1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Z Karting’te Büyük Organizasyon
Z Karting’te Büyük Organizasyon

Z Karting’te Büyük Organizasyon

Z Karting’te Büyük Organizasyon

A+A-

Ali Yüksek

Bu kez adrenalin katsayımızın tavan yaptığı ve TMF-KITMOK işbirliği ile ZET Karting tesislerinde gerçekleşen Supermoto yarışlarını izlemek amacıyla 16 Mart 2014 Pazar günü demiratlarımızla Zet Karting tesislerine doğru yola koyulduk.
Girişte, motorlarımıza park edecek yer bulmakta zorlandığımız Zet  tesislerinde, bir başka izdihamı da seyirci tribünlerinde yer ararken yaşadık.
Böylesine büyük bir organizasyonun K.Kıbrıs’ta ilk defa yapılıyor olması dolayısıyla, Supersport kategorisi Dünya motosiklet şampiyonu “Kenan Sofuoğlu” ile birlikte ‘Türkiye Superbike Supermoto Motokros’ motosiklet şampiyonları, Şakir Şenkalaycı ve Toprak Razgatlıoğlu’nun yarışlara bizzat katılıyor olması sanırım bu yoğun ilginin sebebi olarak açıklanabilir.

İKİ GÜN, HEYECANLI ANLAR

İki gün süren ve ilginç çekişmelerin yaşandığı yarışlarda, beklenmedik bir de kaza yaşanmış ancak ilk yardım ekiplerinin anında müdahalesi ve yarış komitesinin mükemmel koordinasyonu sonucu yarışlar hız kesmeden gün boyu devam etmiştir.
İki minik ikiz (10 yaş) yarışçının Kenan Sofuoğlu’nu 3. sırada bıraktığı yarışlarda seyirciler hem eğlendi hem de heyecanlı anlar yaşadı. Yarış aralarında çeşitli gösterilerin şüphesiz en ilgi çekeni Toprak Razgatlıoğlu’nun özel motosikletiyle yaptığı gösteriydi.
Ayrıca, yarışları izlemek ve yarışçı oğlu “Toprak Razgatlıoğlu”na destek vermek amacıyla adaya gelen ve Türkiye motosiklet dünyasının tanınmış simalarından olan, eski dostumuz Şovmen, Tek Teker lakaplı “Arif Razgatlıoğlu” ile kısa da olsa görüşme olanağı bulup sohbet ettik.

TEBRİKLER

Heyecanlı geçen yarışlara damgasını vuran bir başka şey ise şüphesiz, Kıbrıslı motorcu yarışçılarımız ve organizasyonda görev alan değerli dostlarımızdı. Birçok olanaktan yoksun olsa da bu gibi yarışlarda büyük başarılar elde etmiş Kıbrıs’ın değerli genç yarışçılarını ve organizasyonda emeği geçen herkesi kutlamak gerekir.
Tabii ki,  büyük çabalarla Türkiye’deki yarışların bir ayağını K.Kıbrs’a getirmeyi başaran Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkilileri ve bu Federasyonla işbirliği yapıp bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Kıbrıs Türk Motosiklet kurumunu ve Başkanı Murat Adıgüzel’i de kutlamak gerekir.

YARIŞ SONUÇLARI;

SM A: Toprak Razgatlıoğlu, Şakir Şenkalaycı, Recep Gülsever.
SM B: Yunus Özyay, Batuhan Demiryol, Serdar Nergis.
S3 : Mücahit Zengin, Taha Keklik, Yasin Keklik.
85 cc: Deniz Öncü, Can Öncü, Ata Kahvecioğlu.
65 cc: Bahattin Sofuoğlu, Fazlı Erçelik, Taha Işık.
50 cc: Yiğit Teker, Adem Işık.
Yarış sonrası davetli olduğumuz Tepebaşı Lale Festivalinde günün son saatlerini doldururken, Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneğinin takdim ettiği lale plaketini yapılan kısa bir törenle aldık. Bu vesile ile dernek As.Bşk. Kemal İyikalp ve köy Muhtarı Necat Kararlı’ya teşekkürlerimizi sunar, bu anlamlı ve güzel etkinliklerin devam etmesini dileriz. Sağlıklı ve kazasız sürüşler dileğiyle...
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 151. Sayısı

Adres Kıbrıs 151. Sayısı