1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Çözümün peşini bırakmamalıyız”
“Çözümün peşini bırakmamalıyız”

“Çözümün peşini bırakmamalıyız”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, bir televizyon programında önemli değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik süren müzakerelere değinen Gürcafer, inşaat sektörünün son dönemde çözüm ortamının yarattığı iklim sayesinde yeniden hareketlendiğini belirterek “Çözümün peşini bırakmamalıyız. Ama çözüm olsun veya olmasın imar planları hazırlanmalı” dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ülkedeki ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

“Liderlerin tutumları beni umutlandırıyor”
15 Temmuz gecesinde Türkiye’de yaşanan darbe girişimine değinen Gürcafer, bu olayın Kıbrıs’a yansıyacak olası etkilerini ele aldı. Gürcafer, “Sanıyorum bir takım farklı durumlarla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın Kıbrıs müzakereleri ile ilgili yaptığı ‘bu artık sondur’ şeklindeki açıklama da Türkiye’deki gelişmelerden çözüm sürecinin olumsuz etkileneceği yönünde verilmiş ilk sinyaldir. Sayın Başbakanın yaptığı açıklamadan rahatsız oldum” dedi. Gürcafer, coğrafyamızda yaşanan gelişmelerin çözüm sürecini olumsuz etkilemesine rağmen, Kıbrıslı liderlerin kararlı ve istekli tutumlarının kendisini umutlandırdığını ifade etti.

“İnşaat sektörü çözüm ortamının yarattığı iklim sayesinde hareketlendi”
Çözüm vizyonundan vazgeçilmemesi gerektiğinin altını çizen Gürcafer, inşaat sektörünün son dönemde çözüm ortamının yarattığı iklim sayesinde yeniden hareketlendiğini belirterek, bu olumlu ortamın sürmesini temenni etti. Her durumda adanın kuzeyinde yaşamın devam edeceğini kaydeden Gürcafer, “Yaşam devam eder ancak toplumsal varlığımızı sürdürme düşüncemiz, değerlerimiz yavaş yavaş yok oluyor. Bu yüzden çözümün peşini bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Çözümün inşaat sektöründe yaratacağı etkiye de değinen Gürcafer, çözüm durumunda yıllık konut talebinin 20 bin civarında olacağını ancak bu talebin karşılanmasına yönelik hazırlıkların yapılmaması halinde büyük bir enkaz oluşacağını vurguladı.
“Çözüm öncelikli hedefimizdir, ancak çözümsüzlüğe rağmen yapabileceğimiz şeyler var” diyen KTİMB Başkanı Gürcafer, çözüm olsun veya olmasın imar planlarının ivedi olarak yapılması gerektiğini anlattı.
Katı atıkların yönetimi için adım atıldı

KTİMB’nin inşaatlardan çıkan katı atıkların yönetimi ile ilgili de konuşan Gürcafer, çevre ile ilgili ciddi bir hassasiyet içeren bu konuda ilgili bakanlık ile işbirliği içinde teknik çalışmaları başlattıklarını ve ilerleyen süreçte bir protokole imza atacaklarını açıkladı. Gürcafer, inşaatlardan çıkan katı atıkların yönetiminin hayata geçmesi durumunda çevreye yansıyacak olumlu etkilerden bahsetti.

Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur