1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bağımsızlık Yolu, Baraka ve KEK: “Kadın Cinayetlerine karşı isyandayız”
Bağımsızlık Yolu, Baraka ve KEK: “Kadın Cinayetlerine karşı isyandayız”

Bağımsızlık Yolu, Baraka ve KEK: “Kadın Cinayetlerine karşı isyandayız”

Bağımsızlık Yolu, Baraka ve Kadın Eğitimi Kolektifi; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde eş zamanlı olarak 16:30’da İçişleri Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Cumhuriyet Meclisi; 17.00’de ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan

A+A-

Bağımsızlık Yolu, Baraka ve Kadın Eğitimi Kolektifi; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde eş zamanlı olarak 16:30’da İçişleri Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve  Cumhuriyet Meclisi; 17.00’de ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ‘Kadın Cinayetlerine Karşı İsyandayız’ eylemi gerçekleştirdi. Dört farklı noktada gerçekleşen eylemlere KTAMS da destek verdi.

Şentürkler:Bakanlar görev yapmıyor, 10 yılda 20 Kadın öldürüldü”

İçişleri Bakanlığı önünde örgütler adına ortak açıklama yapan Zekiye Şentürkler, “Her dönemin bakanı gibi şimdiki bakanı da görevini yerine getirmediği için, bırakın her ilde birer tane, sadece bir tane bile Kadın Sığınma Evi olmadığı için ve son 10 yılda 20 kız kardeşimiz öldürüldü” şeklinde konuştu.

Koloz: “Polis, kadına yönelik şiddetle ilgili şikayetleri ciddiyetle ele alınmalı”

Polis Genel Müdürlüğü önündeki ortak açıklamayı örgütler adına okuyan Melisa Koloz, şiddete uğradığı için polise başvuran kadınların yapmış oldukları şikayetlerin, diğer suçların soruşturulmasında olduğu gibi ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade ederken, Polisin görevinin arabuluculuk yapmak ya da şikayetçinin mahkeme süreciyle ilgili gözünü korkutmak veya tavırlarıyla şikayetçiyi yıldırmaya çalışmak olmadığının da altını çizdi.

Alçıcıoğlu: “Sosyal Hizmetlere dar bütçe öneren vekiller ‘Kadın Cinayetlerinin’ sorumlusudurlar”

Meclis önündeki ortak açıklamayı ise örgütler adına okuyan Şifa Alçıcıoğlu, “sosyal hizmetlere yıllarca dar bir bütçe öngörerek kadınların şiddete karşı korunmasız kalmasına sebebiyet veren vekiller, kadın cinayetlerinin de sorumlusudurlar” şeklinde ifadelerde bulundu. Ayrıca sosyal hizmetler alanında yıllardır giderilmeyen personel ihtiyacının ortada durduğunun altını çizerek  milletvekillerinin Din İşleri Dairesi Yasasını değiştirerek personel sayısını 65'ten 360'a çıkarmasının, devletin; kaynaklarını kadınları koruyan sosyal politikaları değil; kadına yönelik şiddeti besleyen muhafazakar politikaları icra etmek için kullandığını vurguladı.

‘Kadın Cinayetlerine’ öldürülen kadınların yoklaması alınıp, isimleri duvara yansıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasından önce kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların ismi okunarak yoklama alınırken isimleri de Bakanlık binasının duvarına yansıtıldı.

 

 

Nazlı:Kamu kaynaklarını gerici odaklara değil, kadınları, çocukları, yaşlıları koruyacak politikalara ayırın”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önündeki ortak açıklamayı okuyan Cansu N. Nazlı, kullanılan kamu kaynaklarının kadına yönelik şiddeti besleyen gerici odaklara değil, kadınları, çocukları, yoksulları koruyacak sosyal politikalara tahsis  edilmesinin elzem olduğunun altını çizdi. Ayrıca Bakanlıktan, Alo 183 ihbar hattının tam teşekküllü hizmet verebilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmasını isteyen Nazlı, “Bir an önce güvenlik, sağlık, hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin koordineli şekilde bir noktadan verileceği şiddet önleme merkezlerini hayata geçirin! LTB’nin sığınma evi var diye oturmayın, her bölgeye kadın sığınma evlerini kurmak için harekete geçin!” dedi.

Son 10 yıldaki ‘Çalışma Bakanları’ protesto edildi

Açıklamanın ardından, son on yılda görev yapan Çalışma Bakanlarının isimleri bir bir okunup protesto edildi.

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur