1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’a ek sözleşme
Ercan’a ek sözleşme

Ercan’a ek sözleşme

Bakanlar Kurulu, Ercan Havaalanı'nın işletme haklarının devredilmesine ilişkin işletme hakkı devri sözleşmesine ek sözleşme akdedilmesine karar verdi.

A+A-

Bakanlar Kurulu, Ercan Havaalanı'nın işletme haklarının devredilmesine ilişkin işletme hakkı devri sözleşmesine ek sözleşme akdedilmesine karar verdi.
29 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yer alan kararda; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havaalanı'nın işletme Haklarının Devredilmesine ilişkin işletme Hakkı Devri Sözleşmesi"nin
33'üncü maddesi uyarınca, bir taraftan Maliye Bakanlığı ve teknik ve denetim konularında muhatap Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı diğer taraftan T&T Havalimanı işletmeciliği inşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Limited arasında mutabakat sağlanarak, gerekli- düzenlenmelerin yapılması amacıyla, önergeye ekli sunulan "KKTC Ercan Havaalanı'nın işletme Haklarının Devredilmesine ilişkin işletme Hakkı Devri Sözleşmesine Ek Sözleşme No:3"ün akdedilmesine karar verdi.” denildi.


GKK’ya kamera sistemi

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nca birliklerine KDV dahil 172 bin Dolar karşılığında kamera sistemi alınması kararlaştırıldı.
Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete’de yayımlanmaması kaydıyla aldığı karara göre, kamera sisteminin güvenlik zafiyeti yaşanmasının önüne geçilebilmesi maksadıyla, istihbarata karşı koyma faaliyeti kapsamında, özel güvenlik tedbirleri alınarak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın belirleyeceği emniyetli bir firmadan Kamu İhale Yasası’nın 16’ıncı maddesinin (2)’nci fıkrası uyarınca alındı.
Söz konusu ödemenin Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumu (Güç-Kur) kaynağından karşılanmasına karar verildi.

 


İzin Kurulu’nda üye değişikliği:

Başkanlığa Ahmet Aydın getirildi

Bakanlar Kurulu, 50/2000 sayılı Motorlu Araçlar Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) Yasası'nın 4'üncü maddesi uyarınca oluşturulan izin Kurulu'nda üye değişiklik kararı aldı.
Bakanlar Kurulu kararı ile İzin Kurulu’na Başkan olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Nazmiye Çelebi'nin yerine Trafik Dairesi Müdür Vekili Ahmet Aydın'ın getirilmesi kararlaştırıldı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı temsilcisi olarak atanan Ahmet Aydın'ın yerine ise Karayolları Dairesi Müdürü Serhan Kazmacı, Polis Genel Müdürü temsilcisi olarak atanan Ahmet Beşerler'in yerine ise Polis Müdür Muavini Hüseyin Kadir Çete,  üye olarak atandı.
Karar, 29 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı, yürürlüğe girdi.


Fethiye Karakış, İstanbul Başkonsolosluğu Sağlık ataşesi oldu

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi, Paramedikal Hizmetler Sınıfı altında bulunan 1. Derece Başhemşire Fethiye Karakış, KKTC İstanbul Başkonsolosluğu Sağlık Ataşesi oldu.

Resmi Gazete’ye göre karar, 15 Eylül’den tarihinden itibaren geçerli olacak.


4 doktorun sözleşmesi yenilendi

Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık servislerinde hizmetlerine ihtiyaç duyulan 4 doktorun sözleşmesi yenilendi.
29 Ağustos tarihli Resmi Gazete’ye göre; Pratisyen Hekim Dr. Gamze Taşkın, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Salih Zeki, Fizyoterapist Dr. Enver Enginsu ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Parlan’ın sözleşmelerinin yenilenmesi kararlaştırıldı.
Ödeneğin, Sağlık Bakanlığı ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi "Sözleşmeli Personelin Ücretleri" kaleminden karşılanmasına karar verdi.  


2 yasa gücündeki kararname Resmi Gazete’de…

Ekonomik tedbirlere yönelik, Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan 2 yasa gücündeki kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. 
Bakanlar Kurulu, Anayasa’nın 112'nci maddesinin verdiği yetkiye dayanarak hazırlandığı, "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname"yi onaylayarak, Resmi Gazete'de yayımladı.
"Döviz Ve Türk Lirası Cinsinden Yapılan Sözleşmelerde Kira Geliri Tutarlarının Ve Stopajının Yeniden Düzenlenmesine ilişkin Yasa Gücünde Kararname" de 29 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararnamelerin Cumhuriyet Meclisi'ne sunulmasına karar verildi.


Liman işçileri ücret tarifesine ilişkin kur sabitlendi

Bakanlar Kurulu, "1997 Liman işçileri Ücret (Değişiklik) Tarifeleri"ni onaylayarak, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Öte yandan Tapu ve Kadastro Dairesi (Harç ve Ücretler) Yasası'nın 3'üncü maddesinin verdiği yetkiye dayanarak "Tapu ve Kadastro Dairesi (Harçlar ve Ücretler) (Değişiklik) Tüzüğü” de onaylandı.


‘Tapu harçlarında’ düzenleme yürürlükte…

Tapu harçlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı, 29 Ağustos itibariyle de yürürlüğe girdi.
Tapu ve Kadastro Dairesi (Harçlar ve Ücretler) (Değişiklik) Tüzüğü kapsamında belli metre karenin üzerindeki ve özellikle havuzlu konutlarda 6 aylık süre için bir defaya mahsus Maliye Bakanlığı’na ödenecek ek bir vergilendirme yapılacak.
Aynı zamanda KKTC vatandaşlarının 140 metrekareye kadar olan konutlarda tapu devir harcının ilk konutta %1, diğer konutlarda %3 uygulanacak.
Bununla birlikte yabancılara 6 ay süreliğine ikinci ve üçüncü daire alımı ile ilgili imkan yaratılmasının sağlanarak, birinci tapu devir harcı için %8, ikincisi için%9, üçüncüsü için de %10 uygulanacak.


Liman işçilerinin ücretlerindeki değişiklik…

Öte yandan geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu tarafından liman işçilerinin ücretlerine yönelik alınan karar da Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yeni uygulamaya göre 3 ay süre ile dolar kuru 4.90 TL’ye sabitlendi.


Döviz kuru sabitleme de uygulamada…

Taşınmaz Mal Edinme Ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar)Yasası  hakkında Bakanlar Kurulu tarafından çıkartılan yasa gücünde kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Öte yandan döviz ve Türk Lirası cinsinden yapılan sözleşmelerde kira geliri tutarlarının ve stopajının yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa gücünde kararname de yürürlüğe girdi.
Yeni düzenleme ile 6 aylığına döviz cinsi kiralamalarda Sterlin kuru 6.31 TL, Euro 5.60 TL, Dolar ise 4.57 TL’ye sabitlendi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur
Etiketler :