1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘The Books Cafe’ ile satırlar vizyona dönüşecek
‘The Books Cafe’ ile satırlar vizyona dönüşecek

‘The Books Cafe’ ile satırlar vizyona dönüşecek

‘The Books Cafe’ ile satırlar vizyona dönüşecek

A+A-

Tanju KONURALP

Girne, uzun yıllardan beri hasret kaldığı kitapçısına kavuştu. Raflarında, özellikle Kült kitaplara yer verdiği gibi, en çok okunan yazarları ve özellikle de 6:45 yayınlarını barındıran ‘The Books Cafe’, resmi açılışını 22 Şubat’ta yapmaya hazırlanıyor. Girne Anafartalar yolu üzerinde yer alan ‘The Books Cafe’ Direktörü Hakan Baba ile gerçekleştirdiğimiz sohbette, Girne’de bir kitapçı açma fikrinin nasıl ortaya çıktığının yanı sıra; ortaya koyulan farklılıkları da masaya yatırırken; böylesi bir mekanın Girne’ye kazandırılmasındaki etkenleri de paylaştık. Bir kitapçının para kazanarak zengin olduğunun, dünya üzerinde pek örneği bulunduğunu düşünmediği fikrini ortaya koyan Baba, önemli olanın, insanların ulaşamadıkları bilgi ve daha da önemlisi, ambargo ve manipülasyonlar sebebi ile daraltılmış hayal güçlerini geliştirebilecekleri, saman kokulu kağıtlara dokunmaları olduğunu savundu.

CHARLES BUKOWSKİ İLE BAŞLAYAN BİR SERÜVEN

“Neden bir kitapçı” sorumuza Baba, konunun tamamı ile kendi yaşam şeklinden ortaya çıktığı cevabını veriyor. En sevdiği yazar olan, modern şair Charles Bukowski’nin tam bir hayranı olduğunu dile getiren Baba, bir noktada insanların da bu ender yazılan üsluptan haberdar olmaları gerektiğini düşünerek, kendine bir misyon yarattığını kaydediyor. Kitapçının açılışı öncesindeki araştırmalarında Baba, benzeri yazarları da ekleme kararı alınca, ortaya tamamı ile entelektüel bir sunum çıkmış oluyor.

KAYBEDENLER KULÜBÜ VE 6:45 YAYINLARI

Vizyona girdiği an itibarı ile milyonların sevgisini kazanan ‘Kaybedenler Kulübü’ filmi de, aslında ‘The Books Cafe’ serüvenin bir parçası diyor Baba. Bir organizasyon vesilesi ile adaya gelen Kaan Çaydamlı, Şenol Erdoğan ve Can Gox üçlüsü ile geçirilen dolu dolu iki günün ardından, 6:45 misyonunu, bir anlamda, ülkeye de taşımak ve özellikle Kült yayınlar konusunda ülkeye bir şeyler aşılamak görevini üstlendiğini dile getiriyor.

ENDER BULUNAN AKSESUARLAR

Raflarda yer alan kitapların yanı sıra, Retro tarz olarak kabul edilen aksesuarlar da, ‘The Books Cafe’ bünyesinde yer alıyor. Çanta ve cüzdan çeşitlerinden takılara, bandanalardan özel tasarım muglara, özel ürünlerin de yer aldığı ‘The Books Cafe’, tarzını en baştan ortaya koymuş bir “dost hane” olma yolunda ilerliyor.

KAFETERYA VE OKUMA GÜNLERİ

Baba, 19 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan resmi açılışın ardından, kafeterya hizmeti de vermeye hazırlanan ‘The Books Cafe’un, bir başka ilki daha gerçekleştirme hazırlığı içerisinde olduğunu kaydetti. ‘The Books Cafe’  bünyesinde düzenlenecek ve önemli yazarların katılım göstereceği imza günlerinin yanı sıra, belirli günlerde ise okuma günleri organize edilerek, kitaplar üzerindeki fikirlerin, ortak bir payda içerisinde tartışılması ortamı sağlanacak.

 

‘The Books Cafe’ raflarında yer alan bazı kitap yazarları:

Yabancı yazarlar
Charles Bukowski
Mario Puzo
Ernest Hemingway
George Orwell
JJR Tolkien
Dan Brown
Stephen King
Franz Kafka

Türk yazarlar
Zülfü Livaneli
Orhan Pamuk
Elif Şafak
Can Dündar
Soner Yalçın

Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 146. Sayısı

Adres Kıbrıs 146. Sayısı