kişiden ifade alındığını aktaran Aslan, zanlıya yasal ihtarda bulunduğunu ancak kendisinin bir şey bilmediğini söylediğini kaydetti. Zanlıya ait iki ayrı cep telefonu hattıyla ilgili dökümlerin incelemeye alındığını söyleyen Ali Aslan, zanlının o tarihte 20- 25 kişiyle görüşmesi olduğunu ifade etti. Zanlı Y.T. ile ilgili soruşturmanın henüz devam ettiğini aktaran Aslan, zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

5 gün ek tutukluluk

Avukatların tutukluluk talebine itiraz etmemesi üzerine Yargıç Mesut Mesutoğu da huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendirerek, zanlı Y.T. ile ilgili soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur
Etiketler : ,