1. YAZARLAR

  2. Mert Özdağ

  3. 2011 yazı…En sıcak yaz!
Mert Özdağ

Mert Özdağ

2011 yazı…En sıcak yaz!

A+A-

2009-2013… Neler yaşadık neler? [11]

2011 yılını incelemeye devam ediyoruz… 2011 baharında “besleme” polemiği ile ateşlenen tartışma yaz aylarında tavan yaptı. UBP’yi yönetenlerin ülkedeki uygulamaların sorumlusu olarak Türkiye’yi işaret etmesi, tepkilerin Türkiye’ye yönelmesine neden oldu. Özellikle 2011 yılında adada Türkiye aleyhine birçok gösteri oldu.

UBP’nin de katkısı ile büyüyen bu öfke, zaman zaman sert eylemlere yol açtı. 19 Temmuz 2011’de KTHY binası önünde yaşanan polis dehşeti tarihe damgasını vurdu… Bu dönemde DAÜ’de üniversite dışındaki eğitim kurumlarının devredilmesi kararı da verildi, Doğa Koleji tartışmaları çıktı. KTHY eylemlerine DAÜ’deki olaylar da eklenince Kıbrıs’ın kuzeyi çok gergin bir yaz geçirdi…

İşte 2011 yaz ayları ve yaşadıklarımız:


4 MAYIS 2011… ŞAPEL YIKILDI…
Bafra’da, ‘Nuh’un gemisi’ isimli oteli yapan Exen isimli şirket  inşaat alanı içindeki 200 yıllık Azize Tekla isimli şapeli dozerle yıkıp yerle bir etti.

6 MAYIS 2011… AKÇA YENİDÜZEN’DE
Lefkoşa'nın TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, dün YENİDÜZEN'i ziyaret etti, YENİDÜZEN Yazı İşleri Müdürü ve yayın ekibiyle konuştu. Ziyaretten ilgnç açıklamalar çıktı:
“Mitinge katılım, para içindi... Kendi hükümetinize hesap sormanız gerekir”

18 MAYIS 2011… KTHY EYLEMİNDE OLAYLAR…
Gün boyunca gerçekleştirilen KTHY çalışanlarının eyleminde olaylar çıktı. Bakanlar kurulu toplantısının ardından eylemin dozu arttı, doruğa ulaştı Eylemciler Başbakanlık ışıkları kavşağı’nda yolu kesti...Polisle arbede çıktı, 11 kişi tutuklandı. Küçük ise KTHY çalışanlarını “KTHY’yi batıranlar” olarak tanımladı.

5 HAZİRAN 2011…CTP’YE YENİ BAŞKAN…
CTP Genel Başkanlığı’na Özkan Yorgancıoğlu seçildi.

HAZİRAN 2011…DAÜ SATILIK!
DAÜ Yönetimi, DAÜ üniversite öncesi eğitim kurumlarını devretme kararı aldı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin “yükseköğretimde eğitim, öğretim ve araştırma çalışmalarını daha sağlıklı ve verimli bir biçimde gerçekleştirebilmek” gerekçesiyle üniversite öncesi eğitim kurumlarının işletiminin devredilmesine karar vererek Türkiye’de eğitim sektöründe hizmet veren Doğa Koleji ile ön protokol imzaladığı açıklandı.  DAÜ-SEN bu açıklamaya sert tepki gösterdi ve uzun sürecek DAÜ-SEN eylemleri bu açıklama ile başladı.

8 HAZİRAN 2011… SENDİKACILAR KÜÇÜK’Ü BASTI…
Başbakan Küçük’ün  Hükümetin 1 yılını basın toplantısı  Sendikal Platform temsilcileri tarafından basıldı, “Halkın kurumları peşkeş çekiliyor, memleketi sattınız”

8 HAZİRAN 2011…  “GERİZEKALILAR”
Başbakan İrsen Küçük’ün basın toplantısında ülkedeki tecavüz ve suç olaylarındaki artışların önüne nasıl geçileceğine ilişkin soruyu başbakanın kulağına eğilerek yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün “Kimse sokağa çıkmazsa sorun çözülür, elin gerizekalıları” dedi… Bu konuşma televizyonlardan canlı yayınlandı. 

21 HAZİRAN 2011…DAÜ’DE OLAYLAR
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü ile Doğa Koleji’nin, DAÜ’nün üniversite öncesi eğitim kurumlarının işletmesinin devri ile ilgili ortak basın toplantısı düzenlemesi, üniversitede olaylara neden oldu.
DAÜ’de rektörlük önünde mitingle başlayan eylem DAK’ta olaylarla sona erdi
Eylemciler DAK’a “bu okula halk tarafından el konmuştur” pankartı astı
Gergin dakikaların yaşandığı eylemde 4 eylemci tutuklandı, çok sayıda eylemci yaralandı, hastaneye kaldırıldı
DAÜ-SEN, DAK’ta çadır kurarak nöbet eylemi başlattı


24 HAZİRAN 2011… DAÜ'YE SAYIŞTAY SORGUSU
Sayıştay Başkanlığı, "çok ivedi" olarak yayınladığı bir rapor ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Eşber Serakıncı'dan "devredilmek istenen okullara" yönelik bilgi istedi

26 HAZİRAN 2011 DEVİR YASADIŞI ÇIKTI…
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üniversite öncesi eğitim kurumlarının Türkiye’deki Doğa Kolejleri’ne devredilmesi sürecinde yasaların ayaklar altına aldığını ortaya çıktı.

29 HAZİRAN 2011…  EMEKLİLİK YAŞI 60
Bakanlar Kurulu'nun olağan toplantısında, emeklilik yaşının 60’a çekilmesinin yanı sıra birçok düzenleme içeren Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nı onayladı.

15 TEMMUZ 2011… ZEHİRLİ BUĞDAY GELDİ…
Gulf Trader gemisi ile Serbest Limana getirilen 2806 ton ekmeklik buğdayda yüksek oranda Pestisit kalıntısı saptandı. Tahliye durdu, daha önce indirilen bir kısım buğdayın yerleştirildiği ambar mühürlendi.

18 TEMMUZ 2011… YANIK UNLAR LİMANA GÖMÜLDÜ…
Gazimağusa Serbest Liman ve Bölgesi’ne indirilen 4 bin 860 ton yanık un belası yeniden alevlendi. Gemide çıkan yangında zarar gören unların 630 torbası,   Serbest Liman Bölgesi’nde, Çağsın Free Port Ltd. ambarlarının önünde dozerle toprağa gömülmüş olarak bulundu.

19 TEMMUZ 2011… 19 TEMMUZ OLAYLARI
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dört bakanıyla birlikte “20 Temmuz” kutlamalarına katılmak üzere adaye gelmesi olaylara neden oldu. Öğleden sonra Hamitköy kavşağında polisle Erdoğan’ı protesto eden göstericiler arasında arbede çıktı. Akşam saatlerinde ise  KTHY  binası önünde eylem yapanlara polis çok sert şekilde müdahale etti. Polis hiçbir sebep göstermeden eylemcileri darp etti, 6 kişiyi tutukladı. Bu sert müdahale günlerce kamuoyunda konuşuldu, eleştirildi.

19 AĞUSTOS 2011… YÜKSEK ÖĞRENİMDE FİYASKO!
Türkiye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Lisans Yerleştirme Sınavı sonrasında tercih yapan adayların yerleştirme işlemlerini tamamladı, sonuçları açıkladı, Kıbrıs üniversiteleri yine boş kaldı. 16 bin 393 kontenjan ayrılan Kuzey Kıbrıs’taki 5 üniversitede 11 bin 330 kontenjan boş kaldı.

Bu yazı toplam 2112 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar