1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 MİLYON TL’LİK SOYGUN DAVASI
3 MİLYON TL’LİK SOYGUN DAVASI

3 MİLYON TL’LİK SOYGUN DAVASI

Sanık B.Ç, Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 davadan itham edildi, hiçbir suçlamayı kabul etmedi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç, Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 davadan itham edildi, sanık hiçbir suçlamayı kabul etmedi. Davayla  ilgili olarak bugün duruşmalar başlayarak, tanıklar dinlenecek.
3 milyon TL’lik soygun olayıyla ilgili sanık B.Ç dün yeniden Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen oturumda, sanık B.Ç,  iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulunurken, sanık B.Ç’yi Avukat Menteş Aziz temsil etti.

Duruşmalar başlıyor
Sanık, Mahkeme tarafından 13 davadan itham edildi ve hiç birini kabul etmedi. Savcı Aliye Özçınar, duruşma için hazır olduklarını beyan etmesinin ardından sanık avukatı da bu beyana itirazları olmadığını belirtti. Bunun üzerine Yargıç Ömer Güran, iddia makamının ve sanık avukatının beyanını dikkate alarak, davanın duruşmasına başlamak üzere mahkemeyi 28 Ocak 2015 Çarşamba’ya (bugüne) tehir etti ve sanığın o güne kadar cezaevinde kalmaya devam etmesine emir verdi

13 dava
Mahkeme, sanık B.Ç’yi  “soygun” “sirkat”, “kanunsuz ateşli silah taşıma, kullanma, tasarruf”, “kanunsuz patlayıcı madde tasarruf, taşıma”, “şiddet tehdidi”, “silah taşıma” ve “meskun mahalde ateş etme” gibi 13 davadan itham etti, sanık B.Ç ise hakkına getirilen suçlamayı reddetti.

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur