1. YAZARLAR

  2. Ünal Fındık

  3. Bu ülkeyi ve bu toplumu hiç sevmiyorlar…
Ünal Fındık

Ünal Fındık

Bu ülkeyi ve bu toplumu hiç sevmiyorlar…

A+A-


UBP-DP ülkeyi yönetmek için sözde 4 bağımsız milletvekilinin de desteği ile bir koalisyon kurdu. Ama bir koalisyon hükümetinden çok “UBP zihniyeti” ile yönetilen bir hükümet oluştu.

Nedir UBP zihniyeti?

1- UBP zihniyeti bu ülkeyi ve bu toplumu çok sevdiğini söyler, aslında hiç sevmez.

2- Çok milliyetçi, çok vatanperver olduğunu iddia eder, ama kendinin ve yandaşlarının çıkarlarından başka hiç bir şey düşünmez.

3- Adalet ve eşitlikte dem vurur, ama gerçekte “önce benim çocuğum, önce benim yakınım, önce benim yandaşım, önce ben” demekten çekinmez.

4- Bağımsızlıktan, tanınmışlıktan bahseder, ama işine geldiğinde bağımsızlığı da, tanınmışlığı da bir kenara bırakır.

5- UBP zihniyetinin özü “Anavatan ne derse doğrudur, ne söylerse başım gözüm üstüne, ne buyurursa emirdir” zihniyetidir.

Bu zihniyet yamalı da olsa iktidardadır. İktidara geldiği ve güven oyu aldığı ilk gün Meclis kürsüsünden “evet biz üçlü kararname ile atama yapacağız” diye ilan etti. Hoş 8 aylık CTP-UBP koalisyon hükümetinin protokolunda yazdığı ve iki partinin anlaştığı gibi o dönemde yeni müşavir yaratacak hiç atama yapılmadı. Ama üçlü kararname yasası değiştirilmedi. Hükümetten gittikten sonra apar topar kısa bir yasa değişikliği sunmak da şık olmadı. 

UBP zihniyeti sanki bir önceki koalisyonda kendileri yokmuş gibi hemen yeni müşavir yaratacak atamalar başladı. Sınırı da yok. Bu bendendir dediklerinin atamasını yapıyorlar. Her gün 3 kişi, 5 kişi müşavirlik kazanacakları üst düzey görevlere atanıyor.

İşin ehli mi?
Çoğu değil.
İşi bilir mi?
Çoğu bilmez. Zaten kimse de buna bakmaz.
Baktıkları tek şey benden mi, değil mi?
Bana yakın mı, yoksa falana mı yakın?

Bu atamaların ortak bütçemize getireceği yük hesaplandı mı? Her atanan kişinin alacağı ek ikramiye, ek maaş ve ek emekli maaşı toplamını hesap eden var mı?

Hükümet kurulalı daha 2 ay dolmadı ama atamaların 100’ü aştığı söyleniyor. Gerçekte bu kapsamda kaç kişi atandı açıklanmalıdır. Bu güne kadar üst kademe yöneticiliğinden kaç kişi emekli oldu? Hala müşavir olanlar kaç kişidir? Hale hazırda bu hakkı kazanan ve fiilen görevde olan kaç kişi vardır?

Toplum bunları bilmek istiyor. Yanlış anlaşılmasın ben bu insanların yanlış yaptığı, haksız kazanç sağladıkları, ya da suç işledikleri inancında değilim.

Ama bu sistemi yaratan UBP’nin ve bu sistemi hala değiştirmeyen gelmiş geçmiş bütün siyasi partilerin günahkar olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Bugün iktidarda olan UBP zihniyeti eğer bu ülkeyi ve bu halkı azacık sevseydi bu atamaları yapmadan önce bu yasada küçük bir değişiklik yapar ve en azından “atanan kişi, atandığı görevin gerektirdiği maaş ve özlük haklardan görev süresi kadar yararlanır, görevden alınınca da eski görevine döner” di.

Eminim şimdi bu arkadaşlar “ama o zaman bu görevlere atayacak birini bulamayacaktık” diyecekler. Kusura bakmasınlar bu hakları kazanmak için bu görevleri Kabul edecek kişilerden de çok fazla yararlanamayacaklar. Çünkü bu amaçla atanan kişi amacına ulaştıktan sonra onları da kale almayacaktır.

Son bir not bu atamalar sayesinde ortak bütçeye gelecek ek yükü karşılayacak olan insanlar son sözüm sizedir. Hala “aa falanca da, filanca göreve atanmış ha” diye konuşarak yorulmayın. Siz sesinizi çıkarmadığınız sürece bu düzen böyle sürüp gidecek. Alan memnun, satan memnun bize de sesimizi çıkarmama düşecek.

Büyük ustanın dediği gibi:
“Söylemeye dilim varmıyor ama,
  Kabahatin büyüğü senin canım kardeşim senin”

 

Bu yazı toplam 2842 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar