1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Futbol Federasyonu’na güvenimiz yok”
“Futbol Federasyonu’na güvenimiz yok”

“Futbol Federasyonu’na güvenimiz yok”

Süper Lig ekiplerinden Yalova’dan KTFF’ye zehir zemberek açıklama

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Yalova’da, Dumlupınar maçında yaşanan olaylar sebebiyle alınan 4 maçlık saha kapatma cezasının yankıları sürüyor. Tahkim Kurulu tarafından 3 maça düşürülen ceza ile ilgili olarak Yalova Spor Kulübü imzalı açıklama yayınladı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun taraflı bir tutum sergilediğine dair iddiaların yer aldığı yazıda, “Yalova Spor Kulübü olarak Futbol Federasyonu’na karşı güvenimizin olmadığını ve futbol sahası dışında sonuçlara saygı göstermeyeceğimizi belirtiriz. Haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı ve adil, eşit bir yönetim anlayışı sergilemedikleri sürece ilişkilerimizi sınırlı zaruri seviyede tutacağımızı spor kamuoyuna bildirmeyi görev bilmekteyiz.”denildi.

Yalova Spor Kulübü’nün açıklaması şu şekilde:
“Futbol sahada oynanır... Masa başı oyunlar futbolumuza hiçbir katkı sağlamaz…
Yalova Spor Kulübü 1943 yılında başlayan spor faaliyetlerini 1955 yılında federasyonun kurulması ile kurucu üye olarak günümüze kadar sürdürmektedir... YALOVA SPOR KULÜBÜ bu süreç içinde başarısız sonuçlarla birlikte sayısız başarılara imza atmış ve Kıbrıs Türk futboluna adını altın harflerle yazdırmış bir camiadır.

“Anlamsız ve kasıtlı alınan kararları şiddetle kınıyoruz”
Sahada oynanan oyunun her türlü sonucu kabulümüzdür ancak zaman zaman bazı kesimler ve Futbol Federasyonu yetkililerinin taraflı tutumları camiamıza büyük bir acımasızlıkla planlı saldırılarını gözlemlemekteyiz. Bunların sebebini bilmekle birlikte sporun evrensel çağrısını her daim öne çıkaran bu kesimlerin buna bağlı kalmamaları ve her fırsatta kin ve nefret taşıyan yaklaşımları camiamızı üzmekle birlikte endişe ile düşündürmektedir. Kulübümüze karşı belli kesimlerin ve özellikle Futbol Federasyonu yetkilileri ve kurullarının aynı merkezden yönlendirildikleri ve anlamsız kasıtlı aldıkları kararlarını şiddetle kınıyoruz.
SPOR kin ve nefreti kendi içinde barındırmaması gereken bir disiplindir. Ülkemizde geçmişten günümüze birçok karşılaşmada sayısız olaylar olmuştur ve bu saha düzenleri ve anlayışla daha uzun süreler devam edecek izlenimi vermektedir.

“Suç ve ceza dengeli olmalı ve yakıştı denebilmelidir”
Yaşanmış, kabul edilmeyen ve spora yakışmayan olaylar üzerinden yıllar geçmesine rağmen bunları aklından çıkarmayanlar ve olayları tek taraflı değerlendirenlerin bunları bu günlere taşıyarak adeta intikam alırcasına tavırlar sergileyenler kişisel tatminlerini sağlayabilirler.
Unutulmaması gereken kişisel algılarla bugün belki de birçoğunun hayatta olmadığı, pişmanlıklar yaşadıkları ortadayken her şey tek taraflı yapılmış, algılı yaşanmışlıklar üzerinden intikam almak kimseye bir fayda sağlamaz.
Ülkemiz futboluna ve fedakarca bu faaliyetlerin sürdürülmesine olanak yaratmak için gecesini gündüzüne katan ve kıt kaynaklarla kulüplerinin yaşamasını sağlayan, futbol organizasyonunun canı olan kulüplerimize sahip çıkmak ve varsa eksikliklerin giderilmesini sağlamak en büyük hizmet olacaktır.
Suç ve ceza dengeli olmalı ve yakıştı denebilmelidir.
Vicdanlarda kabul görmelidir.

“Hakem atamaları dahil bir çok olay organize işler görüntüsü yaratıyor”
Camiamıza karşı hakem atamalarından saha gözlemci görevlendirmelerine kadar birçok olayın kasıt taşıdığına ve organize işler görüntüsü yarattığına disiplin kurulu ve tahkim kurulunda alınan kararlarla buna net bir görüntü yarattıklarına hep birlikte şahit olduk.
Bilinmelidir ki cezamızı 4 hafta ve 1000 TL para cezasından, 3 hafta saha kapatma ve para cezasını kaldırma sonucu sipariş bir karardır.
Yalova Spor Kulübü olarak KKTC' nin neresine gönderirseniz oraya gidecek ve biz maçlarımızı kazanmaya odaklanacağız. Sahada rakiplerimizi sporun emrettiği olgulara bağlı kalarak sportif olarak yenmeye çalışacağız. Masa başında bu olgulara müdahale edip sonuçlar çıkarmaya çalışan kesimleri de sportif başarılarımızla yeneceğiz.

“Taşkınlık eğilimi olanlar sahamıza alınmayacaktır”
Sahamıza, seyircimize güveniyoruz ve bundan sonra en küçük coşkularının bile camiamıza art niyetle bakanların ellerine bize ceza kesmeye fırsat yaratacağını görmelerini sağlayacağız. Taşkınlık çıkarmaya eğilimi olan ve camiamıza zarar verecek hareket sergileyenlerin de sahamıza hiçbir şekilde alınmayacağını bilmelerini istiyoruz.
Yalova Spor Kulübü olarak Futbol Federasyonu’na karşı güvenimizin olmadığını ve futbol sahası dışında sonuçlara saygı göstermeyeceğimizi haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı ve adil eşit bir yönetim anlayışı sergilemedikleri sürece ilişkilerimizi sınırlı zaruri seviyede tutacağımızı spor kamuoyuna bildirmeyi görev bilmekteyiz.

YALOVA SPOR KULÜBÜ”

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur