1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Vahşi Doğada Issız Bir Yer…
Vahşi Doğada Issız Bir Yer…

Vahşi Doğada Issız Bir Yer…

Vahşi Doğada Issız Bir Yer…

A+A-


Kaleburnu “Boylu Restaurant” Gezisi
 

Ali Yüksek

Bu kez uzun zamandır gitmediğimiz bir yere sürdük demiratlarımızı... En son bir buçuk yıl önce ziyaret ettiğimiz ancak farklı coğrafyası ve yemekleri hep aklımızda olan bir yer Boylu Restaurant...
Bir zamanlar Osmanlı donanmasının da sığındığı ve Kaleburnu köyü yakınlarında müthiş manzarası olan bir koyda yer alan Boylu Restaurant, stabilize yolu henüz tamamlanmamış olsa da, mekanı ziyaret edecek müşterilerini hiçbir şekilde engellememiş, aksine daha da ilgi çeken bir yer haline getirmiştir.
Her pazar bir gezi kapsamında, ısız bir doğada yol almak ve farklı bir gün geçirmek nedeniyle çıktığımız yolda, Ziyamet’ten Kaleburnu yönüne döndüğümüzde, henüz el değmemiş ve çok fazla değişikliğe uğramamış yerleşim yerlerinden geçerken oldukça doğal bir yaşamın içinde olduğunuzu, bölge sakinleri tarafından el ile selamlanarak karşılamanızdan ve çocukların attığı çığlıklardan anlarsınız.
Pazar gezimizin bir bölümünde Çayırova köyünden geçerken birkaç ay önce elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz merhum arkadaşımız “Ahmet Gözügüzel”i kabri başında anma fırsatı bulduk.
Lezzetli yemekleriyle güzel bir sohbet ortamı yakaladığımız Boylu Restaurant’tan dönüşümüzde ise, yine birkaç ay önce geçirdiği kaza nedeniyle henüz tedavisi süren “İsmet Ralf” arkadaşımızı da kendi evinde ziyaret etmeyi ihmal etmedik. İsmet arkadaşımızı en kısa zamanda aramızda görmek, farklı gezi ve etkinlikerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 2759 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 130. Sayısı

Adres Kıbrıs 130. Sayısı