1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeni Peugeot 308
Yeni Peugeot 308

Yeni Peugeot 308

Yeni Peugeot 308

A+A-

 

Tanju Konuralp


Peugeot 308 yaza hazırlanıyor. FAB Ltd. Peugeot 308’i piyasaya hazırlarken bu konuda ülkemizde beş gün süren seminer de gerçekleşti. Bayiiler tam donanımlı bir eğitim süreci yaşadı.

YALIN TASARIM, YENİLİKÇİ KOKPİT VE REKOR CO2 EMİSYONU İLE YEPYENİ BİR SÜRÜŞ KEYFİ

Yeni modüler platform EMP2 (Efficient Modular Platform 2) sayesinde, Peugeot 308’e kompakt boyutlar (4,25 m) ve hafifletilmiş bir ağırlık (-140 kg) kazandırıldı. Yalın bir iç mekan ve PEUGEOT i-Cockpit adı verilen yenilikçi bir kokpit seçimiyle, yepyeni bir sürüş keyfi vaad ediyor. Son derece iddialı bir teknik şartnamenin ürünü olan yüksek kalite seviyesi, bir yandan Peugeot’nun ürün gamında yükseliş stratejisini somutlaştırırken, aracı en iyiler seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

MÜŞTERİ BEKLENTİLERİYLE UYUMLU KOMPAKT VE HAFİF BİR HATCHBACK

Yeni Peugeot 308’in verimliliği akılcı bir hafifletme girişimine dayanıyor. Araçta kompakt boyutlar ve azaltılmış bir ağırlık sunuluyor. Özellikle geniş iç oturma alanı ve sınıf lideri genişlikte bagajı hedef müşteri kitlesinin beklentileriyle uyumlu. 4,25 m uzunluğu ile Yeni Peugeot 308 segmentinin en kompakt hatchback’i. Aynı zamanda 1,46 m yüksekliği ile alçak bir model, genişliği ise 1,80 m’ye ulaşıyor. Yeni EMP2 platformu sayesinde aracın ön ve arka dingil çıkıntıları azaltıldı, bu da tekerleklerin ‘4 köşeye’ atılmasına olanak veriyor. Bu boyutlar kesinlikle dinamik bir duruş sağlıyor ve geniş bir iç mekanı garanti ediyor.  35 litresi paspas altındaki yerleştirme alanlarından oluşan 470 L su hacmi boyutunda bagaj segmentte rekor oluşturuyor. [420dm3] Alçak yükleme eşiği ve geniş açıklığı dörtgen ve yerleştirilmeye elverişli alanın yüklenmesini kolaylaştırıyor.

AKILCI BİR TASARIM İÇİN 140 KG KAZANÇ VE YENİLİKÇİ SEÇİMLER

140 kg ağırlık azalması ile Yeni Peugeot 308 segmentinin en hafif otomobili oldu. Yeni EMP2 platformu bu performansın elde edilmesine olanak verdi. Toplam 140 kg hafifletmeye ulaşmak için, platformdan gelen kazançlara ilaveten 70 kg daha kazanıldı. Her parçanın ağırlığı kalite ve standart düzeyi aynen korunarak minimize edildi. Buna göre ön çamurluklar ve kaput alüminyumdan imal edildi. Bilindiği üzere, bu teknolojik seçim genellikle lüks segmentteki modellerde görülmektedir.

Yüksek elastiklik limitli çelik, yenilikçi malzemeler kullanımı veya parçaların yeniden tanımlanması önemli ağırlık kazançları sağladı. Dünyada bir ilk olmak üzere, arka bagaj kapısı termoplastik adı verilen kompozit bir malzemeden imal edildi. Hem hafif ve hem de rijit olan bu malzeme arka bagaj kapısının ağırlığının 3 kg. azaltılmasını sağladı.

TÜKETİMİ AZALTMAK İÇİN İLERİ AERODİNAMİK

Yeni Peugeot 308 çok üst düzey bir aerodinamikten yararlanıyor. 0,28’lik Cx ve 0,63 m² Scx değerleri ile segmentinin en iyi modelleri arasında yer alıyor. EMP2 platformunun kumandalı hava girişleri ve tamamen düz bir taban oluşturan kasa altı ekranları, aynen hava akış gerekliliklerinin projenin başından itibaren tasarımcılar tarafından dikkate alınması gibi, bu yüksek performansa katkıda bulunuyorlar. Ağırlık gibi aerodinamik de çevre izinin azaltılmasında kilit faktör oluşturuyor.

REKOR CO2 EMİSYONLARI SAĞLAYAN VERİMLİ VE TEKNOLOJİK MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni nesil benzinli ve dizel motor seçenekleri Yeni Peugeot 308’de lansmanından itibaren yer alıyorlar. Benzinli 3 silindirli motor, THP motor (2013 Yılı Uluslararası Motoru) ve e-HDi versiyonları. Motor güçleri benzinlilerde 82 ilâ 156 hp arasında değişiyor, CO2 emisyonları ise 114 g/km’den başlıyor. Dizel cephesinde ise, motor güçleri 92 ilâ 115 hp arasında değişirken, CO2 emisyonları 93 g/km’den başlıyor.

BENZERSİZ BİR DIŞ TASARIM

Asil ve dinamik Yeni Peugeot 308 dengeli boyutlar sunuyor. Mekaniğe mümkün olduğu kadar yakın tutulan yalın çizgiler araca sağlam bir hava veriyor. Zerafet, sportiflik ve kalite arasında tam bir denge söz konusu. Önde, krom çerçeveli büyük bir orta panjur Yeni Peugeot 308’in statü kazandırıcı şıklığını vurguluyor. Full LED farlar üst donanım seviyelerini standart olarak donatıyor. Bu dünyada bir ilk. Güçlü bir ışık imzası oluşturuyorlar. İnce, özgün ve özenle işlenmiş farlar yoğun ve teknolojik bir aslan bakışı oluşturuyor. Alt bölümde, geniş hava girişi etrafında, C şeklinde kromajlı bir yuva içine yerleştirilmiş sis farlarıyla ve sinyal lambalarıyla çevrili olarak, dışarı doğru açılıyor. Böylece otomobilin ön yüzüne dinamizm ve sağlamlık işareti olan bir genişlik kazandırıyor.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 144. Sayısı

Adres Kıbrıs 144. Sayısı