1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Tarihi Köye Yolculuk, “Kalavaç Festivali”...
Tarihi Köye Yolculuk, “Kalavaç Festivali”...

Tarihi Köye Yolculuk, “Kalavaç Festivali”...

Tarihi Köye Yolculuk, “Kalavaç Festivali”...

A+A-


Ali Yüksek   

Havaların iyice ısındığı bugünlerde bölgesel eko gün veya köy festivallerinin artarak çoğaldığını gözlemlemekteyiz… Geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü, orijinal adıyla “Kalavaç” köyünde düzenlenen ve oldukça ilgi çeken bir festivale daha şahit olduk.

    Her zaman olduğu gibi, Özgür Demirat şövalyeleri grubumuzla Girne Boğazı’ndaki Cacao Cafe’de mükemmel şekilde hazırlanmış kahvaltımızı yapıp yola koyulduk. Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı’nın özel daveti üzerine festivale destek vermek amacıyla gittiğimiz Kalavaç köyü girişi, adeta otomobillerin istilasına uğramış araba cenneti gibiydi. Festivalin kalabalık olduğunu, demiratlarımızı köy girişinden park edeceğimiz yere kadar sürerken anladık. 

    Kalavaç köyü, Mesarya ovasının ortasında geleneklerini yaşatmaya çalışan eski bir köy... Son yıllarda bu gibi etkinliklere ilgi oldukça fazla… Bizler de motosiklet kültürünün gelişip yaygınlaşmasına vesile olan bu gibi etkinliklere mümkün olduğunca gitmeye çalışıyoruz… Özellikle davet üzerine gittiğimiz yerlerde ‘motorcular serseridir’ gibi eskiden kalma kötü imajı silmeye ve bu kültürü layık olduğu yerlere taşımaya çalıştığımızı da belirtmeden geçemeyeceğim…

   Kulüp üyelerimizden Türkay Ilıcak’ın, kitaplarını imzalayıp sergilediği standı festivale renk katan yerlerden biriydi. Grubumuzda, şair-yazar, sanatçı, işadamı ve elit tabakadan birçok kişinin olması, gittiğimiz yerlerde gördüğümüz ilginin sebebi olarak açıklanabilir.
    Festivalde bir süre, eğlenceli Kıbrıs müzikleri ile meydanı dolduran katılımcıların coşkulu oyunlarını izleyip etrafı dolaştıktan sonra toparlanıp Görneç’teki Oylum Restaurant’a gitmeye karar verdik.

Aparatif akşam yemeği ve kahvelerimizi yudumladıktan sonra Oylum Restaurant’ın güzel manzarasını geride bırakıp Lefkoşa’ın yolunu tuttuk. Birkaç arkadaşla Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde yatan ve iyileşme sürecine giren kazazede arkadaşımız Serhat Özen’i ziyarete ederek günü noktalamış olduk.
Farklı gezi ve etkinliklerde görüşmek dileğiyle, kazasız ve keyifli sürüşler dileriz.

Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 2963 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 156. Sayısı

Adres Kıbrıs 156. Sayısı