1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ülkemizin ilk drift şampiyonu İbrahim Yücebaş
Ülkemizin ilk drift şampiyonu İbrahim Yücebaş

Ülkemizin ilk drift şampiyonu İbrahim Yücebaş

Ülkemizin ilk drift şampiyonu İbrahim Yücebaş

A+A-

 Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen Drift Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşan İbrahim Yücebaş, altı yarışlık sezonun beşinde birincilik elde etmeyi başardı ve birçok rakibini geride bıraktı

Çağın Özılgaz

Genç ve başarılı drift pilotu İbrahim Yücebaş, 2012 yılında KKTC’nin ilk Drift şampiyonu oldu. 6 yarışlık Drift Sezonu’nda beş kez birincilik kürsüsüne çıkarak ilk kez gerçekleştirilen sezonda önemli bir başarıya imza attı. Şampiyonluğunu garantileyen Yücebaş, final yarışında da Avrupa’da ün yapmış Nicolas Patak ile yaptığı ikili driftle, drift severlerin beğenisini bir o kadar daha kazandı. Şampiyon Yücebaş ile başarıları ve hedefleriyle ilgili güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

“Aradığım zevki Driftte buldum”

Çağın Özılgaz: İlk olarak artık klasik olan bir soruyla başlayalım. Drift sevdası, ya da motor sporları sevdası nasıl başladı?

İbrahim Yücebaş: Motorsporu sevdam küçük yaşlarımda başladı. Babam da motorsporları ile uğraşıyordu. Babam eski rallicilerdendir, ordan gelen motorsporları sevdasıyla bu işe ben de başladım.

Ç.Ö.: İlk kez yarış koltuğuna oturana kadar başından neler geçti?

İ.Y.: İlk olarak ralliye yöneldim, babam gibi rallici olma fikri doğdu fakat sponsorsuz şampiyonluğu kovalamanın zor olacağını düşündüm. Arayışımı atv ve jetski yarışlarında sürdürdüm. Aradığım zevki bu sporda bulduğum için drifti seçtim.

Ç.Ö.: Ülkemizde 2012 sezonuna kadar, motor sporu olarak pek seçenek yoktu. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) Yönetimi ve özellikle Zeki Topcu’nun çabalarıyla ilk Drift Sezonu hayata geçti. Eğer önünde drift seçeneği olmasaydı adrenalin tutkunu biri olarak başka bir dalda, örneğin Ralli’de yarışmayı düşünür müydün?

İ.Y.: Drift şampiyonası olmasaydı atv yarışlarına ve jetski yarışlarına devam ederdim. Ralliye başlamayı daha önce de söylediğim gibi düşünmezdim.

“Birlik içerisindeyiz”

Ç.Ö.: Henüz küçük bir camia drift camiası. Fikir alışverişi yaparak bu sporu geliştirmeye çalıştığınıza bizzat ben çok kez şahit oldum. Diğer driftcilerle ilişkilerin nasıl?

İ.Y.: Bütün driftcilerle güzel bir ilişkimiz var, hepsiyle arkadaşız. Herkes birlik içerisinde bu sporu geliştirmeye çalışıyor. Umarım uzun yıllar bu şekilde tatlı rekabetle mücadele ederiz.

Ç.Ö.: Drift dünyasında yurt dışından kendine örnek aldığın isimler var mı?

İ.Y.: Özellikle Ken Block’un hayranıyım fakat drift pilotu olarak Mad Mike’ı örnek alıyorum.

Ç.Ö.: Mad Mike, Motocross’da kaza geçirdikten sonra kendini daha güvende hissettiği ve aynı hazzı aldığını söylediği drift kariyerine başladı ve şu an dünyanın en iyi driftcilerinden biri. Fakat Mike Mazda RX7 ve RX8 araçlarıyla mücadele ediyor, sen Nissan’cısın. Bunun teknik bir sebebi var mı?

Teknik olarak çoğu araç aynıdır, sadece aracın üzerindeki ekstra parçalar aracın hızını ve kontrolunu iyi yapar. Ben sürüşünden en çok zevk aldığım için Nissan’ı seçtim. İlk iki aracım çok iyi drift aracı olan Skyline’dı. Ardından Silvia S13 aldım. Aradığım tüm özellikleri bu araçta buldum ve yeni sezonda Nissan Silvia S13 marka aracımla yarışacağım.

Ç.Ö.: Geçtiğimiz sene, Tarsus’da gerçekleşen bir Drift yarışına katılıp orada da birinciliği kimseye kaptırmamıştın.  2013 yılında da seni yurt dışındaki organizasyonlarda görecek miyiz?

İ.Y.: Kesinlikle her sporcu ülkesini yurtdışında temsil etmek ister. Ben de KKTC Drift şampiyonu olarak, yeterli imkanlar sağlanırsa ülkemi temsil etmek isterim.

“Yolları bırakalım, pistlerde yarışalım”

Ç.Ö.: 2013 sezonunda da KKTC Drift Şampiyonası'nda yarışmaya devam edeceksin. Aracında değişiklikler olacak mı? Yeni sezonda hedeflerin neler olacak?

İ.Y.: Dış görünüşünde bazı değişiklikler yapıp aracımı yeşile boyadım. Aracımın makinesinde de bazı değişiklikler yaptım. Ama en önemli değişiklik yeni dümen sistemim, Wisefab markasının ürettiği ve daha fazla açıyla drift yapmayı sağlayan dümen sistemiyle yarışacağım.

Ç.Ö.: Drift şampiyonasının ilk kez yapılmış olsa da, ülkemiz gençlerinin çok uzak olduğu bir branş değil. Yollarda arkadan çekişli araçlarıyla şov yapan gençlere tavisyelerin neler?

İ.Y.: Yolları bırakıp pistlerde yarışalım. Çok fazla maliyeti olan bir spor değil ve herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. Yollarda tehlike saçmayalım.

Ç.Ö.: Son olarak eklemek istediklerin var mı?

İ.Y.: Yeni sezonda herkese başarılar dilerim. Kendimi 2013 sezonuna en iyi şekilde hazırladığımı düşünüyorum ve gene birinciliği kimseye kaptırmayacağım.

Ç.Ö.: Vakit ayırdığın için teşekkür ederim, başarılarının devamını dilerim.

İ.Y.: Ben teşekkür ederim.

Bu haber toplam 2717 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 103. Sayısı

Adres Kıbrıs 103. Sayısı