1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bağcıl’ın işi zor
Bağcıl’ın işi zor

Bağcıl’ın işi zor

Bostancı Bağcıl, geçtiğimiz sezon Süper Lig kadrosunda mücadele eden sekiz futbolcusunu takımda tutmadı.

A+A-

Hüseyin KIRAL

2005-2006 sezonunda Süper Lig’e (o dönemki adı ile Birinci lige) yükselme başarısı gösteren ve 10 sezon boyunca bu ligde mücadele eden, son olarak 2015-16 sezonunda bir alt lige düşen Bostancı Bağcıl, yeni sezon için umut vermiyor. 30 Haziranda olağan genel kurulunu yapmaya hazırlanan Bostancı Bağcıl kulüp Başkanı Hasan Besim, geçtiğimiz sezon ligde mücadele ettiği oyuncu kadrosundan hiç kimse ile masaya da oturmadı. Hatta bonservisi kulüpte olan genç ve yetenekli futbolcuları da takımdan gönderdi. Şu ana kadar geçtiğimiz sezon ilk on birde oynayan sekiz futbolcusu ile yollarını ayıran Hasan Besim’in elinde geçtiğimiz sezondan bonservisli olarak Bahri Sönmez ve Güncel Karayel kaldı. Son gelen bilgilere göre de bu iki oyuncunun da transfer listesinde olduğu öğrenildi.

Kiralıklarla birlikte sekiz oyuncu gönderildi

Geçtiğimiz sezon B.Bağcıl’da ödünç olarak futbol oynayan kaleci Ufuk Şimşek, Cahit Solkanat, Muhammed Nazik, Fikri Aslan ve Bilal Çeri sezonun tamamlanması ile birlikte eski takımlarına geri dönerken, takımın bonservisli futbolcuları olan Raif Selden, Zihni Temelci ve Kaan Savaşkan da başka takımlara gönderildi. Bunun yanında son iki sezondur A2 takımında forma giyen Gana asıllı, TC uyruklu Justice Amenyaglo’yu da ekden çıkarmak için yollar aranıyor. Bilindiği gibi Justice Amenyaglo son iki sezonda oynadığı A2 maçlarında attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmişti.

51 kişilik lisanslı oyuncu kadrosundan şu anda 14 oyuncu var

B.Bağcıl takımı Süper Ligde mücadele ettiği yıllarda her zaman adından söz ettirirken, son iki sezonda yaşadığı şansızlıklarla kendini Birinci Ligde buldu, elinde tuttuğu lisanslı oyuncularını da kaybetmeye başladı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nün hakkında alınan bilgilere göre geçtiğimiz sezon başında ödünç veya lisanslı 51 futbolcu bulunuyordu. Yapılan araştırmada  ödünç transferler ile birlikte yabancı transferler çıkarılınca, bununla birlikte başka kulüplere verilen futbolcularda çıktığı zaman takımda 14-15 futbolcu profili kalıyor. Kalan oyuncu profilini de incelediğimiz zaman bunlardan sekiz futbolcunun 1996-1999 yaş aralığında, 4 futbolcunun 2000 doğumlu, bir oyuncunun 1994, bir diğer oyuncunun da 1992 doğumlu olduğu görülüyor.

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur