1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İki bakanlığın bütçesine daha onay
İki bakanlığın bütçesine daha onay

İki bakanlığın bütçesine daha onay

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, önceki akşam geç saatlere kadar süren toplantısında, 146 milyon 205 bin 570 TL’lik Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı bütçesini oy çokluğuyla kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, önceki akşam geç saatlere kadar süren toplantısında, 146 milyon 205 bin 570 TL’lik Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı bütçesini oy çokluğuyla kabul etti. Dünkü görüşmelerde ise, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı bütçesi oyçokluğu ile kabul etti.
Bütçe görüşmeleri kapsamında dün, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Bütçesi, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Bütçesi ile Yüksek Denetim Denetçisi (Ombdusman) Bütçesi görüşüldü.

Çakıcı anlamakta zorlandı
Görüşmelerde söz alan TDP milletvekili Mehmet Çakıcı görüşmede yaptığı konuşmada, “bütçe büyürken turizm bütçesinin küçülmesini anlamakta zorlanıyoruz” dedi.
“CTP’nin paketler konusunda UBP’den farkı nedir” diye soran Çakıcı, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın pakete harfiyen uyacağını söylediğini; hükümetin, muhalefette başka iktidarda başka şekilde hareket ettiğini ileri sürdü.
Geçmişte yüzde 45’lerde olan bütçedeki turizm, sanayi ve tarımın ağırlığının düştüğünü söyleyen Çakıcı, turizme bütçeden ayrılan payın düşürülmesini eleştirdi.
Turizm fonunun azaltılmasının tanıtım faaliyetlerine zarar vereceğini dile getiren Çakıcı, ülkedeki turizmin ağırlıklı olarak “casino turizmi” olduğunu iddia etti.
Ülkedeki kumar bağımlılığı oranlarının oldukça yüksek olduğunu belirten Çakıcı, bakanlığın kumarla mücadele politikasının ne olduğunu sordu.
KOP sürecini “doğru bir süreç” olarak değerlendiren Çakıcı, futbolun dışa açılmak durumunda olduğunu ve bunun da tek yolunun KOP süreci olduğunu savundu.
Çakıcı, bütçe revizyonu konusunda Başbakan Yarcımcısı Denktaş’tan bilgi istedi.
TDP Milletvekili Zeki Çeler, bütçede turizme ayrılan payın 5 milyon TL düştüğünü söyleyerek, “Keşke Denktaş biraz daha baskın olabilseydi” dedi.
Lefkoşa Surlariçi’nin tarihi bir yapıya sahip olduğunu ancak bunu değerlendirmek için yeterli çalışma yapılmadığını ifade eden Çeler, tanıtım faaliyetlerinin de yetersiz olduğunu anlattı.
“Girne Limanı’ndayken Girne Limanı’nda olduğumu hissetmiyorum” diyen Çeler, yaşanan değişimle ülkeye gelen turistlerin “Kıbrıs’a özgü şeyler göremediğini” bunun da turizme zarar verdiğini ifade etti. Gençlik Dairesi’nin faaliyetlerinin önemli olduğunu kaydeden Çeler, bu daireye ayrılan payın azaltılmasını eleştirdi. Çeler, “Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nin, gençlik kamplarında kız ve erkek çocuklarının ayrılması yönünde talepte bulunduğunu ve bunun reddedilmesiyle Gençlik Dairesi’ne ayrılan payın azaltıldığına” dair bir duyum aldığını söyledi.

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur
Etiketler :