1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eski eş ve görümce şiddeti mahkemede bitti!
Eski eş ve görümce şiddeti mahkemede bitti!

Eski eş ve görümce şiddeti mahkemede bitti!

Ayrıldığı eski eşi N.Ç’nin bir şahısla görüştüğü gerekçesiyle, N.Ç.’nin evini basıp laptopunu kırdığı ve tokat atarak, eski kayınvalidesini itip darp ettiği iddia edilen zanlı A.C.Y.A tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de boşanan eski eş arasında yaşanan sorunlar yargıya taşındı. Ayrıldığı eski eşi N.Ç’nin bir şahısla görüştüğü gerekçesiyle, N.Ç.’nin evini basıp laptopunu kırarak, N.Ç.’nin koluna tokat atıp, eski kayınvalidesini iterek darp ettiği iddia edilen A.C.Y.A tutuklandı.

Ayrıca zanlı A.C.Y.A.’nın kız kardeşi olan S.M.B de eski yengesi N.Ç.’nin evine giderek kapıyı tekmeleyip hakaret ederek, daha sonra hastanede muayene olmaya giden N.Ç’nin boğazını sıkıp yüzüne yumruk atarak tehditte bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

İki kardeş dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, teminat şartlarıyla serbest bırakıldı.

 

Tahkikat memuru şahadet verdi

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin’i mahkemede tanık olarak dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Özmüezzin, zanlılarla ilgili ayrı ayrı şahadet verdi.

 

Polis: “Eve izinsiz girip, darp etti”

Polis memuru Özmüezzin, 24 Ekim’de Girne’de meydana gelen “kasti hasar”, “mülke tecavüz”, “darp” ve “rahatsızlık” suçlarıyla ilgili olarak zanlı A.C.Y.A.’nın tutuklandığını açıkladı.

Özmüezzin, zanlı A.C.Y.A’nın ayrı olduğu eski eşi N.Ç’nin bir başkasıyla görüştüğü gerekçesiyle, ikametgahına giderek, mal sahibinin rızası olmadan içeri girip, oturma odasındaki 1800 TL değerindeki laptopa yumruk atarak hasara uğrattığını söyledi. Zanlının ardından eski eşi N.Ç’nin koluna tokat atıp, ardından N.Ç.’nin annesini iterek darp ettiğini söyleyen Özmüezzin, zanlı A.C.Y.A’nın söz konsuu apartmanın merdiven boşluklarında bağırıp çağırarak rahatsızlık suçlarını işlediğini açıkladı.

 

“Boğazını sıkıp, yumruk attı”

Polis memuru Özmüezzin, zanlı S.M.B’nin ise 24- 25 Ekim tarihlerinde meydana gelen “şiddet tehdidi”, “ciddi darp”, ithal-i lisan” ve “rahatsızlık” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

Zanlı S.M.B’nin, kardeşi A.C.Y.A’nın ayrıldığı eski eşi N.Ç’nin  bir başkasıyla görüştüğü gerekçesiyle, ikametgahına giderek, kapıya tekme ve yumruk atarak 100 TL’lik hasara uğrattığını ve N.Ç’nin kız kardeşi olan G.Ç.’ye hakaret ederek, bağırıp çağırarak rahatsızlık verdiğini belirtti. Özmüezzin, zanlı S.M.B’nin 25 Ekim’de 00:25 raddelerinde Girne Hastanesi’ne giden N.Ç’nin peşinden giderek, N.Ç.’nin boğazını sıkıp yüzüne yumruk atmak suretiyle, “seni öldüreceğim …” şeklinde hakaretler ve tehdit ettiğini ifade etti. 

 

Soruşturma tamamlandı

Her iki zanlının tespit edilerek tutuklandığını, haklarındaki soruşturmanın tamamlandığını aktaran polis memuru Özmüezzin, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı Emine Taşkın da zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, seyahat belgelerinin polise teslime edilmesine ve mahkemenin uygun göreceği nakdi ve kefalet şartlarına bağlanmalarını talep etti.

 

Yargıç: “Vücut Bütünlüğü Hakkı’na kimse müdahale edemez”

Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, bu suç türlerinin Anayasa’da yer alan Vücut Bütünlüğü Hakkı’na aykırı olduğunu, kimsenin bu hakka müdahale edemeyeceğini vurguladı. Mesutoğlu, her iki zanlının yurt dışına çıkışlarını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmelerine ve hafta 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmelerine direktif verdi. Yargıç, ayrıca, zanlı A.C.Y.A’nın 2 bin nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı bir kişinin 25 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve zanlının 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.  Zanlı S.M.B.’nin ise 2 bin nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve zanlının 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
Etiketler : ,