1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Anlamlı etkinlik
Anlamlı etkinlik

Anlamlı etkinlik

Rampası olmayan mekanlar ile engelli rampa girişlerini kapatan ve engelli park yerine park eden araçlara "Engel SİZ misiniz" afişi asıldı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği toplumsal farkındalık adına 7 Nisan Cuma günü Dereboyu Caddesini yürüyerek engelli rampası olan mekanlara, "Engelli dostu mekan" afişi ve balon astı. Rampası olmayan mekanlar ile engelli rampa girişlerini kapatan ve engelli park yerine park eden araçlara ise "Engel SİZ misiniz" afişi asıldı. Yürüyüşe Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği de destek verdi. 

"Hareketli yaşam, engelsiz mekan!" Sloganı ile farkındalık yaratmak için Dereboyu'nu yürüyen katılımcılar, fizyoterapistlerin yaşamdaki yerlerini vurgulamak için hareketin ve engelli bireylerin sosyalleşmelerinin önünde büyük bir "engel" olan mimari düzenlemeler ve toplum bilincini arttırmak için soruyor; "engel siz misiniz?"

Kıbrıs Türk Fizyotetapistler Birliği Başkanı Uzman Fizyoterapist Şahveren Çakartaş,farkındalık adına daha farklı etkinlikler yapmayı da planladıklarını belirtirken, toplumu daha farkında olmaya ve empati yapmaya davet ederken etkinliğe katkı sağlayan tüm katılımcılara, fizyoterapistlere ve fizyoterapi ve rehabilitasyon öğrencilerine yürütme kurulu adına teşekkür etti.

eng1.jpg

eng2.jpg

 

Bu haber toplam 4355 defa okunmuştur
Etiketler :