1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Vasfi Felafel. Spesiyal felafeli tadın
Vasfi Felafel. Spesiyal felafeli tadın

Vasfi Felafel. Spesiyal felafeli tadın

Vasfi Felafel. Spesiyal felafeli tadın

A+A-

 

Zekai Altan

 

Lefkoşa’dan Karpaz’a geri dönerken okullar yolu üzerindeki ana yoldan geçerken mekanlara bir göz attım. Farklı konseptte mekanlar. Genelde standartları aynı. Pek yemek yiyecek bir mekanı gözüme kestiremedim. Ancak bir anda gözüme farklı ve biraz da sıcak bir görünüm imajı veren bir mekan takıldı. Yakın Doğu Bankası’nın tam karşısında. Kırmızı rengin hakim olduğu bir görünümü vardı. Biraz duraklayarak geçtim. Adı da bilinen bir ismi taşıyor. Vasfi Felafel. Bu arada hemen karar verdim ve ileriki kavşaktan geri döndüm. Kırmızı zemin, kırmızı tabelalar ve siyah renkte şemsiyeler. Lacivert renkte de plastik masa ve sandalyeler. Uyumlu bir renk cümbüşü. Küçük bir oda. Temiz. Hijyenik olarak tam puan alacak bir mutfak. Çok dar bir oturma salonu. Bu dar alanda pişirme ocakları. Tüm araçlar çok düzenli olarak yerleştirilmiş. İşletmeci Vasfi ve yanında da çalışan personeli. Her ikisi de hijyenik. Burada ilk sorduğum bildiğimiz Vasfi bey ile herhangi bir bağlantısı olup olmadığı oldu. Eski Vasfi’s restorant ile herhangi bir bağlanstısı olmadığını öğrendim. Vasfi’nin ailesi Körfez savaşında Filistinden ayrılarak Kuzey Kıbrıs’a yerleşmişler. Yani Filistin kökenli. Türkçesi de bayağı güzel. İşletmeyi açalı henüz sekiz ay.

MÖNÜ VE LEZZET
Mönüsü çok geniş bir yelpazeye sahip değil. Çok seçme bir mönü. Tad alabileceğiniz lezzetlerden oluşturuldu. Bulgur köftesi, mantı, pirohu, tavuklu özel soslu sandviç ve spesiyali felafel. Ben spesiyal tadımı için felafel siparişi verdim. Merak ettim. Çünkü mekanın adı da Vasfi Felafel olarak yazılı. Bu arada hazırlanan bulgur köftelerinin kızartılmasını ve mantı ile pirohuları inceleme şansını yakaladım. Vaktim çok az olmasına rağmen bu mekanda kısa bir zaman harcamaya da değdiğini düşündüm. Yanılmadım da. Bir taraftan felafellerin kızartılmasını incelerken diğer taraftan bu küçük mekanı incelemeye başladım. Bulgur köfteleri çok güzel hazırlandı. Porsiyon büyüklüğü ile kızartılmasındaki o kıvamın görünümü bile görülmeye değer. Adeta tatmak istersiniz. Yanında da ekşisi. Mantıya gelince. Hazırlanması da güzel, görünümü de. Mantı biraz Kayseri usulü gibi hazırlandı. Kıbrıs mutfağında mantı yoktur. Tatar vardır. Sos olarak üzerine de rendelenmiş hellim ve nane serpilir. Burada yapılanın üzerine tereyağlı ve salçalı sos döküldü. Bir de sulu olarak yapılanı vardır.

FELAFEL
Ve felafel. Felafel yabancı olmadığımız bir tat. Her ne kadar da Ortadoğu mutfağı olsa da ve bizde çok yaygın olmasa da çok bilinen bir tat. Özellikle panayırların vazgeçilmezi idi. Halen de panayır değil ama festivallerde bunu tatabilirsiniz. Şimdi ise adı ile küçük büfe ve restorantlarda servis edilmekte. Felafel elde Kıbrıs köftesi gibi yapılır. Ancak burada özel bir kaşık ile şekillendirilir. Çok da şık oldu.  Kızgın yağda yüzerek kavrulan felafellerin kızarırken görünümü çok güzel.  Felafelin servisi tabakta yapıldı. Dilerseniz pide içerisinde de yapılır. Felafel Kıbrıs damak tadına uygun. Benim tattığım felafelin tabağında kornişon turşu, domates, sarma turşu, sivri biber ve salatalık sos olarak da tahın. Genelde üzerine yoğurt ve salça ilave edilerek de servis yapılır. Tadı müthiş. Çok beğendim. Tavsiye ederim. Damak tadı bir felafel. Kullanılan malzemesi çok iyi hazırlandı. Bazı baharatlar ise yurt dışından getirtilir. Felafelin temel malzemesi nohut ve maydanoz. Tabii içerisine iç pakla, sarmısak, soğan, nane, kişniş ve yumurta da ilave edersiniz. Nohut ve paklayı iki suda ıslatmak lazım. Hazırlanan malzemeleri iyice yıkadıktan sonra tümünü doğrayın sonra da tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirin. Hazırladığınız malzemeyi ceviz büyüklüğünde avuç içerisinde hazırlayın. Kızgın yağda yanmayacak kıvamda kızartın. Ve afiyetle yiyin. İster tabakta isterseniz pide içerisinde. Dilerseniz üzerine yoğurt ve salça ilave ederek de tatabilirsiniz. Felafel Humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’ya mal olmuş bir yemektir. Daha çok ara sıcak olarak da servis edilmektedir. Evet felafel böyle. Bunu tatmak için de Vasfi Felafele uğrayabilirsiniz. Gidemezseniz telefon ile paket servisi de verebilirsiniz. Öneririm. Mutlaka tadın. Yalnız felafel değil. Bulgur köftesi, mantı ve sandüvicini de.

FELAFEL: 7 TL
BULGUR KÖFTESİ: 2.50 TL
MANTI: 14 TL
PİROHU: 12 TL
TAVUKLU SANDVİÇ: 10 TL
İÇECEKLER
MEŞRUBATLAR: 2.5 TL
AYRAN: 1 TL
SU:1 TL


TEL: 0392 227 71 00-0533 831 90 90 – 0542 885 36 35
ADRES: Şht. Mustafa A. Ruso Cad. Yakın Doğu Bankası karşısı K. Kaymaklı-Lefkoşa
KAPASİTE
İÇ ALAN: 10
DIŞ ALAN: 15
SERVİS SAATLERİ: 09.00-19.00
KAPALI GÜNLER: Pazar

Bu haber toplam 9815 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 142. Sayısı

Adres Kıbrıs 142. Sayısı