1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'KIBRIS'IN İLK ÖZEL KANALI' KİM TARTIŞMASI
KIBRISIN İLK ÖZEL KANALI KİM TARTIŞMASI

'KIBRIS'IN İLK ÖZEL KANALI' KİM TARTIŞMASI

Kanal T ile Genç TV arasında “ilk özel TV kanalı” tartışması yaşanıyor

A+A-

 

 

Kanal T ile Genç TV arasında “ilk özel TV kanalı” tartışması yaşanıyor


Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel TV kanalının 6 Kasım 1996'da yayın hayatına başlayan Kanal T Televizyonu olduğunu hatırlattı.

TAK’ın bir haberinde KKTC’nin ilk özel TV kanalının Genç TV olarak gösterildiğine dikkat çeken Tatar, bu durumun Kanal T yöneticilerini ve çalışanlarını üzdüğünü belirterek, “Hatırlanacağı üzere Kanal T Televizyonu, 6 Kasım 1996 yılında yayın hayatına başlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel kanalı olmuştur. Haberde bahsi geçen Genç TV ise Kanal T’den yaklaşık bir yıl sonra kurulmuştur” dedi.TAK olarak, Kanal T yönetici ve çalışanlarının bu konudaki hassasiyetlerine saygı göstererek yapılan hatayı da düzeltiriz.

BİRİNCİ, YYK’YA ÇAĞRI YAPTI: “ÖZEL TELEVİZYONLARIMIZIN YAYINA BAŞLAMA TARİHLERİ KONUSUNDA YAYIN YÜKSEK KURULU’NU GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci, Yayın Yüksek Kurulu’nu (YYK), özel televizyonların yayına başlama tarihleri konusunda göreve davet ederek, “Yayın Yüksek Kurulumuz hangi özel TV kanalımıza ne zaman, hangi tarihte izin vermiştir? Bunun açıklanması arşivler ve tarihe ışık tutup doğru bilgi sahibi olma açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Ertan Birinci bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Genç TV’nin, 31 Mayıs 1997 yılından beridir yayınlarını aralıksız olarak sürdürmekte olduğunu kaydetti.

Birinci’nin açıklaması şöyle:

“Halkın televizyonu Kıbrıs Genç TV, 31 Mayıs 1997 yılından beridir yayınlarını aralıksız olarak sürdürmektedir.

Birinci Medya Kurumu ise, KKTC’inin ilk özel yayın kuruluşudur. Birinci Medya Kurumu bünyesinde kurulan First FM radyosu ise 1 Kasım 1996 yılında kurulmuş olup ‘KKTC’nin İlk Özel Radyosu’ olarak tarihteki yerini almıştır. Yayın Yüksek Kurulu da, her First FM’in kuruluşunun yıl dönümünde (1 Kasım) tarihinde özel yayıncılığın başlangıcını kutlayan mesaj ile bu gerçeği teslim etmiş ve onaylamıştır.

Kıbrıs Genç TV, özel televizyonlarımızın yayına başlama tarihleri konusunda da Yayın Yüksek Kurulu’nu göreve davet etmektedir. Yayın Yüksek Kurulumuz hangi özel TV kanalımıza ne zaman, hangi tarihte izin vermiştir?

Bunun da açıklanması arşivler ve tarihe ışık tutup doğru bilgi sahibi olma açısından büyük önem taşımaktadır. Kıbrıs Genç TV, halkın televizyonu olmak dışında hiçbir gereksiz ünvan kullanmamakta olup, ülkemizin ilk yayın kuruluşu ve özel yayıncılığı KKTC’de başlayan First FM ile birlikte Birinci Medya ailesinin mensubu olmaktan da onur duymaktadır. Görev Yayın Yüksek Kurulumuz’da, takdir ise saygıdeğer halkımızdadır.”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4583 defa okunmuştur