1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Öcalan: “Gün barış günü, kongre yapılmalı”
Öcalan: “Gün barış günü, kongre yapılmalı”

Öcalan: “Gün barış günü, kongre yapılmalı”

Türkiye’de Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mektubu okundu.

A+A-

Öcalan mesajında "Silahlı mücadelenin sona erdirilmesi için kongre yapılması gerekli" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Newroz Parkı'ndaki kutlamalarda Abdullah Öcalan'ın mesajı paylaşıldı.  HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, kürsüden Öcalan'ın mektubunu Kürtçe okudu. 

Pervin Buldan'ın ardından kürsüye çıkan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise mektubu Türkçe seslendirdi.  

Abdullah Öcalan’ın mesajında, “40 yıllık hareketimizin acılı mücadelesi boşa gitmedi.  Tarih ve halklarımız demokratik çözüm ve barışı talep etmektedir. Dolmabahçe’de açıklanan deklarasyon gereği PKK’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yürüttüğü silahlı mücadelesini sonlandırmak siyasal ve toplumsal taktiklerini belirlemek için kongre yapılması gerekli ve tarihi görmekteyim. PKK'nın Türkiye'ye karşı yürüttüğü 40 yıllık silahlı mücadeleyi sonlandırması için, zamanın ruhuna uygun olarak kongreyi toplaması gereklidir.

Özgür ve eşit, demokratik toplum olarak barış içinde ve kardeşçe yaşama sürecine giriyoruz.  Çağrısını yaptığım kongreyle yeni bir dönem başlayacak. Çatışmalı süreçten sonra barışın olduğu sürece giriyoruz. Barış için yürüttüğümüz mücadele eşik noktasına gelmiştir. Gün barış ve kardeşliğe geçme günüdür” ifadeleri yer aldı.

Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur