1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yoksulluğa karşı oynadılar
Yoksulluğa karşı oynadılar

Yoksulluğa karşı oynadılar

Yoksulluğa karşı oynadılar

A+A-

 


Burhan Gürkan

Geçtiğimiz hafta içerisinde İsviçre’nin Bern şehri anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2013 yılının sonlarına doğru Filipinler’de yaşanan Haiyan Tayfunu 6 adada büyük bir yıkım yaratırken, beraberinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuş, bir o kadar insan evsiz kalarak yoksulluk içinde yaşamaya başlamıştı. Futbolu bıraktıktan sonra “Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçileri” olarak yıllardır yardım amaçlı etkinliklere imza atan efsanevi futbolcular Fransız Zinedine Zidane ve Brezilyalı Ronaldo, Haiyan Tayfunu sonrasında mağdur olan Filipinliler için sahaya çıktı. “Zidane – Ronaldo ve Arkadaşları” adı altında futbolu bırakmış ve bir döneme damga vurmuş futbolcuların davet edildiği maçta İsviçre’nin Young Boys takımı ile karşı karşıya geldiler. Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği maçtan toplanan gelir, tayfundan etkilenen isimlere bağışlandı. Eski hakemlerden Pier Luigi Collina’nın yönettiği maçı “Zidane – Ronaldo ve Arkadaşları” 8-6’lık skorla kazanırken birbirinden güzel goller atıldı.

KİMLER YOK Kİ
Bu önemli etkinlikte “Zidane – Ronaldo ve Arkadaşları” takımında son 20 yılda dünya futbolunda birçok başarı kazanmış, birçok futbolseverin ilahı olarak nitelendirilebilen isimler yer aldı. Takımın teknik direktörlüğünü Ruud Gullitt üstlendi. Takımda Zidane ve Ronaldo’dan ayrı olarak Yunan kaleci Antonios Nikopolidis, İspanyol Fernando Hierro ve Michel Salgado, İtalyan Paolo Maldini, Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso ve Cristian Vieri, Hırvat Davor Suker, Çek Pavel Nedved, Portekizli Luis Figo ve Nuno Gomes, Hollandalı Ronald De Boer, Arjantinli Santiago Solari, Fransız Youri Djorkaeff ve Türk Hakan Şükür gibi isimler yer aldı.

GECENİN DİKKAT ÇEKEN İSMİ BİR KADIN
Bu isimlerden ayrı olarak gecenin dikkat çeken bir diğer ismi kadındı. Beş kez FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü alan Brezilyalı kadın futbolcu Marta, Zidane – Ronaldo ve arkadaşları adına maçta forma giydi, taraftarlardan alkış aldı. Young Boys takımında özellikle İsviçre futboluna damga vuran önemli isimler yer aldı. Takımın başında bir dönem Samsunspor takımını çalıştıran, geçtiğimiz yıl İtalya’da Lazio’nun başında görev alan ve önümüzdeki yıl İsviçre milli takımını çalıştıracak Vladimir Petkovic yer aldı. Takımda aktif futbolculuk hayatını devam ettiren isimlerin yanında bir dönem Dortmund forması ile fırtınalar estiren Stephane Chapuisat’ın yanı sıra milli takımda görev almış Almanya’da Werder Bremen ve Stuttgart formaları terletmiş Ludovic Magnin, Türk asıllı Hakan Yakın gibi isimler kadroda yer aldı.

MAÇI YILDIZLAR KAZANDI
Zevkli geçen karşılaşmanın ilk yarısını 3-1’lik skorla Young Boys takımı önde kapadı. 45 yaşındaki Chapuisat’ın 3 golüne karşılık Zidane’ın golü ile tamamlanan ilk yarının ardından ikinci yarıda yıldızlar oyuna ağırlığını koydu. Young Boys, iki gol atan Kubo ve Magnin’in tek golüne karşılık yıldızlara engel olamadı. Zidane, Cristian Vieri (2), Youri Djorkaeff, Nuno Gomes ve Hakan Şükür’ün golleri ile yıldızlar maçı 8-6 kazandı. Maçı takip eden futbolseverler bir döneme damgasını vuran yıldız futbolcuları yeniden yeşil sahada görmenin mutluluğunu yaşarken, sahada mücadele eden futbolcular anlamlı bir etkinliğe imza atmış oldu.

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 149. Sayısı

Adres Kıbrıs 149. Sayısı