1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: Benim en son istediğim şey UBP ve DP ile bir koalisyonda ortak olarak buluşmaktır
Erhürman: Benim en son istediğim şey UBP ve DP ile bir koalisyonda ortak olarak buluşmaktır

Erhürman: Benim en son istediğim şey UBP ve DP ile bir koalisyonda ortak olarak buluşmaktır

Erhürman konuk olduğu Kanal T'deki İşin Özü programında erken seçim ve diğer güncel konularla ilgili açıklamalar yaptı, Özer Kanlı ve Özdemir Tokel’in sorularını yanıtladı

A+A-

Erhürman: "Görevimiz hükümeti halkın imtihanına sokmak"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ana muhalefet olarak görevlerinin bir an önce UBP-DP hükümetini halkın önüne götürmek ve halkın imtihanına sokmak olduğunu söyledi.

"Bu hükümetin iktidarda kaldığı her gün halkın çalınmış günüdür. Ne kadar erken seçime gidersek o kadar iyi olur" diyen Erhürman, 7 Ocak'ta erken seçim önerilerini eski önerilerin durduğu Meclis komitesine götüreceklerini anlattı.

CTP Genel Başkanı Erhürman ayrıca "Benim en son istediğim şey UBP ve DP ile bir koalisyonda ortak olarak buluşmaktır" diye konuştu.

Erhürman bu akşam konuk olduğu Kanal T'deki İşin Özü programında erken seçim ve diğer güncel konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Hükümetin ciddiyetsiz davrandığını belirten Erhürman, ana muhalefet olarak görevlerinin bir an önce bu hükümeti halkın imtihanına götürmek olduğunu söyledi.

Erhürman, Başbakan Özgürgün'ün 7 Ocak önerisine tepkisini yorumlarken "Bana göre çok gizemli bir açıklama yaptı ve 'Tarih belli oldu, hayırlı olsun' dedi" ifadelerini kullandı. Erhürman,7 Ocak'ın gerçekçi bir tarih olduğunu ve eğer bu tarihte seçim yapılmazsa bunu UBP'den bileceklerini kaydetti.


"DP ile erken seçim asla söz konusu değil"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sırf UBP hükümetteyken erken seçime gidilmesin diye DP ile bir erken seçim hükümeti kurmalarının asla söz konusu olmadığını vurguladı.

Bunun Serdar Denktaş'ın oyunlarını ve UBP'nin hükümet olanaklarını kullanabilmek için hükümetteyken seçime gitme isteğini gösterdiğini ifade eden Erhürman, "Bir de bizim ne kadar samimi konuştuğumuzu gösterir. Bu halkın bir gün daha bu hükümete tahammülü yoktur. Ben UBP ve DP ile aynı hükümet koltuklarına oturmak istemiyorum ama parti organlarına sormadan da aylar sonrası için birşey söyleyemem" diye konuştu.

Erhürman, "Benim en son istediğim şey UBP ve DP ile bir koalisyonda ortak olarak buluşmaktır" dedi.

Tufan Erhürman, Seçim ve Halkoylaması Yasası konusunda "Özgürgün bilmiyor belki ama bu yasanın mimarı ben değilim. O yasayı işin içinden çıkılmaz hale getiren kendi milletvekilleridir" dedi.


Ercan için Meclis araştırma önergesi

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ercan Havalimanı konusunda Meclis'in pazartesi günkü toplantısında meclis araştırması açılması için önerge vereceklerini açıkladı.

Meclis Genel Kurulu'nda geçtiğimiz pazartesi günkü toplantıda Ercan Havaalanı'nın İşletme Haklarının Devredilmesi İle İlgili Şartname, Sözleşme ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamalarındaki İşlemlerin Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkındaki Meclis Araştırma Komitesi”nin konu hakkındaki raporu ele alınmıştı.

Bu haber toplam 3024 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler