1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'PARA YOK, İŞ YOK'
PARA YOK, İŞ YOK

'PARA YOK, İŞ YOK'

Bayram arifesinden umutlu olan esnaf işlerin durgunluğundan şikayet ederken eski bayram alışverişlerinin kalmadığı görüşünde…

A+A-

Beyza TAÇKİN

Kurban Bayramı arifesinde Arasta esnafının yüzü yine gülmedi. Bayram arifesinden umutlu olan esnaf işlerin durgunluğundan şikayet ederken eski bayram alışverişlerinin kalmadığı görüşünde…
Bayram hareketliliği olmadığı için  bir çok esnaf özel kampanya  yapmaktan kaçınırken, bayram indirimi uygulayan esnaflar da satış yapamadıklarını belirtti.  Çarşının araba trafiğine kapatılmasının da işlerini çok etkilediğini söyleyen esnaflar, belediyenin tüm şikayetleri yanıtsız bırakmasından dolayı da ayrıca tepki gösterdi. İşlere artık bayramın bir etkisinin olmadığını normal günlerdeki gibi durağan zamanlar yaşandığını ifade ettiler.

ARASTA ESNAFI NE DİYOR ? 

Mustafa Yüksekbaş:
“İşlerde Bayram hareketliliği yok. Krizlerden beri işler zaten durgun. Bayramda hareketlenmeye yetmedi. Her geçen bayram biraz daha durgun geçiyor. Bayramda özel bir kampanya yapmamız için işlerinde hareketli olması gerekiyor bu yüzden herhangi bir kampanyamızda yok. Bayramlardan hiçbir beklentimiz kalmadı artık.”

Yıldız kısmet:
“Artık klasik oldu ama eski bayramlar yok. Evde bayram havasını yaşatmaya çalışıyorum. Bayram hareketliğini bırakın normal günden daha da durgun geçiyor. Bayram için özel bir kampanyamızda yok çünkü bayram geldi bayram alışverişine çıkalım diyen kimsede kalmadı eskidendi hepsi. Şimdi her gün herkese bayram… İnsanlar vakit buldukça güneye veya Türkiye’ye gidip yapıyor alışverişini bizde bir umut bekliyoruz burada.”

Olgun Şila:
“İşler buralarda kesat durumda. Yolların araba trafiğine kapanmasından dolayı işlerimiz duruldu. Belediye hiçbir şekilde yanıt vermiyor bu şikayetimize. Normalde zaten iş olmuyordu. Bayram arifesinden umutluyduk iş olur diye ama çok durgun geçiyor.”

Emine Toprak:
“Bayramdan bir beklentim yok çünkü arifenin getirdiği bir telaş yok eskisi gibi. O eski bayramlar yok artık. Bayramda yeni eşyalar alınacak diye sevinmiyor artık kimse çünkü her istenilen vakitte alışveriş yapıyor artık insanlar. Artık bayram insanlar için tatilden başka bir şey ifade etmiyor. Çarşıda her gün devam eden bir durgunluk var bazen hiç siftah etmediğimiz günler oluyor. Gelenlerde bazen beğendim ama alamıyorum durumum pek müsait değil diyerek bakıp gidiyor. Bayrama özel indirimlerde yaptık. İkramlık ürünler var şekerlik kolonya gibi ancak buna rağmen satışlarda artış söz konusu değil”

Ahmet Ramiz:
“Bayramdan iyilik sağlık beklerim başka bir beklentim yok çünkü eski bayramlar yok artık. Bayramda azda olsa traş olmaya gelenler biraz daha artıyor ama yinede eskisi gibi değil. Benim sigorta maaşım olmasa kesinlikle geçinemem.”

Bu haber toplam 1696 defa okunmuştur