1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. DAÜ mezunu Murat Özçelik’e Wikipedia’dan birincilik ödülü
DAÜ mezunu Murat Özçelik’e Wikipedia’dan birincilik ödülü

DAÜ mezunu Murat Özçelik’e Wikipedia’dan birincilik ödülü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2000 yılı mezunu Murat Özçelik, “Wiki Loves Earth (Viki Yeryüzünü Seviyor)” adlı fotoğraf yarışmasının Türkiye ayağında, 2017 yılında çektiği Eber Gölü fotoğrafı ile

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2000 yılı mezunu Murat Özçelik, dünyaca ünlü internet ansiklopedisi Wikipedia tarafından her yıl düzenlenen uluslararası “Wiki Loves Earth (Viki Yeryüzünü Seviyor)” adlı fotoğraf yarışmasının Türkiye ayağında, 2017 yılında çektiği Eber Gölü fotoğrafı ile Türkiye birincisi oldu.

Bu yıl 8.’si düzenlenen Viki Yeryüzünü Seviyor Fotoğraf Yarışması’na toplamda 34 ülkeden 106,240 fotoğraf ile başvuruldu. Her ülke, kendi jürisi tarafından gönderilen fotoğraflar arasından en iyi 10 fotoğrafı seçti. Yarışmanın Türkiye ayağında, DAÜ mezunu Murat Özçelik’in fotoğrafı, jüri üyeleri Cem Bayoğlu, Hakan Tokuç ve Nevit Dilmen tarafından başvuruda bulunulan 3,649 fotoğraf arasından birinci seçilerek Viki Yeryüzünü Seviyor Fotoğraf Yarışması’nın uluslararası final ayağında yarışmaya hak kazandı.

 

TÜRKİYE YARIŞMAYA İLK KEZ KATILIYOR

İsmi Wikipedia’ya benzeyen ve küresel bir hareket olan Wikimedia, dünyaya ücretsiz eğitim içeriği sağlamayı amaçlıyor. Kar amacı gütmeyen Wikimedia kuruluşları, tüm ülkelerde faaliyet gösteriyor. Dünya çapındaki yerel Wikimedia kuruluşlarının yardımıyla Vikipedi topluluk üyeleri tarafından düzenlenen ve bu yıl 8.’si gerçekleşmekte olan Viki Yeryüzünü Seviyor Fotoğraf Yarışması’nın uluslararası final ayağı sonuçlarının Kasım 2020’de açıklanması bekleniyor. Yarışma kapsamında, katılımcılar bölgelerindeki yerel doğal miras alanlarının fotoğrafını çekip, onları Wikimedia’nın özgür içerikli resim, ses ve diğer çoklu ortam dosyalarının deposu olan “Wikimedia Commons”a yüklüyor. Etkinlik, katılımcıları bu bölgelerin fotoğraflarını çekmeye teşvik etmek ve onları yalnızca Vikipedi’de değil, her yerde ve herkes tarafından yeniden kullanılabilecek ücretsiz bir şekilde lisanslamak ve katılımcı ülkelerin doğal miras alanlarını vurgulamayı amaçlıyor. Türkiye bu yıl Wikimedia Kullanıcı Grubu Türkiye’nin organize etmesiyle birlikte yarışmaya ilk kez katılıyor.

Bu haber toplam 4093 defa okunmuştur
Etiketler :