1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Kemal Dürüst ‘Kültür Bakanı (!)’
Kemal Dürüst ‘Kültür Bakanı (!)’

Kemal Dürüst ‘Kültür Bakanı (!)’

Dün KKTC’nin kuruluşunun 28’inci yaşı kutlandı. Ne yazık ki, resmigeçit töreni tüm hazırlıklara rağmen yağmur nedeni ile yapılmadı. Askerler toplandı, öğrenciler toplandı, tanklar, tüfekler toplandı. Uçaklar, helikopterler uçmak için hazır v

A+A-

 

 

Dün KKTC’nin kuruluşunun 28’inci yaşı kutlandı.

Ne yazık ki, resmigeçit töreni tüm hazırlıklara rağmen yağmur nedeni ile yapılmadı.

Askerler toplandı, öğrenciler toplandı, tanklar, tüfekler toplandı. Uçaklar, helikopterler uçmak için hazır vaziyette bekledi ama Allah’ın işi işte yağmur yağdı, törenler yapılmadı.

Yalnız yapılan devlet televizyonunda (BRT) ve devlet televizyonundan daha güçlü olan, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın televizyonu Kanal T, KKTC’nin 28’inci yaşını doyasıya kutladı.

Özellikle nereden nereye geldik, söylem ve görsellerle halkımızın yine gözünü boyamaya çalıştık.

28’inci yılla ilgili yapılan programlar içerisinde en gerçekçi Kıbrıs TV’de Serhat İncirli’nin yaptığı program oldu. Serhat İncirli’nin konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Hasan Özbaflı idi.

Özbaflı, KKTC’nin kurulmasından sonra gelen tüm hükümetlerin yaptıkları hataları detaylarına kadar anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Hasan Özbaflı, “Be Serhat bu ülkede sadece ambargo sporda var, sporcu gençliğe var” dedi.

Özbaflı, illa da her ihracat yapacağınız mala KKTC mührü vuracağım diye diretirseniz sizin malınızı da hiç kimse almaz ve fabrikalarımız bir bir kapanır, sanayimiz de iflas eder açıklamasında bulundu.     

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst de Kanal T televizyonuna canlı telefonla bağlanıp, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun yaptırdığı “Liseli gençliğin ne halde olduğu” araştırmasının detaylarını aktardı.

Son yıllarda yapılan en önemli araştırma.

Gencay Eroğlu’nu kutluyorum.

Tabii sonuçlara göre üretilecek çözümlerinde sonuca gitmesi gerek. Adım gibi eminim Gençlik Dairesi Müdürümüz Gencay Eroğlu bu işin sonuna kadar takipçisi olacak.

Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın sahibi olduğu televizyonda konuşan ve taytılı eğer değişmedi ise Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ü, Milli Eğitim Gençlik ve Kültür Bakanı olarak tanıttı.

KKTC’nin 28’inci kuruluş yıl dönümünde kabine değişikliği oldu da haberimiz mi olmadı bilmem.

Aslında böyle bir şey olsa isabetlide olur.

Spor yazarı arkadaşım Şükrü Burağan’ın yazdığı gibi: “Sporun yönetim şeklinin ne kadar bozuk olduğunu yüzlerce defadır yazıyoruz.
Neresinden tutsanız, elinizde kalan çarpık bir düzen var.
Yönetme kabiliyeti sınırlı, vizyonu dar ve en önemlisi sorunlara odaklanamayan bir ekip var sporun başında.
Böylesi bir ekipten de fazla bir şey beklemek hayalcilik olur”

TAM İSABET ve YERİNDE TESPİT…

O halde Milli Eğitim Gençlik ve Kültür “pardon” Spor Bakanı Kemal Dürüst bıraksın artık sporu, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun gösterdiği yolda yürümeye devam etsin, doğru yolu bulacağına inanıyorum.

Çünkü bakanlık içerisinde gençlik adına somut adımlar atan tek insan…  

  

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur