1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İMZALAR ATILDI
 İMZALAR ATILDI

İMZALAR ATILDI

KTFF ile K-Pet arasında liglerin isim hakkı sponsorluğu anlaşması gerçekleşti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Türk Petrolleri Limited (K-Pet) arasında daha önce varılan mutabakat ışığında liglerin isim hakkı sponsorluğu anlaşması dün Golden Tulip Otel’de düzenlenen törenle imzalandı. 2015-2016 sezonunda Süper Lig, Birinci Lig ve İkinci Lig, 2016-2017 sezonunda Süper Lig ve Birinci Lig’in ismi 505 bin TL karşılığında K-Pet olarak anılacak. Golden Tulip Otel’de gerçekleştirilen imza töreninde Başbakan Ömer Kalyoncu, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, K-Pet Yönetim Kurulu Başkanı Mete Boyacı ve K-Pet Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Saydam yer aldı.

Sertoğlu: “İşbirliği devam ettiği için mutluyuz”
Sözlerine geceye katıldığı için Başbakan Ömer Kalyoncu’ya teşekkür ederek başlayan Hasan Sertoğlu, geride bıraktığımız iki yılda K-Pet ile gerçekleştirdikleri isim hakkı sponsorluğunu hatırlattı. “Orjinal Kıbrıs Türk markası olan K-Pet ile birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz için biz KTFF olarak çok mutluyuz” diyen Sertoğlu, sponsorlarından geride bıraktığımız yıl kendilerine verilen paradan daha fazla akaryakıt aldıklarını, bu rakamın yeni anlaşma ile birlikte arttığını belirterek Mete Boyacı’ya teşekkür etti. Sertoğlu spora katkı yapan sponsor firmaların daha da artması gerektiğini söylerken Başbakan Ömer Kalyoncu ile birlikte sponsorluk yasası ile ilgili ilerleyen günlerde bir çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Kalyoncu: “Destekler kötü alışkanlıklardan uzaklaştırır”
Başbakan Ömer Kalyoncu yaptığı konuşmada futbolun yüzbinlerce insanın yaptığı bir spor olduğunu, bu rakamın kat kat üzerinde izleyicisi olan bir spor dalı olduğunu belirterek sözlerine başladı. Spora devletin katkısının yanında insanların ve şirketlerin katkıları olduğunu söyleyen Kalyoncu, K-Pet’i ana sponsor olarak futbola verdiği destestekten dolayı kutlarken, futbola yaptıkları katkıların artmasını diledi. “Buraya yatırılan her kuruş gençlerimizin kötü olanlardan uzaklaşması anlamına geliyor” diyen Kalyoncu “Bunu başarabilirsek önemli bir iş yapmış oluruz” dedi.

Boyacı: “Sponsorluğumuzun devamı mutluluk verici”
K-Pet Yönetim Kurulu Başkanı Mete Boyacı, KTFF ile 2 yıl güzel bir anlaşmaları olduğunu söyledi. “Sponsorluk anlaşmamızın devam etmesi bizim için mutluluk verici” diyen Boyacı, sponsorluk yasasının hayata geçmesinin güzel olacağını ve diğer spor branşlarına katkısı olacağını dile getirdi. “Spor sponsorluklar olmadan dünyada çok fazla ileriye gidemiyor” diyen Boyacı “Ümit ederim sponsorluk yasası ülkemizde kısa sürede gerçekleşir” ifadelerini kullandı. Daha sonra taraflar sponsorluk anlaşmasına imzayı attılar. Önceki anlaşmada K-Pet iki yıllık isim hakkı sponsorluğu için 375 bin TL’ye yakın bir miktar öderken, yeni anlaşmada bu rakam 505 bin TL oldu.

Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur