1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Yeni hastane için fon ayrıldı’
‘Yeni hastane için fon ayrıldı’

‘Yeni hastane için fon ayrıldı’

İzbul, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin artık yetersiz olduğuna vurgu yaparak, konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, hastanenin yapılacağı arazinin bulunduğunu, gerekli fonun ayrıldığını açıkladı

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin artık yetersiz olduğuna vurgu yaparak, konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, hastanenin yapılacağı arazinin bulunduğunu, gerekli fonun ayrıldığını belirtti.

İzbul, “Hızlı şekilde hareket ederek, hastaneyi en kısa sürede bitirmek en büyük hedefim” dedi.

Ülkemizde ilk böbrek naklinin geçtiğimiz hafta içerisinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildiğini söyleyen İzbul, Kanal SİM’de yayınlanan Radyo Gazetesi programında dün Hıfsiye Ruh’a konuk oldu, önemli açıklamalarda bulundu.

İzbul, böbrek nakli gerçekleştirilen hastanın durumunun iyi olduğunu, önümüzdeki günlerde bir böbrek nakli daha gerçekleştireceklerini söyledi.

“Gelecek yıl, sağlıkta devrim yapacağımız bir yıl olacak”

Sağlık sektöründen gelen biri olarak, sorunları bildiğine vurgu yapan İzbul, “Esas sorun sistemdir. Bugüne kadar, adına sistem denen ama sistem olmayan bir düzenle geldik. Bu değişecek. Amacımız genel sağlık sistemini önümüzdeki yıl hayata geçirtmektir. Umarım gelecek yıl sağlıkta devrim yapacağımız bir yıl olacak” dedi.

Aşırı sıcaklara dikkat çekti

Aşırı sıcaklara da dikkati çeken İzbul, “Sıcak nedeniyle Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne epeyi bir başvuru oldu. Bir vatandaşımızın durumu ciddi. Önlemler alınmalı. Firmalara çağrı yapıyorum. Tedbirler alınsın” dedi.

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur