1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'SES KAYITLARI' İNCELEMEDE
SES KAYITLARI İNCELEMEDE

'SES KAYITLARI' İNCELEMEDE

Devletteki geniş örgütlüğü ve siyasetteki aktif çıkışları ile bilinen Mehmet Özkardaş başkanlığındaki KAMU-SEN’de bir süre önce patlak veren ‘ses kaydı skandalı’na ilişkin soruşturma sürüyor…

A+A-

Meltem SONAY

Devletteki geniş örgütlülüğü ve siyasetteki aktif çıkışları ile bilinen Mehmet Özkardaş başkanlığındaki KAMU-SEN bir süre önce ‘ses kaydı skandalı’ ile sarsılmıştı.

Kamu-Sen'in Bankası olarak bilinen Devlet Memurları Yardımlaşma Kooperatifi (Dem-Yak)’da patlak veren kayıp 1.3 Milyon TL ile başlayan skandallar dizisi, Mehmet Özkardaş’ın banka yönetim kurulundan istifa etmesiyle ile farklı bir boyut kazanmıştı.
Daha sonra bu kez Başkan Özkardaş’ın “ses kayıtları olduğu” iddia edilen kimi diyaloglar ortaya çıktığı iddia edilmişti.
Polis, Özkardaş’ın önce ‘yasa dışı’, sonra da ‘gerçek değil’ dediği ses kayıtlarını inceliyor.

Özkardaş “yasa dışı sesi kaydı” yapıldığı iddiası ile polise başvurmuştu, sonra ‘gerçek olmadıklarını’ ileri sürmüştü…

Polisin elindeki kimi diyaloglarda Başkan Özkardaş’ın Başbakan Özgürgün’ü devreye koymak suretiyle DEMYAK olayını örtbas etmeye çalışmak istediği belirtiliyor.

“Gizli ses kaydı” olabileceği de iddia edilen bu diyaloglarda ayrıca, yeni atanan kooperatif şirketler mukayyidinin olayı kapatması ve kapatmazsa görevden alınmasının talep edildiği de ileri sürülüyor.

Polis Basın Subaylığı: “Soruşturma sürüyor”

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre polisin olayla ilgili soruşturması da sürüyor. Polis Özkardaş’ın şikayeti üzerine bir Yönetim Kurulu Üyesi ve bir çalışanın evinde arama yapmış, bir bulguya rastlamamıştı.

Polisin Özkardaş’ın sendikadaki odasında yaptığı aramada da bir şey çıkmadığı öğrenilirken, ses kayıtlarının ‘gerçek olup olmadığı’nın araştırıldığı elde edilen bilgiler arasında.

Polisin incelemeye aldığı iddia edilen diyalog:
• Özkardaş: Lazım Hüseyin’le konuşalım da atandığında şey yapalım.
•  İsmi bilinmeyen bir şahıs: Söyledi yahu, yardımcı olacak. Söyledi yani.
• Özkardaş: Dedi ama lazım Namık’la konuşsun, Namık’a desin ki ‘ne gerekiyorsa yap’ desin. 
• İsmi bilinmeyen bir şahıs: O.. da bunlarla beraber çalışır.
• Özkardaş: Kim?
• İsmi bilinmeyen bir şahıs:: Namık.
• Özkardaş: Ama Hüseyin demedi mi, şey ise alırım görevden dedi…

Özkardaş: “Sadece soruşturmanın sürdüğünü biliyorum”

Olayın patlak vermesinin ardından Genel Başkanlık görevinden ayrılan Mehmet Özkardaş, kendisinin bu aşamada sadece soruşturmanın sürdüğünü bildiğini, başka bir bilgisi olmadığını ifade etti.

Polise taşındı, istifalar da geldi…

Sendikada peş peşe yaşanan skandallar ardından istifaları da getirmişti.  28 Yönetim Kurulu Üyesi’nin 8’i sendikadan istifasını açıklamıştı.

DEMYAK’ta 1,5 milyon TL’lik açık!

Kamu- Sen, kısa bir süre önce, sendikaya bağlı bir kooperatif bankası olan DEMYAK ile gündeme gelmişti.
Aralarında başkan Mehmet Özkardaş’ın eşinin de bulunduğu Mağusa Şube çalışanlarından bazıları “1.5 milyon TL” açık nedeniyle mahkemeye çıkarılmıştı.

DEMYAK’ta yaşananların ardından, Özkardaş yönetim kurulu başkanlığından hemen istifa etmişti.

Bu haber toplam 2519 defa okunmuştur