1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Vücut geliştirme ve Emre Özkaram
Vücut geliştirme ve Emre Özkaram

Vücut geliştirme ve Emre Özkaram

Vücut geliştirme ve Emre Özkaram

A+A-


Çağın Plevne

Vücut geliştirme sporuyla uğraşanlar açısından özellikle son yıllarda yükselen bir grafik mevcut… Zaman zaman vücut geliştiren sporcuların vücuda zarar veren ilaçlar kullanmalarıyla ilgili haberler çıkıyor… Bu ilaçlara karşı uyarılar yayınlanıyor, konuya dikkat çekiliyor. Ancak sporun kurallara bağlı olarak yapılması sporcuyu veya o kişiyi başarıya da ulaştırıyor. İşte onlardan biri Emre Özkaram. 

Bize kendini tanıtır mısın?
Ben Emre Özkaram. 17 Ocak 1994 tarihinde Girne'de doğdum. İlkokulu Girne 23 Nisan İlkokulunda, Ortaokul ve lise öğrenimlerimi ise Anafartalar Lisesinde tamamladım. Şu anda Girne Amerikan Üniversitesi Turizm bölümünde 2. sınıf öğrencisi olarak öğrenim hayatıma devam ediyorum. Vücut geliştimre sporuna başlamadan önce futbol ve atletizm sporunun çeşitli dallarında bulundum. İleride okuduğum bölümle ilgili birçok işletmede başarı ile görev yapmayı planlıyorum. Umarım bugüne kadar spor hayatımda gösterdiğim başarıyı iş hayatımda da gösteririm.

Neden fitness?
Vücut geliştirme sporuna yaklaşık üç yıl önce babamın ısrarlı tavsiyesi üzerine başladım. Vücut geliştirme sporuna vücudumun yatkınlığı ve anatomiksel yapım nedeniyle devam ettim ve kısa sürede iyi sonuçlar aldım. Vücut geliştirme sporunun gerektirdiği herşeyi ve vücut geliştirme sporunun kesinlikle uyulması gereken kurallarına uydum ve vücudumun kısa sürede bu spora elverişli olduğunu gördüm.

Vücut geliştirme sporunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Tabii ki vücut geliştirme sporunun diğer sporlar gibi zorlukları mutlaka vardır. Fakat vücut geliştirme sporunun diğer sporlardan biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu sporun en önemli kıstası devamlılıktır. Günün her saniyesi ve her dakikası düşünmek zorunda olduğumuz onlarca önemli konu var. İnsanın hayatı tamamen farklı bir konuma taşınıyor. Gece hayatından özel hayatına bir insanın hayatında olmasından zevk aldığı çoğu şey kısıtlanmış oluyor. Hatta hayatından tamamen çıkıyor. Vücut geliştirme sporunun dezavantajları olduğu gibi avantajları da var tabii ki... Öncelikle herkesten farklı oluyorsunuz. Örneğin bir yere gittiğiniz zaman insanlar size farklı bir gözle bakıyor. Diğer bir avantajı ise ki bu bence en önemlisidir, tamamen sağlıklı bir beslenme hayatınız oluyor, insana zarar veren her türlü şeyden uzak duruyorsunuz.

Yakaladığın başarılar…
Yukarıda da bahsettiğim gibi vücut geliştirme sporunun gerektirdiği birçok uyulması gereken kurala harfiyen uyup ağır bir disiplin içerisinde bu spora başladığım ilk günden beri bu şekilde devam ettim ve hocalarımın tavsiyesi üzerine ilk yarışmama katıldım. 18 Eylül 2011 tarihinde Lefke’de gerçekleştirilen vücut geliştirme ve fitness şampiyonasında gençler vücut geliştirme klasmanında 2.lik elde ederek ilk yarışma tecrübemi yaşadım. Daha sonra aynı dalda bir ikincilik daha elde ettim ve sonraki yarışımda daha da üstüne koyarak gençler klasmanında ilk şampiyonluğumu elde ettim. Son olarak 1 Haziran 2013 tarihinde adamızda gerçekleştirilen ve benim için en önemli yarış olan Mac-International dünya vücut geliştirme şampiyonasında kendi klansmanımda dördüncülük kazanarak beni destekleyen herkesi ve ülkemizi başarıyla temsil ettim.

Hedeflerin nelerdir?
Vücudumun bana erken yaşta tanıdığı bu avantajı kullanarak Türkiye vücut geliştirme şampiyonasına katılmayı hedefliyorum. Daha sonra da Türkiye milli takımı ile Avrupa’da ülkemizi başarı ile temsil etmek en büyük hedefim.

Son olarak ne söylemek istersin?
Son olarak desteklerini hiçbir zaman benden esirgemeyen tüm arkadaşlarıma ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum ve bu sporu laiki ile yapan bütün arkadaşlarıma ve hocalarıma başarılar diliyorum.

Bu haber toplam 5390 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 111. Sayısı

Adres Kıbrıs 111. Sayısı