1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "KARA GÜN, UYAN KIBRIS"
KARA GÜN, UYAN KIBRIS

"KARA GÜN, UYAN KIBRIS"

Gençler Başbakanlık önünde "Yollar yapılsın, yollar mezar olmasın", "Katil devlet hesap verecek" ve "hükümet istifa" sloganları atıyor.

A+A-

Yüzlerce genç başbakanlık önünde eylem yapıyor.

 

Girne dağ yolunda meydana gelen ve üç kişinin ölümü ile sonuçlanan kazayı protesto eden gençler,  “Yollar yapılsın, yollar mezar olmasın", "Karanlıkta okula gidilmez", "Canımız yanıyor", "Katil devlet", "Katil devlet hesap verecek", "Yönetim İstifa" sloganları attı.

 

Gençler, "Karanlıkta okula gidilmez" sloganları atıyor.

 

Başbakanlık önünde "Yönetim istifa" pankartı açan gençler, Gençler, Başbakan Hüseyin Özgürün'ü yanlarına çağırdı.

 

Öğrenciler Başbakanlık giriş kapılarını zorladı, Başbakanlık binasına yumurta attı.
Başbakan’la görüşme talebinde bulunan öğrencilerden bir grubu ve bir öğretmeni, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu kabul etti.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı eylemde, dün Girne -Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşu da yapıldı.

 

GENÇLERİN İSYANI

 Başbakanlık önünde bir kız öğrencinin haykırışı  “Yatakları yerine, soğuk bir morgda buldular kendilerini, suçları neydi KARA GÜN, UYAN KIBRIS”

 

 

Öğrencilerin çağrısı yanıtsız kalınca başbakanlık önünde öfkenin dozajı arttı, öğrenciler başbakanlık binasına portokal ve pet attı

KOFALI: “DEVLET YA ÇÖZÜM BULACAK YA DA BİZ YOLLARI TAMİR EDECEĞİZ”

Eylemde öğrenciler adına konuşan Atatürk Meslek Lisesi Konsey Başkanı Hüseyin Kofalı, dün yaşanan trafik kazasında vefat eden arkadaşlarını anarak, hükümeti protesto etti.

Kofalı, aynı yolda daha önce de aynı şekilde kaza olduğunu ve insanların yaşamını yitirdiğini anımsatarak, kazalara rağmen kaynakların yollara değil başka yerlere harcandığını kaydetti.

"Devlet ya çözüm bulacak ya da biz çalışıp yolları tamir edeceğiz" diyen Kofalı, sabah karanlıkta okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtti, bunu istemediklerini söyledi ve yaşamını yitiren arkadaşlarının ailelerine bunun hesabını kimin vereceğini sordu.

Kofalı, "O otobüste biz de olabilirdik o yüzden susmadan sesimizi yükselteceğiz ve duyuracağız" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler arkadaşlarını andı, arkadaşlarının ağzından yazılan yazıları okudu, ağıtlar yaktı.

Öğrenciler Başbakanlık ana giriş kapısını da sallayarak, protesto eylemini sürdürdü. Polis öğrencilere müdahale etmedi ancak eylemin sükunet içinde devam etmesi için öğrencilerin kendilerine zarar verecek şekilde davranmaması için uyarıda bulundu.

 

 

Gençler Başbakanlık önünde yağışa rağmen eyleme devam ediyor

 

(YD/TAK)

Fotoğraflar: Ayşe Güler / Mert Özdağ/ tepeden foto sosyal medya

Bu haber toplam 5367 defa okunmuştur