1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hayvancının eylemi KALKTI
Hayvancının eylemi KALKTI

Hayvancının eylemi KALKTI

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Bakan Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

A+A-

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yapacağını duyurduğu eylemi, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun görüşme çağrısıyla kısa süreliğine erteledi.

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Bakan Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Üreticiler, 5 maddeden oluşan taleplerinin karşılanmasını istedi. Görüşme sonrasında açıklama yapan Güvenlier, toplantının olumlu geçtiğini açıkladı. Bakanın Haziran ayında ödeme sözü verdiğini belirten Güvenlier, detayları görüşmek için Maliye Bakanlığına gidileceğini söyledi.

 

TALEPLER

Üreticilerin Bakan Çavuşoğlu’na sunduğu talepler şöyle:

“Doğrudan Gelir Desteği’nin ilk taksiti olan 42,5 TL’nin tamamen ödenmesi, girdi maliyetlerinin düşmesi için yemlik arpa sübvansesi, küçükbaş hayvan süt fiyatının iyileştirilmesi, küçükbaş hayvancıların çiftliklerinin yanındaki devlet arazilerinin hayvan üreticilerine otlak olarak kiralanması, küçükbaş hayvan üreticilerinin Kooperatif Merkez Bankası’na olan yemlik arpa borcunun vadesinin uzatılması.”

 

EYLEM KALKTI

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, küçük hayvan üreticilerine 2017’ye ait Doğrudan Gelir Desteği’nin 11 milyon TL civarında olan ilk ödemesinin, 15 ile 20 Hazarin arasında yapılacağını açıkladı.

Denktaş, daha önce 18 Mayıs’a kadar yapılacağı açıklanan ödemelerin bugüne dek teknik bir sorun nedeniyle yapılamadığını, sorunun şu anda giderildiğini söyledi.

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetimiyle görüşen Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bu açıklamaları üzerine, hayvan üreticileri eylemden vazgeçti.

BİRLİĞİN UZLAŞI AÇIKLAMASI

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin uzlaşı açıklamasında mutabık kalınan maddelere şöyle belirtildi:

“Doğrudan Gelir Desteğinin (Kulak Numarası Ödemesi) ilk taksiti olan 42.50 TL’nin tamamının Haziran ayının 15’i ile 20’si arasında ödenmesi. Girdi maliyetlerinin düşük tutulması için yemlik arpa sübvansiyesinin devam etmesi. Küçükbaş hayvancıların mandıralarının yakınındaki devlet ve/veya maliye arazilerinin küçükbaş hayvancılara otlak olarak kiralanması. Küçükbaş sütünün gerçek değerinde alımının yapılması ve SÜTEK’e giden küçükbaş sütünü artırmak için en erken zamanda ortak maliyet çalışması yapılarak fiyatlarının iyileştirilmesi.”

Üreticilerin bugün yetkililere sunduğu 5 maddelik istem listesinde “küçükbaş hayvan üreticilerinin Kooperatif Merkez Bankası’na olan yemlik arpa borcunun vadesinin uzatılması” da vardı.

Ancak söz konusu üretici birliğinin mutabık kalındığını duyurduğu maddeler arasında yemlik arpa borcunun vadesinin uzatılması bulunmuyor.

 

Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur
Etiketler :