1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Uğur Böceği Cafe-Digomo (Dikmen)
Uğur Böceği Cafe-Digomo (Dikmen)

Uğur Böceği Cafe-Digomo (Dikmen)

Uğur Böceği Cafe-Digomo (Dikmen)

A+A-

 

Zekai Altan


EMEĞİN VE SEVGİNİN KATILDIĞI LEZZETLER

Digomo yani Dikmen hızlı gelişen bir yerleşim birimi. Yerel yönetim çok iyi çalışıyor. Yani Belediye başkanı. Tipik çağdaş bir kent olma yolunda. Burada birçok ihtiyaçların karşılanabileceği bir kent yaratıldı. Supermarketlerden, kahvehane, cafe, park ve restorant mekanlarına kadar. Bu kadar olmasını beklemiyordum. Dikomo (Dikmen) köyü çıkışında çok güzel görünümlü bir mekan. Dış görünüşü albenili. Ve temiz bir görüntü. Uğur Böceği Cafe.

UĞUR BÖCEĞİ CAFE
Dış görünüş ahşap korkuluklu. Ahşap ve hazır sandalyeler. Geniş bir alan. Yol üzerinde.  Yoldan geçenleri görebilirsiniz. Huzur verici bir ortam. İşletmecileri Erdal bey ve eşi Fatma hanım ile birlikte. Emekleri ve sevgilerini lezzetlere taşıyorlar. Önceden Teknecik elektrik santralında işci yemeği çıkarıyorlardı. Başarılı olmalarına rağmen ihale süsü ile Aralık ayında geçen yıl buradan çıkarıldılar. Ve Şubat ayında yani dört ay önce eşi ile birlikte Uğur Böceği Cafe’yi açtılar. Ve emekleri ile ailelerine sahip çıkmaya başladılar. Şimdi kendi işyerlerinde. Büyük bir özveri ile çalışıyorlar.  Tam anlamı ile emek ve özveri kokan bir üretim. El emeği ve alın teri ile. Sabahın beşinden gecenin on ikisine kadar. Özellikle de geleneksel ürünler üretiliyor. Türk mutfağı da sunuluyor. Bu da arz talep olsa. Kolay değil. Değişen değil. Değiştirilen demografik yapının bir göstergesi. Bu gösterge süre zaman içerisinde farklı boyutlara gidecektir. Kaybolan tatları bile arar olacağız. Doğrusu bu mekandan oldukça etkilendim. İç mekandaki küçük mutfakta ne kadar güzel ve lezzetli ürünler üretiliyor. Emeklerini ve sevgilerini kattıkları ürünlerin lezzetlerini tatabilirsiniz. Bu küçük mekanın içerisinde çakızdesten, pilavunaya, bal, betmez, köy ekmeği, köy yumurtası, zeytinli ekmek, beyaz ve kara yağ, susamlı pastelliye kadar. Tümü de köy ürünü ve ev yapımı. Bu kadar özveri ve emek isteyen bu ürünlerde lezzet bulamayıp nerede bulacaksınız. Erdal bey önünde önlüğü ile ekmeğini taştan çıkarır dercesine çalışıyor. Üretken.

MÖNÜ VE LEZZET
Mekana aniden uğradık. Mönü listesini inceledim. Basit ve uygulanabilir bir mönü. Geleneksel ürünler dışında ifade ettiğim gibi arz talebe bağlı mönü planlamasında lahmacun, pizza, tavuk dolma, karışık pide ve unutmayalım gatmer, nor böreği, kabak böreği, bulgur köftesi ve içecek olarak da lemonatta (limonata) da ayrıca yapılıp satılıyor. Macunlar da ayrı bir kategori. Biz burada fazla birşey tatamadık. Yalnızca köy ekmeği ve lahmacun. Lahmacun çok lezzetli. Az yağlı. Tadını alırsınız. Ekşi ve maydanozu da koyunca tadına doyulmaz. Ancak köy ekmeği. Sısamlı ve içerisinde de baharat olduğunu sanıyorm. Esmer ekmek. Bunu zeytinyağına batırarark bile doya doya yersiniz. Tadına doyulmaz. Bu ürünlerin aynı zamanda evlere de servisi yapılmaktadır. Yolunuz Dikomaya düşerse buraya mutlaka uğrayın. En azından günlük ev yapımı Kıbrıs ürünlerini satın alabilirsiniz. Ve evinizde de yeme şansını yakalarsınız. Bu adresi unutmayın. Bölge köy ve kentlerde yaşayanlar buradan faydalanabilirler. Bu tatları mutlaka tadın. Mekanda da yemek alacaksanız mönü listesinden de seçebilirsiniz. Tavsiye edeceğim bir mekan.


TEL: 0533 846 68 34 - 0533 833 00 72
ADRES: DİKOMO (DİKMEN) KÖY BOĞAZ İSTİKAMETİ ÇIKIŞI
KAPASİTE
İÇ ALAN: 20
DIŞALAN: 30
SERVİS SAATLERİ: 05.00- 24.00
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK

MÖNÜLER
LAHMACUN 3 TL
PİZZA KÜÇÜK: 12 TL
PİZZA ORTA BOY: 16 TL
PİZZA BÜYÜK: 22 TL
TAVUK DOLMA: 16 TL
KARIŞIK PİDE (HELLİMLİ-KIYMALI-PASTIRMALI): 14 TL

 

Bu haber toplam 10682 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 162. Sayısı

Adres Kıbrıs 162. Sayısı