1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hisar’da “GARGA” resitali: 3-1
Hisar’da “GARGA” resitali: 3-1

Hisar’da “GARGA” resitali: 3-1

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren MTG kendi evinde güçlü Lefke’yi eli boş gönderdi

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 9’uncu haftasında zirve mücadelesi veren iki takımın maçında Mağusa Türk Gücü kendi evinde Lefke’yi 3-1 mağlup etti. Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanan karşılaşmada sarı yeşillilere galibiyeti getiren golleri İbrahim Kabore, Hakan Uluçağ ve Emre Özsin getirirken, batı temsilcisi Lefke’nin tek golünü Kemal Solkanat kaydetti. MTG aldığı galibiyetle puanını 18’e yükseltirken, Lefke 16 puanda kaldı.

***

MAĞUSA TÜRK GÜCÜ 3-1 LEFKE

Stat: Canbulat Stadı

Hakemler
Kerem Eran ***
Özal Çağlayan ***
Necmi Bulut ***

Goller: Dk.33 İbrahim Kabore, Dk.54 Hakan Uluçağ, Dk.58 Emre Özsin (Mağusa Türk Gücü) – Dk.65 Kemal Solkanat (Lefke)

Sarı kart: Dk.83 Lawrence Ogbe (Mağusa Türk Gücü)

Mağusa TG
Türkkan **
H.Kayalılar **
Sami Ergazi ***
M.Tekpınar **
Lewis Mike ***
Erol A. **
Nurettin G.**
Emre Özsin ***
(Dk.88-Olgun)
Uğur Gök ***
(Dk.90 Mahmut)
İbrahim Kabore ***
Hakan Uluçağ ***
(Dk.73 Ogbe *)

Lefke
Mehmet Ö. **
Arif Solkanat *
K.Solkanat **
Aykut E. *
Yakup E. *
Zekai Serdar*
(Dk.63 Bilal *)
Cedric Fein **
Semih Ü. **
O. Smart *
Hasip Uluhan *
Cemal *
(Dk.56 Burak *)

***

MAÇIN HİKAYESİ
Zaman zaman temponun düştüğü maçta genel olarak oyun üstünlüğü kurmayı başaran Mağusa Türk Gücü üç puanı üç golle elde etti. İlk devrede rakibe fırsat vermeyen, alan daraltan sarı yeşilliler, 33’de günün başarılı ismi Kabore’yle perdeyi açtılar. MTG’de Uğur’un taşıdığı toplar gol pozisyonu oldu. Bunlardan birinde sahanın başarılı isimlerinden Hakan Uluçağ bitirici vuruşla farkı ikiye çıkardı. Soldan bindirmeleriyle iyi oynayan Sami’nin ortasında genç golcü Emre’nin bekletmeden vuruşuyla fark üçe çıktı. Rahatlayan MTG karşısında yapılan değişikliklerle biraz hareketlenmeye çalışan Lefke, özellikle Semih’in getirdiği toplarla etkili oldu. Bunlardan birinde 65’te Kemal Solkanat çok güzel gole imza attı. Farkı daha fazla azaltacak pozisyonları üretemeyen menekşe-beyazlılar, bu kez kalelerinde pozisyonlar verdiler. Ancak bu kez de Mehmet Özeralp ve direkler farkın artmasına engel oldu. Bu sonuçla MTG “Hisar”da bu sezon puan kaybetmeme geleneğini devam ettirdi.

 

***

Bekleneni veremedi

Ozotite Smart(Lefke)
Top taşıma ve rakip savunmayı çözme işini yapamadı. Orta alanda organizasyona katkı koyamadı. Uzaktan şutları da etkili olmadı.

ÖN PLANA ÇIKTI

İbrahim Kabore(MTG)
Geçmiş maçlara göre daha hareketliydi. Rakip savunmada sürekli adam eksiltti. Savunmayı şaşırtarak oynadı. İlk golü kaydederek perdeyi açan isim oldu. Bir pozisyonda şutunda top direkten döndü.

 

***

 

MAÇIN YORUMU

Halil TUNÇ

Zirveye renk geldi

Lige iyi başlangıç yapmış iki takım ve zirveyi yakından ilgilendiren önemli bir maç… Koşan, dinamik ve tempolu oyuncular arasında oynanan, mücadelesi ve tansiyonu yüksek bir maç. İki takım da 3 puan almak ve zirveye iyice tutunmak için sahaya çıkmışlardı.Yasin Kurt’un yokluğunda sadece Uğur Gök’ün kanat akınlarına kalan Mağusa Türk Gücü, bu boşluğu genç Emre Özsin ile doldurmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı.
Sürekli ikinci forvet gibi ortadan savunma arkasına sarkmaya çalışan Emre, sağ kanadın işlerlik kazanmasına engel oldu ve tüm yük sol kanatta Uğur Gök’e kaldı.
Bu oyuncu da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak ilk golün atılmasında önemli bir rol oynadı. Emre Özsin’in genç olmasına rağmen mantalite anlamında büyük sıkıntıları var.
Birçok pozisyonda yapması gerekenlerin tam tersini yaparak takımının gol pozisyonlarını daha başlamadan bitiren adam oldu. Futbol oynamak için tüm yetenek ve beceriye sahip bu oyuncunun iyice işlenmesi, bencil oyun anlayışından kurtarılıp ve oyun mantalitesinin takım oyununa daha yatkın hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Oyun içinde çok da etkili olmayan Hakan Uluçağ’ın attığı ikinci gol ev sahibinin rahatlamasını sağladı. Sarı-yeşilli ekipte en istekli ve etkili oyuncu, uzun zamandır durgun bir görüntü çizen ancak bu maçta daha fazla sorumluluk alarak ve topu daha başarılı kullanan İbrahim Kabore’ydi. Mağusa ekibin savunma dörtlüsü başarılı bir maç çıkararak rakibe fazla pozisyon vermedi ve galibiyetin mimarlarından oldu.
Lefke’nin daha kapalı ve konservatif bir sistemle sahaya çıkması, en azından 1 puan alarak Mağusa’dan ayrılmak amacında olduğunu gösteriyordu. Hasip Uluhan ve Cemal Cemsal, daha defansif bir görevle sahada yer alırken, golden sonra daha ileriye çıkmaya başladılar. Ancak yine de takım olarak topu tutup ileriye çıkmakta başarılı olamadılar.
Oyuncuların genelinde bir tutukluk ve isteksizlik vardı. Kanatların, Mağusa Türk Gücü tarafından iyi kapatılması Lefke’nin etkili kanat atakları geliştirmesini engelledi.
Savunmanın, arkaya sürekli adam kaçırmasında orta alandan gereken desteği almamasının da katkısı büyüktü. Lefke savunmasındaki bir diğer sıkıntı da rakiple eşleşmedeki yanlışlıktı.
Mağusa Türk Gücü forveti İbrahim Kabore’nin Aykut Esmerarslan yerine kendinden fizik olarak daha zayıf Arif Solkanat ile eşleşmesi, Kabore’nin havadan atılan her topu rahatlıkla almasına ve takımını ileriye taşıyabilmesine olanak sağladı. 
İkili mücadelelerin yoğun olduğu maçta sadece bir sarı kartın çıkması ilginç bir noktaydı. Orta hakem Kerem Eran maçı sık sık faullerle kesmek yerine, bazı pozisyonlarda oyunu devam ettirerek topun oyunda daha çok kalmasını sağladı. Verdiği kararların büyük bölümünde adil ve kararlıydı.
Mağusa Türk Gücü’nün attığı 3 golün ardından psikolojik olarak geriye çekilmesi ve oyunu sahasında kabul etmesi, Lefke’ye daha atak bir oyun oynama fırsatı verse de oyunun sonucu bundan etkilenmedi ve ev sahibi ekip sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi.
Sarı-yeşilli ekibin zirve mücadelesi içerisinde kalması ilerleyen haftalarda şekillenecek şampiyonluk mücadelesine önemli bir renk katacaktır.

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur