1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yargıcıydı avukatı oldu
Yargıcıydı  avukatı oldu

Yargıcıydı avukatı oldu

Afrika Gazetesi Davası’nda sürpriz isim: TACAN REYNAR

A+A-

Afrika Gazetesi’nde farklı tarihlerde yayınlanan “Recep T. Erdoğan karikatürü” ve 2 ayrı yayınıyla ilgili açılan dava adli yıl sonrası yeniden görüşülmeye başlandı. Davanın dünkü oturumunda ilginç bir gelişme yaşandı, davanın eski yargıcı Tacan Reynar, gazeteciler Şener Levent ve Ali Osman Tabak’ın avukatı oldu…

YENİDÜZEN

Mahkemelerde dün ilginç bir gelişme yaşandı, eski Kıdemli Yargıç Tacan Reynar birkaç ay önce hakimi olduğu davanın avukatı oldu.

Bir süre önce Afrika Gazetesi’nde farklı tarihlerde yayınlanan “Recep T. Erdoğan karikatürü” ve 2 ayrı yayınla ilgili dava dün yeniden görüşülmeye başlandı.

Yeni adli yıl öncesinde davanın yargıcı olup duruşma için gün veren Tacan Reynar, görevinden istifası etmesinden sonra konu davanın avukatlığını üstlendi.

Dünkü celsede mahkemeye hitap eden Reynar, “Kıbrıslı Türkler çok zor bir süreçten geçiyor. Dayanışma adına bir arada bulunma gerektiği düşüncesindeyiz. Dolayısıyla bundan sonra sanıkları ben temsil edeceğim” dedi.

Duruşmalara başlanmak üzere dava 16 Ekim Salı gününe ertelendi.

“DAYANIŞMA ADINA, BİR ARADA BULUNMALIYIZ”… Dünkü celsede mahkemeye hitap eden Reynar, “Kıbrıslı Türkler çok zor bir süreçten geçiyor. Dayanışma adına bir arada bulunma gerektiği düşüncesindeyiz. Dolayısıyla bundan sonra sanıkları ben temsil edeceğim” dedi

Davalar

Bilindiği üzere Afrika Gazetesi’nde “yabancı devlet yetkililerine hakaret eden yayın”, “dine hakaret eden yayın”  ve “halk arasında korku ve endişe yaratmak niyetiyle gerçek dışı haber yayınlama” ile ilgili Başsavcılık tarafından dava açılmıştı.

Mayıs ayındaki dava oturumlarında Afrika Yayıncılık adına direktör Ali Osman Tabak ve gazeteci Şener Levent; aleyhlerine getirilen 15’e yakın davadan itham edilmiş, tüm suçlamaları reddetmişlerdi.

O dönem Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı olan Tacan Reynar, adli yıl kapanışına az bir süre kalması ve yeni dönemde de kendisinin olmayacağı gerekçesiyle davayı 20 Eylül’e tehir etmişti.

Reynar avukatlığı üstlendi

Dava dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Cenkay İnan huzurunda yeniden görüşülmeye başlandı. İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı bulunurken, gazeteciler Ali Osman Tabak ile Levent Şener de avukatları Tacan Reynar ile birlikte salonda hazır bulundu.

Mahkemenin söz hakkı verdiği Tacan Reynar, Kıbrıslı Türkler çok zor bir süreçten geçiyor. Dayanışma adına bir arada bulunma gerektiği düşüncesindeyiz. Dolayısıyla bundan sonra sanıkları ben temsil edeceğim” dedi. Avukat Reynar, davanın görüşülmesi için duruşmaya hazır olduğunu beyan etti.

16 Ekim’e ertelendi

Savcı Atıcı ise bu oturumda tanıklarının hazır olmadığını beyan ederek, davanın başka bir güne ertelenmesi için tehir talebinde bulundu.

Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Cenkay İnan ise dava duruşmalarına başlamak üzere oturumu 16 Ekim Salı gününe tehir etti.

İtham edilmişlerdi

Hatırlanacağı üzere Afrika Gazetesi yazarlarından Ali Osman Tabak ve Şener Levent; Savcılık tarafından “yabancı devlet yetkililerine hakaret eden yayın”, “dine hakaret eden yayın”  ve “halk arasında korku ve endişe yaratmak niyetiyle gerçek dışı haber yayınlama” davalarından itham edilmiş, tüm suçlamaları reddetmişlerdi.

 

Dava avukatı, eski Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’dan çağrı:

“İfade ve basın özgürlüğünü sahiplenin, savunun”

Dava avukatı, eski Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Afrika Gazetesi’ne karşı açılan davaların karşısında durduğunu söyledi, bu amaçla toplumun tüm kesimlerini aynı zamanda çağdaş dünyanın değerlerinden olan ifade ve basın özgürlüğünü sahiplenmeye ve savunmaya çağırdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Reynar, şöyle dedi: “Safımız Özgürlüktür…

Kıbrıslı Türkler çok zor zamanlardan geçiyor. Nefesimiz gittikçe kesiliyor ve yurdumuzda tutunacak bir umut arıyoruz. 
Bu zor zamanlardan geçerken Kıbrıslı Türklerin her günden daha fazla birbirine kenetlenmesi gerektiği düşüncesiyle dayanışma adına Afrika Gazetesi’ne karşı açılan davaların karşısında duruyoruz. 
Bu amaçla toplumumuzun tüm kesimlerini aynı zamanda çağdaş dünyanın değerlerinden olan ifade ve basın özgürlüğünü sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyoruz.

Karanlıklara inat, safımız özgürlüktür !”

 

FOTOĞRAF: Evrim Kamalı

 

yeniduzen-satin-aliniz-862.jpg

Bu haber toplam 9640 defa okunmuştur
21 Eylül 2018

21 Eylül 2018

İlgili Haberler