1. YAZARLAR

  2. Çağın Özılgaz

  3. 2016 Sezonu Motorsporları Takvimi
Çağın Özılgaz

Çağın Özılgaz

2016 Sezonu Motorsporları Takvimi

A+A-

DAMALI BAYRAK


2015 KKTC Motorsporları sezonunu geride bıraktık. Kurum, Kulüp ve Dernekler bir bir 2015 sezonu şampiyonlar balosunu da gerçekleşirip başarılıları ödüllendirdikten sonra 2016 sezonu planlamaları başladı.
KKORD Off Road
Kış mevsiminden maksimum verimi almak isteyen Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği sezonu ilk açan dernek oldu. 5 yarışlık bir şampiyona planlayan Dernek ilk yarışını Ocak ayı sonunda gerçekleştirdikten sonra bu haftasonu sezonun ikinci yarışına hazırlanıyor Gazimağusa Gölet bölgesinde hazırlanan etapda yapılacak olan yarış ile sezonun ikinci yarışı da geride kalmış olacak. Sezonun üçüncü yarışı 24 Nisan, dördüncü yarışı 4 Eylül ve son yarışı 27 Kasım tarihinde yapılacak.
Ralli
Ralli de ise sezon 6 Mart Pazar günü Haspolat-Güngör yolu üzerinde hazırlanan parkurda yapılacak Sprint rallisi ile başlıyor. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organizasyonu ile 3 Sprint, 3 Ralli ve ERC Kıbrıs Rallisi ile toplamda 7 yarış olacak olan KKTC Ralli Şampiyonasının ikinci yarışı 1 Mayıs, üçüncü yarışı 12 Haziran, dördüncü yarışı 2-3 Temmuz, beşinci yarışı 11 Eylül, altıncı yarışı 7-9 Ekim tarihlerinde yapılacak olan ERC Kıbrıs Rallisi ve final yarışı 4 Aralık tarihinde yapılacak.
Drift
Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün organize ettiği Drift’te ise sezon 13 Mart tarihinde Güzelyurt Arena Speedway pistinde yapılacak olan yarış ile start alacak. 5 yarışlık 2016 Rapa Drift Şampiyonası’nın ikinci ayağı 10 Nisan’da, üçüncü ayağı 5 Haziran’da, dördüncü ayağı 2 Ekim’de ve final ayağı 13 Kasım’da yapılacak.
KYOFF Off Road
Bu sezon dernek olarak faaliyetlerine devam edecek olan Kyrenia Off Road Derneği 3 Cross/ Country tarzı yarış ile şampiyona yapma kararı aldı. 27 Mart tarihinde yapılacak olan “Cyprus Off Road Attack 2016” sezonun ilk yarışı olacak. 18-19 Haziran tarihlerinde bu sene ikincisi yapılacak olan 24 saat Off Road yarışı yapılacak. Sezon, artık marka haline gelen 4 günlük Off Road yarışı “Afrodisia 2016” ile son bulacak.
Tırmanma
Beş yarıştan oluşacak olan Tırmanma şampiyonası’nda ise sezon diğer dallara göre biraz daha geç başlayacak. Asfalt zemin üzerinde dağ yollarında tırmanış şeklinde yapılan yarışlarda yağmur pek de sevilen bir durum değil. Bu yüzden Nisan ayında başlaması planlana şampiyonanın ilk yarışı 3 Nisan’da, ikinci yarışı 22 Mayıs’ta, üçüncü yarışı 14 Ağustos’da, dördüncü yarışı 25 Eylül’de ve final yarışı 20 Kasım’da yapılacak.
Karting
Bu sezon uzun bir aradan sonra Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü bünyesinde kurulan Karting Komitesinin çalışmaları ile başlayacak olan karting yarışlarının ilki 17 Nisan tarihinde yapılacak. Üç yarışlık planlanan 2016 sezonunda her yarış birbirinden bağımsız turnuva şeklinde planlandı. İkinci yarış 29 Mayıs’ta, üçüncü ve son yarış ise 26 Haziran’da yapılacak.
Klasik ve Motosiklet
Öte yandan Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği ve Şubat ayı başında Genel Kurul gerçekleştiren Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu henüz 2016 faaliyet takvimlerini açıklamadılar. Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ise önümüzdeki günlerde takvim ile ilgili bilgiler vereceğini duyurarak sezonun ilk yarışının tarihini açıkladı. Sezonun ilk yarışı, 6 Mart tarihinde, bu sezon 4’üncüsü düzenlenecek olan Said Muhyi Anı Rallisi olacak.

Kısa Kısa..
• Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği sezonun ikinci yarışı bu haftasonu Gazimağusa Gölet bölgesinde yapılıyor. Yeni hazırlanan parkurda yapılacak olan yarışın başlama saati 10:00 olarak belirlendi.

• Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu 2016 sezonu yarış katsayılarını açıkladı. Sprint yarışlarının 0.7, ERC ve İskele Rallisinin 1.5 olacağı duyurulurken tek günlük rallilerin de 1 katsayı olacağı açıklandı.
• MotoGP Dünya Şampiyonası öncesi geçtiğimiz hafta Phillip Island’da yapılan üç günlük testlerde Honda’nın Yamaha’ya yaklaştığı görülürken en iyi dereceyi Suzuki Ecstar’dan Maverick Vinales elde etti.

• Eski Formula 1 pilotu Robert Kubica’nın ralli ile devam ettiği kariyerine tek koltuklu yarışlarla devam edebileceği konuşuluyor. Elektronik Formula serisi olan Formula E’de yarışabileceği geçtiğimiz haftanın gündemiydi.

• Motosiklet, motosiklet aksesuarları ve bisiklet sektörünün bölgedeki en kapsamlı etkinliği, 4 günlük fuar olan Eurasia Moto Bike Expo, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde dün kapılarını açtı.

• Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD) 2016 sezonu öncesi üyelerine bilgi vermek ve fikir alışverişi yapmak için geçtiğimiz akşam sporcu toplantısı gerçekleştirdi. Derneğin yaptığı toplantı sonrası önümüzdeki günlerde 2016 sezonu hakkında bilgileri paylaşması bekleniyor.

• Formula 1’de uzun yıllardır sıralama turları için heyecanı arttıracak formüller üzerinde çalışma devam ederken, FIA radikal bir değişiklik önerdi. 3 bölümden oluşan sıralama turları formatının korunacağı formülde her 90 saniyede en yavaş olan pilotun elenmesi gündemde.

• Karting’den yetişen ve Formula 1’de yarıştığı sırada kaza geçirerek hayatını kaybeden Jules Bianchi adına hazırlanan “JB Kart” geride bıraktığımız hafta tanıtıldı.

Bu yazı toplam 1192 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar