1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber sorumluluğu paylaşmaya davet etti
 Siber sorumluluğu paylaşmaya davet etti

Siber sorumluluğu paylaşmaya davet etti

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığında kurulacak Kadın Çalışma Grubu ile kadınların sözcüsü ve sorunların çözümünde uygulayıcı olacaklarını belirtere

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığında kurulacak Kadın Çalışma Grubu ile kadınların sözcüsü ve sorunların çözümünde uygulayıcı olacaklarını belirterek kadınları bu sorumluluğu paylaşmaya davet etti. Siber'in açıklaması şöyle:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eşitlik bilincini yaymak ve farklılıklara saygı temelinde ülkemizde yaşayan tüm bireylerin gerek mevzuatımızda gerekse sosyal yaşamda ve iş hayatında ayrımcılığa ve dışlamaya maruz kalmaksızın yer almasını sağlamak hedefiyle etkinlikler düzenleniyor, mesajlar yayınlanıyor.

8 Mart, ülkemizde her yönüyle eşitliği sağlayana kadar yürütülecek bir mücadelenin sembol günlerinden bir tanesidir. Bu mücadeleye katkı yapabilmek için öncelikle bu mücadeleyi anlamak, içselleştirmek ve farklı alanlarda bu mücadelenin gereklerini yerine getirmek bir yaşam biçimine ve siyasi bir tavra dönüştürmek gerekir.
Nisan 2015’te gerçekleştirilecek seçimin ardından Cumhurbaşkanlığı’nı bu duyarlılıkla yöneteceğiz. Öncelikle, Cumhurbaşkanlığı’nın en önemli misyonu sayılan müzakere sürecinde BM’nin 1325 sayılı kararı ile tüm üye devletlere yaptığı çağrıyı dikkate alacağız. Nisan 2015’ten sonra ülkemizde sürdürülebilir barışa ulaşmak için yürütülecek tüm çalışmalarda ve oluşturulacak tüm mekanizmalarda kadınların karar alma düzeylerinde sadece nicelik olarak değil kadın perspektifinin nitelik olarak daha fazla temsil edilmesi sağlayacağız. Bunun için bir stratejik plan hazırlayacak bu konuda kararlı bir tutum sergileneceğiz. Barışın tesis edilemediği koşullardaki zorluklarla en fazla karşı karşıya kalan kadınlarımızın, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yürütülen çalışmalara aktif katılımı ve katkısı büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın, “bizim adımıza bizim için konuşuluyor” demeyeceği koşulları hep birlikte oluşturacağız.
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturacağımız Kadın Çalışma Grubu, sadece müzakere sürecinde değil hayatın her alanında kadınlarımızın etkin biçimde katkı yapabileceği koşulların yaratılması hedefiyle çalışacaktır. Kadınlarımızın daha görünür ve etkin olmasını sağlayacağız.
Kadın Çalışma Grubu kapsamında oluşturacağımız “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Tüm Ana Programlara Dahil Edilmesi İnisiyatifi”, toplum cinsiyet eşitliğinin ülkemizdeki tüm politika üretim süreçlerine entegre edilmesini sağlamak üzere çalışmalar yürütecektir. Bu inisiyatif farkındalığın artırılması yanında, hali hazırda yürürlükte olan mevzuat ve programları gözden geçirerek eksikliklerinin giderilmesi için somut öneriler hazırlayacaktır.
“Kadın Yetkilendirme İnisiyatifi”, özellikle ekonomik anlamda dezavantajlı gruplar arasında sayılan kadınlarımızın yeni üretim alanlarında ekonomik ve ticari projeler geliştirmesi ve mali destek elde etmesi için çalışacaktır. Bu inisiyatif, bütün bu konularda eğitimler verecek, olanaklar yaratacak ve kadınlara yollar açacaktır.
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yaratıcı İnisiyatifi” ise Kadın Çalışma Grubu’nun ilgi alanına girebilecek farklı, yeni konuları saptayacak, çalışma grubunun yürütüleceği çalışmaların çeşitlendirilmesine katkıda bulunacak ve bu yolla kadın katılımcılığı ilkesini her alana yaymayı hedefleyecektir.
8 Mart’ta ve tüm diğer günlerde, eşitlik ilkesinin yaygın şekilde anlaşılması ve tüm uygulamalara yansıtılması için hepimize büyük görevler düşüyor. Nisan 2015’ten sonra Cumhurbaşkanlığı bu sorumluluğun sözcüsü ve uygulayıcısı konumunda olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm halkımızı bu sorumluluğu paylaşmaya ve birlikte geliştirmeye davet ederim."

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur